monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Cum se „nasc” păpuşile Teatrului Puck

Expoziția „Muzeul Păpuşilor” poate fi vizitată la Muzeul de Artă
De ce Făt-Frumos sau Ileana Cosânzeana sunt mai greu de creat decât personajele negative şi care este cea mai bătrână păpușă a Teatrului Puck?

Se retrage o mare campioană

Fosta campioană olimpică la maraton, Constantina Diţă, se va retrage din activitatea sportivă în cadrul celei de-a 7-a ediţii a Maratonului Internaţional Bucureşti, din 4-5 octombrie, al cărei ambasador de imagine a devenit.

Plusuri şi minusuri la ştrandurile clujene FOTO

malul Someşului
Oficial, în Cluj-Napoca există trei ştranduri la o populaţie de peste 300.000 de locuitori conform recensământului din 2012. În fiecare vară, ştrandurile Sun şi Clujana devin neîncăpătoare, la fel şi Bazinul Olimpic din cadrul Universităţii Tehnice. O alternativă mai ieftină este plaja amenajată pe malul Someşului în cartierul Grigorescu.

Daniel Buda: „Rusia trebuie să renunţe la invocarea abuzivă a bolii vacii nebune pentru a bloca schimburile agricole!“

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, europarlamentar şi membru al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, a cerut astăzi executivului european să adopte o atitudine fermă împotriva deciziei Federației Ruse de a interzice importurile de bovine, a cărnii de vită și a produselor derivate din România, din cauza "encefalopatiei spongiforme bovine" (“boala vacii nebune”), sub pretextul acestei boli.

Aida, un spectacol-eveniment în aer liber dedicat Clujenilor

Clujenii sunt invitați sâmbătă, 5 iulie 2014, de la ora 20.00, în Piaţa Unirii, la operă pentru a participal la cel mai grandios spectacol de operă realizat vreodată în aer liber în ţara noastră și care are premiera la Cluj: AIDA de Giuseppe Verdi.
Sursa foto: pfla.hu

CFR merge brici în amicale

După ce s-au impus cu 4-0 în fața nou-promovatei ASA Târgu Mureș, elevii lui Vasile Miriuță au câștigat și partida cu ungurii de la Puskas FC, scor 2-0.

Facebook cumpără LiveRail, companie fondată la Cluj

Sergiu Biriş (stânga) Andrei Dunca (dreapta)
Facebook a anunţat că va prelua compania de publicitate video online LiveRail, într-o tranzacţie estimată la 400-500 milioane dolari, printre cofondatorii acesteia aflându-se şi doi români, Andrei Dunca şi Sergiu Biriş.

Motociclist accidentat de o mașină pe Tăietura Turcului

Un motocicist în vârstă de 27 de ani a fost rănit ușor miercuri, 2 iulie 2014, pe strada Tăietura Turcului din Cluj-Napoca după ce o tânără de 19 ani ce se afla la volanul unui automobil nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier ,,Oprire” şi a intrat neregulamentar in intersecție