monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Sute de persoane au participat, la Cluj, la un marş de solidaritate pentru victimele atentatului de la revista Charlie Hebdo

Peste 500 de persoane, majoritatea tineri, s-au strâns joi seara în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca pentru a participa la un marş de solidaritate după atacul produs miercuri la sediul săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo din Paris soldat cu 12 morți și 11 răniți. De asemenea, ei au manifestat pentru apărarea libertății de expresie în lume.

Specialist clujean în securitate europeană: Serviciile de inteligenţă nu mai pot fi lăsate pe mâna instituţiilor tradiţionale

sursa foto opiniatimisoarei.ro
Adrian Ivan, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj şi coordonatorul unui program de masterat în Managementul Securităţii, a comentat atacul armat asupra redacţiei ziarului Charlie Hebdo din perspectiva specialistului în securitatea europeană. El apreciază că atacul putea să aibă “un răspuns mult mai bun” din partea serviciilor secrete din Franţa şi este de părere că serviciile de inteligenţă nu mai pot fi lăsate pe mâna instituţiilor tradiţionale.

Euro a scăzut cu un ban

Euro a scăzut cu un ban
Cei care au mizat pe depăşirea de către euro a pragului de 4,50 lei, care a fost testat de mai multe ori în ultimele două săptămâni, au început să îşi închidă poziţiile, astfel că leul s-a întărit cu circa un ban.

Seplecan începe anul cu o plângere penală. Vezi ÎMPOTRIVA CUI!

Consilierul judeţean PNL Mihai Seplecan le cere procurorilor să cerceteze dacă sunt fapte de abuz în serviciu în activitatea „decidenţilor Consiliului Județean Cluj", legate de înscrierea în Cartea Funciară a unor drepturi de proprietate pentru două obiective din zona aeroportului.

Procurorul care s-a ocupat de cazul fetei omorâte în lift: Ucigaşul este cel din puşcărie

sursa foto romaniatv.net
Adrian Pop s-a prezentat luni la Poliţia Cluj unde a mărturisit că este autorul unei crime comise în urmă cu 14 ani. Cu toate că a fost audiat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, bărbatul nu a fost reţinut. Pentru această faptă, un tânăr a fost condamnat, în urmă cu 13 ani, la 19 ani de închisoare. Procurorul care a anchetat cazul susține că cel condamnat este autorul faptei.

Mai multe locuri de cult musulmane au fost vizate de atacuri în Franţa

Mai multe lăcaşuri de cult musulmane au fost ţinta unor atacuri care nu s-au soldat însă cu victime, în trei oraşe din Franţa, începând de miercuri seara, după atentatul sângeros împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, au anunţat joi surse judiciare.

Server ultramodern la Primăria Florești

Primăria Florești a reluat joi dimineața, 8 ianuarie 2015, încasarea taxelor și impozitelor după ce activitatea a fost întreruptă timp de trei zile din cauza instalării unui nou server, care permite unificarea bazei de date a persoanelor fizice cu cea a persoanelor juridice și o mai bună operativitate a încasării de taxe și impozite.

ATACUL ARMAT de la Charlie Hebdo din Paris: Filmul evenimentelor

Atacul armat de la Charlie Hebdo din Paris. Sursă foto:  The independent
Parisul s-a confruntat miercuri cu cel mai sângeros atac comis în Franţa de un secol, respectiv un masacru cu arme Kalaşnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia Charlie Hebdo şi uciderea a doi poliţişti, relatează AFP, care prezintă filmul evenimentelor.

Cine sunt cei doi atacatori de la Charlie Hebdo?

Said Kouachi (stânga) și Cherif Kouachi (dreapta), atacatorii de la Charlie Hebdo. Sursă foto: The Telegraph
Francezul Cherif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, căutat împreună cu fratele său, Said, în vârstă de 34 de ani, în ancheta privind atacul comis împotriva săptămânalului Charlie Hebdo, este un islamist cunoscut de serviciile franceze antiterorism, condamnat pentru prima dată în 2008.