monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Demonstraţie hipică la Cluj: cum vânau şi luptau hunii – GALERIE FOTO

Vulturii din Călata/ Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület organizează o demonstraţie hipică care va avea loc duminică, 4 octombrie, ora 13 în Cluj-Napoca, zona Cetăţuia, spaţiul dintre hotelul Belvedere şi turnul paraşutiştilor. Călăreţii vor prezenta tactici de vânătoare şi luptă, dar şi viaţa nomadă a hunilor şi a altor popoare din Est.

Spectacolul “Werther” deschide stagiunea la Cluj

Opera istorică revine pe scenă, sub o regie franceză și într-un cadru festiv. Spectacolul ”Werther”, de Jules Massenet, deschide duminică, în mod oficial, stagiunea 2015 – 2016 a Operei Naționale Române din Cluj.
Remus Lăpușan

PSD Cluj își (re)alege liderul

Social democrații clujeni își aleg vineri liderul, mai exact îl vor realege pe Remus Lăpușan în funcția de președinte al organizației județene. Aceasta pentru că actualul președinte al organizației județene este singurul candidat cu șanse.

(P)La Iulius Mall, după shopping, mergi ... în America

Ştim care sunt cele două mari pasiuni ale tale – cumpărăturile şi distracţia! Iulius Mall te ajută să le îmbini şi te invită să descoperi şi în acest an „Unde mergem după shopping”. Echipează-te cu energie şi noi ne asigurăm că vei fi răsfăţat în ton cu preferinţele tale.

Boc: “Moţilor e gata, dar ÎNCĂ SE LUCREAZĂ”

stradamotilor
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi că lucrările de reabilitare la Calea Moţilor vor fi finalizate până mâine prin turnarea celui de-al doilea strat de asfalt dar că, în continuare, circulaţia rutieră va fi restricţionată pentru că “pe stradă încă se lucrează”.

Băsescu: Până pe 10 octombrie mă voi înscrie în PMP, obiectivul meu e să construiesc un partid nou

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că până în 10 octombrie se va înscrie în PMP, menţionând că vrea să creeze "un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziţie" şi că nu neapărat trebuie să fie "autoritatea executivă zero" a formaţiunii. Întrebat despre posibilitatea unei candidaturi la Primăria Capitalei, el a răspuns că nu spune "nici nu, nici da", arătând că în politică "de multe ori trebuie să faci ce trebuie".

UBB, în topul celor mai bune universități din lume

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este singura instituție de învățământ superior din România situată pe un loc cuprins în intervalul 501-600, din grupul celor mai bune 800 de universități din întreaga lume.

Număr record de curse F1 în 2016. Revine Marele Premiu al Germaniei - Baku

Consiliul Mondial al FIA a dat publicităţii calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 din 2016, care va avea un umăr record de curse, 21, faţă de 19 anul acesta, principalele noutăţi fiind revenirea în program a Marelui Premiu al Germaniei şi desfăşurarea în premieră a unui Grand Prix la Baku.
Adrian Oros

Azi în Parlament -Deputatul Adrian Oros: „Diplomele obţinute în universităţile cu tradiţie sunt puse sub semnul egalităţii cu cele obţinute în mod fraudulos”

Deputatul PNL de Cluj Adrian Oros atrage atenția că Guvernul a aprobat în data de 26 august 2015, Ordonanţa nr.42 privind dreptul absolvenţilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii efectuate în programe neautorizate. Acest lucru are consecințe negative pe piața muncii, arată parlamentarul.

Modificări în organizarea cazierului fiscal

Proiect de ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind stabilirea organelor fiscale competente în organizarea și gestionarea cazierului fiscal, procedura de înscriere, scoatere și rectificare a informațiilor în/din cazierul fiscal, solicitare și eliberare a certificatului de cazier fiscal, modelul şi conţinutul formularisticii necesare, precum și nivelul de acces corespunzator la informațiile din cazierul fiscal.