monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Scandal între UMF Cluj-Napoca şi DSP Cluj pe tema avizelor de liberă practică. Absolvenţii, puşi în stand by la angajare

sursa foto drluca.ro
Sute de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca cu diplomă de kinetoterapeuţi s-au trezit peste noapte că nu pot profesa în domeniul în care au absolvit din cauză că Direcţia de Sănătate Publică Cluj refuză să le elibereze avizul de liberă practică. În schimb, ei au primit din partea Ordinului Asistenţilor Medicali din România un certificat prin care sunt autorizaţi să practice profesia de asistent. „E ca şi cum am fi făcut o şcoală postliceală”, reclamă tinerii.

Parlamentarii se întorc la muncă

Senatul şi Camera Deputaţilor îşi încep luni activitatea, iar partidele parlamentare şi-au trasat deja priorităţile legislative pentru noua sesiune ordinară. Unele dintre acestea vizează revizuirea Constituţiei, dar şi modificarea legislaţiei electorale.

Clujul oferă tinerilor posibilități de lucru într-un domeniu inovativ

Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai a inaugurat joi Centrul Digital Humanities Transilvania (DigiHUBB) . Acesta este o entitate de cercetare ştiinţifică aplicativăaflat în subordinea Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca,constituit în cadrul Facultăţii de Litere.

Adriean Videanu, audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie

Preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat pentru a fi audiat, în contextul în care numele lui ar fi fost menţionat de fostul ministru Gabriel Sandu în declaraţiile date de acesta în dosarul Microsoft.

Leul recuperează din terenul pierdut

Dolarul american şi francul elveţian au atins în perioada analizată noi maxime faţă de leu, ca o consecinţă a aprecierii lor faţă de euro.

FOTO/VIDEO Parkour sau cum redescoperă tinerii clujeni libertatea de a se mișca în oraș

Andrei Tompa este un tânăr de 23 de ani, care are (cel puțin) o abilitate specială: el poate să vadă infrastructura urbană ca un teren de joacă. Acum opt ani de zile a descoperit că există modalități alternative și mult mai creative de a interacționa cu mobilierul orașelor. Totul depinde de imaginație, o condiție fizică pe măsură și disciplina din spatele unui nume: parkour.

Apocalipsa nu vine cu un simplu card

Cardul de sănătate stârneşte vii discuţii nu numai sociale, să le spunem aşa, ci şi… religioase. Reprezentanţii unor organizaţii religioase au declarat, de curând, într-o întâlnire cu autorităţile, că nu doresc carduri de sănătate, din motive de conştiinţă religioasă sau din alte motive personale.