monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Drumul Răchiţele-Ic Ponor, tras pe dreapta de şase ani. Clujul, în pericol de a pierde banii de la UE din cauza posibilelor fraude

După şase ani de lucrări pe drumul Răchiţele - Ic Ponor nu există nicio urmă de asfalt. Până acum au fost construiţi doar unii parapeţi de susţinere, rigole şi poduri. Perioada de execuţie a fost depăşită cu ani buni, iar firma care a executat lucrările a intrat în insolvenţă. Mai mult, o expertiză tehnică confirmă faptul că la construirea acestui drum s-au folosit materiale inferioare faţă de cele prevăzute în contract. Dacă instanţa va decide că este vorba de fraudă judeţul Cluj va pierde toţi banii de la UE.

Daniel Buda: Statutul noului partid, 99% elaborat

Europarlamentarul democrat-liberal Daniel Buda a declarat, luni, pentru Agerpres, că statutul noului partid rezultat din preconizata fuziune PDL-PNL este, din punct de vedere tehnic, elaborat în proporţie de 99%, în discuţie rămânând doar chestiuni ce trebuie decise la nivel politic, cum ar fi şi cea legată de numele noii formaţiuni.

Cerșetoria, combătută cu pliante și afișe

Foto: Arhiva
Consilierii locali vor decide, în ședința de mâine, dacă vor fi alocați 6.000 lei din bugetul local pentru o campanie de prevenire și combatere a cerșetoriei în Cluj-Napoca.

Cât valorează 50 de ani de căsătorie?

Consilierii locali vor vota, în ședința de mâine, un proiect de hotărâre care prevede alocarea a 1.000 lei pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Românii sunt cei mai muncitori dintre europeni

Românii sunt angajaţii care muncesc cel mai mult din Europa, peste 2.000 de ore pe an. Paradoxal sau nu, la coada clasamentului sunt ţări în care nivelul de trai este mult mai ridicat.

Continuă deprecierea leului

Moneda naţională a continuat să se deprecieze în faţa celei europene, cursul crescând de la 4,4179 la 4,4193 lei, medie care nu s-a mai înregistrat de circa două luni.

Seplecan îşi pregăteşte revenirea la şefia CJ Cluj şi cere demisia directorilor regiilor din subordine. UPDATE Cine este primul director care şi-a anunţat demisia?

Consilierul judeţean Mihai Seplecan îşi pregăteşte revenirea în aceste zile la şefia Consiliului Judeţean Cluj şi este hotărât să ceară demisia mai multor directori din cadrul regiilor autonome aflate în subordinea CJ Cluj. “Sunt cu ochii pe ei, ştiu care sunt, vreau să aibă bunul simţ să-şi dea demisia”, a declarat Seplecan.

SONDAJ INSCOP. Cine va fi viitorul președinte al României

Premierul și președintele PSD, Victor Ponta, este în pole-position pentru cursa prezidențială din toamnă-iarnă. Totuși, Ponta are un candidat care i-ar putea da bătăi de cap: Klaus Iohannis, președintele PNL. Restul candidaților din zona de dreapta au șanse mai mici, arată un sondaj INSCOP Research, realizat pentru Adevărul.
Interpreta de muzică populară Anamaria German Vergu

Concerte caritabile pentru interpreta de muzică populară Anamaria German Vergu, la Cluj

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, organizează în zilele de 19-20 iulie, la Expo Transilvania, în cadrul Festivalului Tradiţiilor Păstoreşti, două concerte caritabile, în sprijinul interpretei de muzică populară Anamaria German Vergu, imobilizată în scaun cu rotile în urma unui accident rutier.

460 de candidaţi susţin examenul de definitivat în Cluj

Examen definitivat
La nivel naţional, peste 9.900 candidaţi, cu 2.029 mai mulţi decât în 2013, au fost înscrişi la proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, care se desfăşoară astăzi în centre din toată ţara, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Germania, noua CAMPIOANĂ MONDIALĂ

Sursa foto: fifa.com
Germania a câştigat Cupa Mondială pentru a patra oară în istorie, în urma victoriei obținute după prelungiri, scor 1-0, în faţa selecţionatei Argentinei.