monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Studiu IPP: Prima sesiune parlamentară 2014, profund politizată

Deși actuala legislatură parlamentară arăta semnele unei activități consistente, prin lansarea unor proiecte extrem de importante, precum revizuirea Constituției, amendarea legilor electorale, descentralizarea administrativă, proiectul legii codului de conduită pentru parlamentari, rând pe rând toate aceste proiecte au fost abandonate.

Vuşcan: Bovina depistată cu encefalopatie ar proveni din Chinteni

sursa foto foodstory.ro
Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, a declarat miercuri că există suspiciunea că bovina depistată pozitiv la testarea făcută pentru supravegherea Encefalopatiei Spongiforme Bovine (ESB) ar proveni de la un fermier din satul clujean Deuşu şi ar fi fost tăiată într-un abator din Bistriţa-Năsăud.

Cât de fericiți suntem în România?

Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că românii sunt printre cei mai nefericiţi din Europa
În timp ce britanicii ne văd mai degrabă nefericiți, clujenii îşi păstrează optimismul şi consideră că situaţia e mai bună decât e văzută din exterior.

Cum pierd românii vremea la birou

Angajaţii pierd, în medie, aproape 2 ore din timpul zilnic de lucru pentru a naviga pe internet în scop personal.
Angajaţii pierd, în medie, aproape 2 ore din timpul zilnic de lucru pentru a naviga pe internet în scop personal.

Euro rămâne sub 4,39 lei

Leul a avut o nouă zi liniștită, în care cursul euro s-a menținut sub pragul de 4,39 lei, în a cincea şedinţă consecutivă.

O noua achiziție marca Google: platforma muzicală online Songza

Compania Google a anunţat,miercuri, 2 iulie 21014, că a cumpărat platforma muzicală online Songza, pe care intenţionează să o integreze în serviciul său de streaming de muzică, Google Play Music All Access, întărindu-şi astfel poziţia pe piaţa de profil.

Legea cartelelor pre-pay, adoptată de Camera Deputaţilor

Sursa foto realitatea.net
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 195 de voturi ”pentru”, 20 de voturi ”împotriv㔺i 75 de abţineri, iniţiativa legislativă care obligă deţinătorii de cartele telefonice preplătite (pre-pay) să-şi prezinte datele personale de identificare.

S-a fixat data Congresului reunit PNL-PDL

Sursa foto stiripesurse.ro
Liberalii și democrat-liberalii nu au finalizat încă procedurile interne pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale, dar s-a fixat data primului Congres reunit al celor două partide, potrivit stiripesurse.ro.

Țara Minunilor, grădiniță pentru rromii de la Pata Rât

Santierul centrului pentru copii Tara Minunilor
Primăria Cluj-Napoca încearcă să integreze copiii rromilor în societate printr-un centru social educațional. „Niciun ban de la stat până nu-ți trimiți copiii la școală” este politica programului de incluziune socială a Consiliului Local Cluj.
Președintele României Traian Băsescu

UN MILION DE EURO pentru ca numele lui Traian Băsescu să fie TÂRÂT în „Scandalul Bercea Mondial”

Marian Căpățână, presupusul intermediar al mitei pe care a luat-o Mircea Basescu, fratele presedintelui, a declarat, în 27 iunie 2014, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București că, în anul 2013, a fost supus unor presiuni și a că a fost constrâns să declare că Traian Băsescu ar fi primit o anumită sumă de bani ca mită în acest scandal.

România, în optimi la CM

Reprezentativa de tineret a României, cu două clujence în lot, s-a calificat în optimile Campionatului Mondial din Croația, după ce a obținut a treia victorie consecutivă în grupa D.

O nouă sesiune de BAC pentru elevii clasei a XII-a

Sursă foto: cugetliber.ro
Absolvenții de clasa a XII-a de liceu vor avea o nouă sesiune de Bacalaureat, a treia, dacă nu reușesc să promoveze în celelalte două sesiuni, cea din iunie-iulie și cea din septembrie. În plus, statul va aloca banii necesari pentru pregătirea lor.
Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy a fost PUS SUB ACUZARE pentru corupţie

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru corupţie activă, trafic de influenţă şi divulgarea secretului profesional, a anunţat Parchetul naţional financiar.