monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

UPDATE: Dezastru (ne)anunţat. Consiliul Judeţean Cluj a pierdut definitiv castelul de la Ciucea

În decembrie 2014, Consiliul Judeţean Cluj a pierdut castelul de la Ciucea după o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti care a decis ca întregul complex muzeal să treacă în proprietatea urmaşilor Veturiei Goga. Atât Consiliul Judeţean Cluj, cât şi reclamanţii moştenitori au declarat recurs, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi să respingă, definitiv, aceste recursuri.

Arhitectul județului, acuzat că vrea să desființeze Comisia de Urbanism a comunei Florești. Primarul Șulea: „Șmecherul Salanță vrea să împiedice dezvoltarea comunei”. Salanță: Floreștiul devine ghetou!

Un adevărat război a pornit între primarul comunei Floreşti Horia Şulea şi arhitectul şef al judeţului Cluj Claudiu Salanţă, după ce acesta din urmă este acuzat că ar face presiuni pentru desfiinţarea Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Floreşti, recent înfiinţată. Şulea acuză funcţionarii din Consiliul Judeţean că ”vor să devină gestionarii dezvoltării Floreştiului”, în timp ce Salanţă reclamă mai multe nereguli referitoare la modul cum se construieşte în Floreşti.

Co-președintele PNL Cluj Marius Nicoară: “Prezint scuze clujenilor pentru susținerea politică acordată lui Mihai Seplecan”

Liberalul Marius Nicoară le cere scuze clujenilor pentru că l-a susținut și promovat pe președintele Consiliului Județean Mihai Seplecan chiar dacă -subliniază acesta- “a asuma o eroare făcută în trecut și, respectiv, a prezenta scuze alegătorilor și simpatizanților este un fapt poate mai puțin obișnuit în politica din România”. În același timp, Nicoară cere demisia lui Seplecan.

Meşteşugarii se încăpăţânează să nu lase tradiţia să moară

Meşteşugarii din zona Clujului sunt decişi să nu lase tradiţia să moară şi cu o ambiţie de fier învaţă cum să îşi vândă produsele. Într-o lume în care prea puţini tineri mai preţuiesc tradiţiile, o mână de oameni demonstrează că imposibilul devine posibil.

Începe „Bătălia cărților”

Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” lansează finalele Concursului Naţional de Lectură Bătălia Cărţilor – 2015.

Tot ce trebuie să ştii despre DreamHack Cluj-Napoca 2015

Peste 500 de jucători din întreaga lume vor participa în competițiile naționale și internaționale de pe scena DreamHack Cluj-Napoca 2015, găzduite de Sala Polivalentă din Cluj, în perioada 29 octombrie -1 noiembrie.

Fost fotograf Monitorul de Cluj, trei premii la concursul foto „Someș Expus” - FOTO

Într-un context în care Someșul și integrarea acestuia în peisajul Clujului sunt subiectul unor dezbateri tot mai aprinse, clujenii vor avea la dispoziție un nou mod de a redescoperi râul, în urma concursului foto „Someș Expus”. Imaginile care au câștigat primele două locuri în acest concurs sunt expuse în Parcul Central, pe panouri aflate în zona Operei Maghiare, respectiv Cluj Arena.

Misiune dificilă pentru juriul festivalului Comedy Cluj - FOTO

“Să mori în filme e ușor, să joci comedie e adevărata artă”, e premiza de la care pornesc cei cinci membri ai juriului Festivalului Comedy Cluj în misiunea lor de a desemna cel mai bun film al celei de-a șaptea ediție.

BCR oferă clienţilor cu credite garantate posibilitate de a beneficia de rate reduse, în medie, cu 20% (P)

Banca Comercială Română (BCR) oferă clienţilor cu credite imobiliare posibilitatea de a beneficia de o dobândă fixă pe 5 ani de 4,95%/an, iar celor cu credite de nevoi personale cu ipotecă o dobândă de 5,95%/an. După această perioadă, dobânda va fi calculată la ROBOR/EURIBOR/LlBOR la 6 luni + 3%, respectiv +4% pentru clienţii cu garanţie imobiliară. Oferta se adresează tuturor celor au un credit imobiliar/ipotecar/consum cu ipotecă în derulare.

Etnobotanice vândute în plină stradă la Cluj

sursa foto ziuaconstanta.ro
Polițiștii au identificat doi bărbați care ofereau spre vânzare, pe raza municipiului Cluj-Napoca, peste 90 de plicuri cu substanțe vegetale, în valoare de circa 3.000 de lei.
imdb.com

Filmul lui Peter O’Toole „Clasa conducătoare” la Comedy Cluj

Filmul „Clasa conducătoare”, în care a jucat celebrul actor Peter O’Toole, va fi proiectat joi seara în cadrul Comedy Cluj. La această proiecţie specială va participa fiica lui, Kate O’Toole, membră a juriului în cadrul festivalului de comedie și cea căreia i se va înmâna premiul in-memoriam decernat actorului, în timpul galei de închidere a festivalului.

Prima hyperclinică inaugurată de MedLife la Cluj

MedLife continuă seria de noi unități inaugurate în acest an și deschide la Cluj-Napoca prima hyperclinică din portofoliul companiei. Hyperclinica MedLife Cluj-Napoca este cea mai mare clinică privată din oraș și pune la dispoziția clujenilor servicii integrate de ambulator, imagistică și laborator, într-un singur loc.