monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Peste 400 de persoane cer plăcuțe multilingve

Clujenii și mișcarea Musai-Muszáj au depus împreună 403 de intervenții accesorii la Tribunalul Cluj, cerând plăcuțe multilingve. Procesul inițiat de Asociația Minority Rights, care luptă pentru drepturi lingvistice, va avea loc pe 26 octombrie.

Profesor, DEPISTAT cu TBC. Elevii, CONSULTAȚI de MEDICI

sursa foto: jurnalul.ro
Alertă maximă la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej! Peste 100 de elevi urmează să fie consultați de medici pentru a fi verificați dacă au fost infectați cu bacilul care provoacă tuberculoză.

Educație pentru copiii de la oncologie

sursa little people
Inspectoratul Școlar Județean Cluj lansează miercuri programul ”Educația nu poate fi oprită de cancer!” care se va derula în anul școlar 2015-2016 în cadrul Institutului Oncologic ”Ion Chiricuță”.

Raport Greenpeace: Clujul, campion la defrişări

Prejudiciul cauzat de tăierile ilegale de pădure din România a înregistrat, în intervalul 2013-2014, o valoare de aproximativ 52,1 milioane de euro (aproape 231 milioane de lei), iar 79% din totalul sumei a fost cuantificată în județele Cluj, Alba și Maramureș, unde au dispărut cele mai mari cantități de lemn, relevă un raport Greenpeace România, publicat luni.

OPINIE: Încrederea la români

Problema încrederii la români o văd problematizată din trei perspective: a încrederii în sine, a încrederii în celălalt (ceilalți) și a încrederii în sistem. Societatea zilelor noastre, aflată la întretăierea a două sisteme sociale, are o structură eterogenă, fiind formată din straturi foarte diferite între ele.

Cum va fi vremea la Cluj la începutul săptămânii

Luni, valorile termice se vor situa în continuare uşor peste cele caracteristice acestei perioade, cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea, când numai izolat va ploua, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).