monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Cum vom vota la viitoarele alegeri

Reducerea numărului de parlamentari, introducerea votului electronic sau prin corespondenţă sau renunţarea la bicameralism ar putea contribui la îmbunătăţirea procesului de vot din România. Pentru a se ajunge la o concluzie însă, sunt necesare şi dezbateri organizate la nivelul societăţii civile, atrag atenţia unii politologi.

Conducerea şi angajaţii Consiliului Judeţean Cluj pun beţe-n roate, din nou, aeroportului. Scandal pe acordul de asociere pentru transportul intermodal

Neînţelegerile dintre conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi conducerea Aeroportului Internaţional Cluj sunt de notorietate. Un nou episod s-a petrecut miercuri în plenul Consiliului Judeţean după ce directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a cerut aprobarea acordului de asociere în vederea accesării fondurilor europene pentru transportul intermodal. De aici până la declanşarea unui nou scandal şi val de acuzaţii din partea ambelor instituţii nu a fost decât un pas.

Cine sunt clujenii de pe LISTA NEAGRĂ a MCV?

Raportul Comisiei Europene reconfirmă calitatea activității desfășurate de DNA, remarcă diversitatea investigațiilor de corupție la toate nivelurile funcției publice și implicând persoane publice din diferite partide politice.

BASCHET: Cresc șanșele la titlu? CS „U” Cluj mai înregimentează un american

Secția de baschet masculin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj a reușit să perfecteze încă un transfer. Pentru a se putea ridica la nivelul echipelor din fruntea clasamentului, pe lângă cei trei jucători înregimentați deja la echipă, Trîncă a reușit să mai transfere un jucător din țara baschetului.

Securitatea Aeroportului Internaţional Cluj va fi sporită în urma incidentului de marţi

Vicepreşedintele interimar cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a convocat pentru joi o şedinţă a tuturor structurilor implicate în menţinerea securităţii Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, pentru discutarea măsurilor care trebuie luate în urma incidentului de marţi, când un bărbat a ajuns în mod nepermis până în carlinga unui avion garat pe pistă.

Leul continuă să se aprecieze

În așteptarea declaraţiilor care vor urma şedinţei Comitetul monetar al Rezervei Federale americane (FOMC), care se desfăşoară ieri şi astăzi, pe pieţele internaţionale s-a observat o scădere a aversiunii faţă de risc, care a permis aprecierea monedelor de la marginea zonei euro.

Monitorul va publica un interviu ÎN EXCLUSIVITATE cu Noam Chomsky

Monitorul de Cluj va publica în exclusivitate un interviu cu cunoscutul sociolog Noam Chomsky despre atentatele teroriste de la Charlie Hebdo, atacurile nigerienilor de la Boko Haram, dar și filmul American Sniper. Urmăriți www.monitorulcj.ro pentru a citi interviul.

Prim-vicepreședintele CE: Combaterea corupției rămâne cea mai mare provocare și principala prioritate pentru România

România este pe drumul cel bun și trebuie să rămână pe această cale, iar combaterea corupției reprezintă în continuare cea mai mare provocare și principala prioritate, a declarat miercuri, la Bruxelles, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu ocazia adoptării raportului în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Angajaţii Staţiunii Pomicole Cluj au ieşit în stradă - GALERIE FOTO

O parte dintre angajații Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Pomicolă (SCDP) din Cluj au organizat miercuri un protest, la intrarea în unitatea aflată în Cluj-Napoca, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei în care se află insituţia dar şi a faptului că nu şi-au mai luat salariile la timp de un an şi jumătate.

Clujul rămâne în continuare blocat. O nouă amânare în procesul pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj. Oleleu ţine strâns de scaun

Războiul pentru fotoliu de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj s-a mutat în sala de judecată. Mihai Seplecan a apărut miercuri dimineaţă în faţa judecătorilor de la Tribunalul Cluj pentru un nou termen în procesul în care prefectul judeţului Cluj Gheorghe Vuşcan a atacat în contencios administrativ hotărârea prin care Ioan Oleleu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj, hotărârea prin care Mihai Seplecan i-a luat locul, dar şi hotărârea de numire a lui Mihai Seplecan în funcţia de preşedinte al CJ Cluj.

Bărbatul care a pătruns în cabina unui avion are dosar penal

Poliţia de Frontieră a deschis un dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei pe numele unui bărbat care a intrat ilegal pe pista Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj şi a urcat într-un avion parcat, unde şi-a făcut poze cu telefonul mobil în cabina pilotului.

PSD este de acord cu reducerea numărului de parlamentari

PSD este de acord cu reducerea numărului de parlamentari şi a dat asigurări că deciziile CC, inclusiv cea referitoare la respectarea referendumului din 2009 privind numărul maxim de 300 de parlamentari, vor fi urmate, a declarat, miercuri, preşedintele partidului, Victor Ponta.

Consultări între preşedintele Iohannis şi PSD, pe tema legislaţiei electorale

Klaus Iohannis și Victor Ponta. Foto: Captură video
Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, seria consultărilor cu partidele politice, la Cotroceni, pe tema legislaţiei electorale, votul în diaspora, finanţarea campaniilor şi a partidelor şi ridicarea imunităţii parlamentare, prima delegaţie care a intrat la discuţii fiind cea a PSD.