monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Modificari ale reglementarilor contabile privind situatiile financiare

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca informează contribuabilii că începând cu data de 1 ianuarie 2015 a intrat în vigoare OMFP nr. 1802/2014 pentru aprobarea Reglementărilor contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate.

Proiect de ordin privind stabilirea criteriilor pentru condiţionarea înregistrării în scopuri de TVA

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.80/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal și modificarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 906 din 12 decembrie 2014, au fost modificate dispoziţiile art.153 din Codul fiscal privind înregistrarea în scopuri de TVA şi anularea înregistrării în scopuri de TVA.

România şi perspectivele proiectului european

Foto Dan Porcuţan
Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu le-a vorbit vineri, studenţilor clujeni de la Facultatea de Studii Europene, din cadrul UBB, despre „România şi perspectivele proiectului european“. Tema dezbaterii de la Cluj a fost abordată şi din perspectiva evenimentelor tragice de la Paris care au marcat întreaga lume.

Alin Tișe: „Rușine! Guvernul Ponta a ajuns să impoziteze şi indemnizația pentru copii”

Senatorul clujean Alin Tișe
Senatorul clujean Alin Tișe își arată și el indignarea față de eroarea făcută de Fisc zilele trecute, prin care părinții din două județe din țară, Alba și Argeș, au primit acasă somații prin care li se cereau să plătească contribuţii la asigurările de sănătate pentru alocațiile copiilor și pune această greșală în seama Guvernului Ponta, care „este disperat să adune bani la buget pentru a satisface pomenile promise în campania electorală”.

Administrator de bloc, cercetat pentru delapidarea a 45.000 de lei

O femeie, administrator al unei asociaţii de proprietari, este acuzată de polițiștii clujeni de delapidare, ea fiind bănuită că ar fi folosit în interes personal circa 45.000 de lei, bani adunați de la mai mulți proprietari de apartamente din cartierul Mărăști.

Finanțele Publice Cluj anunță modificări la declaraţia anuală privind impozitul pe profit

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca informează contribuabilii despre principale modificări şi completări introduse prin O.P.A.N.A.F. nr. 4024/2014 pentru modificarea şi completarea O.P.A.N.A.F nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, aplicabile începând cu anul 2015:
Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep

Simona Halep s-a calificat în finală la Shenzhen

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul unu, s-a calificat, vineri, în finala turneului de la Shenzhen (China), dotat cu premii în valoare totală de 500.000 de dolari, după ce a trecut de sportiva chineză Saisai Zheng, locul 97 WTA, scor 6-2, 6-3.

UPDATE: Autorii atacului armat de la Charlie Hebdo, bănuiți că au luat ostatici în nordul Parisului - VIDEO LIVE

Luare de ostatici în Seine-et-Marne, în nordul Franței. Foto: Captură video
Fraţii Cherif şi Said Kouachi, suspectaţi în atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo, ar fi autorii unei luări de ostatici care are loc vineri dimineaţă într-o companie din Dammartin-en-Goële, în Seine-et-Marne. Două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), relatează Le Parisien, în ediţia electronică.