monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Evadări celebre de-a lungul timpului în România

De-a lungul timpului, prizonieri mai mult sau mai puţin periculoşi au dat dovadă de o incredibilă inventivitate şi tenacitate în a-şi croi drum spre libertate, iar nume ca Papillon, Monte Cristo, Casanova şi închisori ca Turnul Londrei, Stalag Luft III sau Alcatraz au născut poveşti şi filme senzaţionale despre evadări.

El e cel pe care poliţiştii nu reuşesc să-l prindă de aproape două zile de la evadare

Poliţiştii clujeni au reuşit într-un timp mai mult sau puţin record să prindă trei din cei patru deţinuţi care au evadat sâmbătă la ora 18.00 din arestul IPJ Cluj. Căutările sunt continuate pentru depistarea și prinderea ultimului evadat. Este vorba despre Alexandru Cristian Bartuş, de 32 de ani, care are 1.80 metri înălţime, iar în momentul dispariţiei purta o bluză vernil, de nuanţă deschisă, haină şi pantaloni sport, gri, cu două dungi albastre și pantofi sport, alb cu negru.

Hrebenciuc şi-a recunoscut parţial faptele. Dosarul de corupţie este la final

sursa foto: b1.ro
Viorel Hrebenciuc şi-a recunoscut parţial faptele de care este acuzat, arată procurorii DNA, care se pregătesc să finalizeze dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi să îl trimită în instanţă, după ce au cerut prelungirea cu 15 zile a măsurilor preventive luate în cazul inculpaţilor din dosar.

Passatul argintiu a fost pasat!

Monitorul de Cluj scria lunile trecute că în fața locuinței directorului Consiliului Județean Cluj Mariana Rațiu, poate fi văzută o mașină a instituției, care o preia din căldura patului pentru a o duce să-și bea cafeaua de dimineață la birou, fără să dea cu nasul de aerul „stricat” de pe străzile Clujului.

Noi maxime istorice pentru franc şi dolar

Săptămână trecută a fost una foarte fierbinte pentru leu, datorită deciziei surpriză a Băncii Naţionale a Elveţiei (BNE) de a renunţa la plafonul de 1,20 franci/euro.

Neglijenţă extrem de gravă la Poliţia Cluj: cum au EVADAT 4 deţinuţi PERICULOŞI?

Un lucru este sigur: până în prezent, nu au mai existat cazuri de evadare din arestul IPJ Cluj, cazul de sâmbătă fiind primul de acest gen. La prima vedere, este cel puţin suspect modul cum cei patru deţinuţi au reuşit să evadeze. Conducerea IPJ Cluj nu a oferit până la această oră nicio explicaţie despre cum a fost posibilă această evadare. Să nu uităm că în arestul IPJ Cluj au stat infractori celebri şi foarte periculoşi. Grecul Passaris, un maestru al evadărilor, sau interlopul Gore, să numim doar câţiva.

A fost prins şi cel de-al treilea deţinut, cel arestat preventiv pentru tentativă de omor

Cel de-al treilea deţinut care a evadat ieri după amiază din arestul IPJ Cluj a fost prins de poliţişti duminică dimineaţa. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, este cercetat pentru tentativă de omor. Potrivit unor surse din Poliţia Cluj, el a fost găsit tot în zona gării, unde în cursul zilei de sâmbătă poliţiştii au mai găsit un alt deţinut ascuns în aceeaşi zonă.

Un al doilea deţinut a fost prins de poliţişti

Un al doilea deţinut care a evadat din arestul IPJ Cluj sâmbătă după amiaza a fost prins în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Potrivit unor surse din Poliţia Cluj, deţinutul a fost prins în centrul oraşului. El a fost dus în faţa procurorului de caz pentru a fi audiat, au mai spus sursele citate. Căutările poliţiştilor continuă pentru prinderea celorlalţi doi deţinuţi.