monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Echipă românească, în Formula 1

Echipa Forza Rossa, finanţată de un grup de oameni de afaceri români, a primit acceptul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) pentru a concura în Campionatul Mondial de Formula 1.

Dacă Ikea nu e, ar putea să fie kika

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni interioare kika doreşte să-şi reia planurile de expansiune
În ultimii ani, clujenii au aşteptat cu sufletul la gură deschiderea unui magazin Ikea la Cluj. Acum, principalul competitor la suedezilor de la Ikea, retailerul de mobilă şi decoraţiuni interioare kika, anunţă un nou plan de expansiune. Cu o condiţie însă.

Noi reglementări de circulaţie în cartierul Gheorgheni

Foto arhiva
De mâine, se va renunţa la drumul cu prioritate, prin instituirea regulii priorităţii de dreapta, cu montarea de indicatoare rutiere „Cedează trecerea”, în intersecţia a două străzi din cartierul Gheorgheni.

Uioreanu A RECUNOSCUT că a primit MITĂ de la oameni de afaceri "în scop electoral"

sursa foto: mediafax.ro
Magistraţii arată, în motivarea de arestare preventivă a preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, că acesta nu a conştientizat nici în faţa instanţei gravitatea faptelor, considerând aproape normal şi legal să primească sume importante de bani pentru partid pe care să le folosească în interes personal.
Medicul Ilie Vonica, proprietarul  Polisano

UPDATE - Patronul Polisano, Ilie Vonica, a MURIT

Medicul Ilie Vonica, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România, a murit, marţi după-amiază, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns după ce a căzut de la etajul vilei sale, prima ipoteză a anchetatorilor fiind că bărbatul a încercat să se sinucidă, sărind de la etaj.

Copii maltratați la o grădiniță privată din Constanța

Procurorii constănțeni au început o serie de cercetări la Centrul de Dezvoltare și Educație "Micul Regat" din Constanţa după ce au obţinut mai multe imagini în care trei angajate ale grădiniţei private erau surprinse în timp ce băteau copiii şi îi ameninţau.

TIFF salvează Depozitul de Filme - VIDEO

Clujul este orașul celui mai mare festival de film din România, locul unde cineastul Janovics Jenő a înființat, în 1919, studioul de film Transsylvania. În Cluj se află Depozitul de Filme.

Uioreanu verifica banii din MITĂ cu ultraviolete. Pe ce a cheltuit banii primiţi

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, arestat preventiv, a cumpărat cu banii primiţi drept mită de la oameni de afaceri mai multe bunuri personale, precum perne, calorifere, filtre, covoraşe electrice şi covoraşe pentru cabana sa, dar şi pişcoturi, şampanie sau cauciucuri pentru maşină. De asemenea, din aceşti bani a fost plătită şi taxa de candidatură a Elenei Uioreanu la alegerile parlamentare din 2012.

Zilele Academice Clujene, în plină desfăşurare

25 de manifestări ştiinţifice, simpozioane şi prezentarea a 520 de comunicate ştiinţifice – sunt doar câteva dintre evenimentele care se vor desfăşura la Cluj în această perioadă cu ocazia “Zilei Academice Clujene”.

Şedinţă cu scântei la CJ Cluj. Dănuţ Canta a cerut DEMISIA lui Uioreanu şi a lui Petran

Consilierul judeţean Dănuţ Canta (PSD) a cerut marţi demisia preşedintelui CJ Cluj Horea Uioreanu şi a consilierului judeţean Ioan Petran (PNL) în urma scandalului de corupţie în care apare numele celor doi. În prezent, Horea Uioreanu se află în arest preventiv pentru luare de mită, iar Petran apare în dosarul de corupţie fiind suspectat că a luat mită de la directorii SC UTI Facility Management SA.

Tânăr reţinut pentru tentativă de omor

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 25 ani suspectat de săvârşirea unei tentative de omor după ce, în urma unei neînţelegeri, a spart o sticlă în capul unui alt bărbat.
Preşedintele american Barack Obama

Barack Obama a ajuns în Varşovia

Preşedintele american Barack Obama a sosit marţi dimineaţa la Varşovia, prima etapă a turneului său în Europa, în cadrul căruia va participa la un summit G7 la Bruxelles şi la ceremonii de marcare a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia.

România va avea un centru de inovare în domeniul securităţii informatice

Compania americană General Dynamics va realiza, până în septembrie 2015, un studiu de fezabilitate pentru înfiinţarea unui centru de inovare în domeniul securităţii cibernetice, care va permite României să prevină preluarea infrastructurilor IT critice ale statului de către potenţiali atacatori.

Spaniolii au ieșit în stradă pentru a cere un referendum de schimbare a monarhiei

La doar câteva ore după ce regele Spaniei, Juan Carlos a anuțat că a abdicat în favoare fiului său, prințul Felipe, mii de persoane au ieșit luni în stradă și s-au adunat în piețele centrale din cele mai importante orașe spaniole pentru a solicita convocarea unui referendum care să ducă la schimbarea formei de stat, de la monarhie la republică.