monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

UBB va scoate la concurs peste 8.000 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master

sursa foto: realitatea.net
Înscrierea pentru anul acesta la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va începe luni, 14 iulie, și se va încheia în 31 iulie. Pentru facilitarea acestor înscrieri s-a pus la dispoziția viitorilor studenți o platformă on-line de preînscriere. Numărul locurilor bugetate la licență este același ca și anul trecut, în timp ce locurile bugetate pentru master au crescut ușor.

Clujul, la un pas să aibă o pistă de liniuţe

Cu ajutorul proiectanţilor “competenţi” de la IPTANA care au avut sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, pista de 3500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj nu ar fi fost bună decât pentru curse de maşini şi Clujul ar fi avut un aeroport nefuncţional. Mai mult, aeroportul din Târgu Mureş ar fi fost mult mai performant decât cel din Cluj.

Expoziție de artă plastică la Salina Turda pentru boala Distonia

În subteranul Salinei Turda, în mina Rudolf a avut loc joi vernisajul expoziției Culorile Speranței derulată în cadrul unui proiect cultural-social cu titlul Arta, Remediul Sufletului, organizată în scopuri umanitare pentru a aduce un semnal de alarmă asupra bolii Distonia

Doi clujeni au făcut o piesă rap pentru Liviu Andrei, scriitorul care a jignit Clujul: Hai în centru să-l vezi pe Iancu cum îţi dă m***

Doi tineri clujeni Paul Raţiu şi Alex Rusu au făcut o piesă rap ca răspuns la jignirile aduse de scriitorul din Caracal Liviu Andrei care a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare plină de ură la adresa Transilvaniei şi Clujului. În scrisoare, Liviu Andrei le doreşte ardelenilor să moară în saivane, violaţi de batali.

Pe urmele lui Flore Tahâș, fost membru al rezistenței anticomuniste, împușcat în cap

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) împreună cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei organizează între 14 și 15 iulie în Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud, o acțiune de investigaţii arheologice prin care se dorește găsirea rămășițelor lui Flore Tahâș, un presupus membru al rezistenței anticomuniste, care a fost împușcat în cap de Securitate la 25 iulie 1950.

Se redeschide terasa Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Vezi cu ce surprize vine

Terasa Muzeului Etnografic al Transilvaniei – Etno îşi deshide porţile vineri, 11 iulie, de la ora 21:00. În redeschiderea terasei va avea loc un concert inaugural marca Cătălin Condurache și Sandy Deac reuniți în cadrul proiectului muzical Golden Folks. La redeschiderea oficială specialitatea gastronomică va fi mistreţ la ceaun, în sos vânătoresc cu hribi.