monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Sondaj: Situația partidelor de dreapta

Un sondaj realizat de Agenția de Rating Politic arată câte procente strâng partidele de dreapta în două situaţii, mai exact singure şi dacă se unesc, în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

Congresul PNL: Doi contracandidaţi la funcţia de preşedinte şi 57 pentru 31 vicepreşedinţi. Cine candidează de la Cluj?

Congresul PNL, convocat pentru 27-28 iunie, va alege sâmbătă între doi candidaţi la poziţia de preşedinte al PNL, Klaus Iohannis şi Ioan Ghişe, dar şi 31 de vicepreşedinţi din cei 57 de parlamentari, europarlamentari, aleşi locali sau lideri de filiale care s-au înscris în cursă. Din partea filialei Cluj a PNL candidează pentru vicepreşedinte europarlamentarul Norica Nicolai, senatorul Marius Petre Nicoară şi deputatul Radu Zlati.
Mircea Băsescu

Bercea Mondial, fiul său, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, aduşi la DNA pentru audieri

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost adus, joi, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu, tot acolo venind şi avocatul familei interlopului, care a spus că a adus "cravata" cu ajutorul căreia a fost înregistrat fratele preşedintelui. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost aduşi şi ei, joi, la sediul central al DNA.
Dan Voiculescu în dosarul ICA

Complet nou de judecată pentru Dan Voiculescu în dosarul ICA

Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care unul dintre inculpaţi este Dan Voiculescu, a fost repartizat unui nou complet de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, format din Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.
Lucian Nemeș, repus în funcţia de viceprimar la Turda

Lucian Nemeș, repus în funcţia de viceprimar la Turda

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Vuşcan, a atacat în contencios administrativ hotărârile Consiliului Local, în urma cărora Lucian Nemeş era debarcat din funcţia de viceprimar, în locul său fiind ales Lucian Varo.

Concert aniversar de orgă la Biserica cu două Turnuri

Clujenii sunt invitați să participe, miercuri, 2 iulie 2014, de la ora 18.00, la un concert aniversar de orgă la Biserica Reformată cu Două Turnuri. Evenimentul are loc cu ocazia aniversarea de 180 ani de la nașterea constructorului de orgi Angster József.

Eveniment festiv la UAD: fashion-show pe scena Teatrului

Gala UAD 2013: Inga Brăgaru, „Evolutia conceptului de brand”. Foto: Vlad Gherman
Ediția din acest an este un mai specială, „Gala UAD” ajungând la cea de-a 20-a ediție. Absolvenții din acest an vor avea ocazia să-și prezinte colecțiile într-un cadru festiv, în fața a peste 900 de invitați și a celor mai importanți profesioniști din domeniu, bucurându-se de un feed-back extrem de important pentru un început de carieră.

Ofiţerul SRI şi fostul subprefect şi-au recunoscut faptele în dosarul Uioreanu

Fostul ofiţer SRI Elena Albu, mama ei şi subprefectul de Cluj sunt la DNA unde semnează acorduri de recunoaştere a vinovăţiei - procedură prevăzută de noua legislaţie penală -, prin care aceştia admit integral probele şi recunosc că Horea Uioreanu a beneficiat de informaţii operative ale SRI.

Cu ce se laudă primarul Emil Boc la doi ani de mandat

Emil Boc
Multe din proiectele promise de primarul Emil Boc la început de mandat sunt tot în faza de derulare, deşi trebuiau încheiate de cel puţin un an: Sala Polivalentă, sistemul de ticketing, Bike Sharing, parking pe strada Negoiu etc.

Cum ne-a omorât „cercetătorul” și „marele profesor” Marian Petcu acum 5 ani

Într-o lucrare considerată de referință, cercetătorul Marian Petcu arătă că Monitorul de Cluj „din 2009 apare exclusiv online”. „Îi mulțumim, totuși, dl. conf. univ. dr. Marian Petcu pentru efortul de a ne demonstra cât de importantă este o documentare corectă în jurnalism. Din păcate, metoda per a contrario folosită de domnia sa nu îi face deloc cinste!”, spune Paul Niculescu, director editorial al cotidianului Monitorul de Cluj, care este tipărit neîntrerupt din 26 iunie 1998. Spre disperarea multora care și-ar fi dorit contrariul.

Începe Junior Summer University la UBB Cluj

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai dă startul, în perioada 17-31 iulie 2014 la Cluj-Napoca, celei de-a șaptea ediții a proiectul „Junior Summer University”.Timp de 14 zile, elevii vor participa la cursurile facultății pe care au ales-o în prealabil, iar la final, vor fi evaluați în cadrul unei sesiuni.

Jandarmii clujeni vor asigura garda de onoare de Ziua Drapelului

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor asigura garda de onoare joi, 26 iunie 2014, cu prilejul Ceremonialului de Înălţare a Drapelului Naţional ce se va desfăşura în Piaţa Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca.

Un român a fost arestat pe aeroportul din Miami

Un cetăţean român a fost arestat în noaptea de miercuri spre joi, pe Aeroportul Internaţional din Miami, fiind suspectat că avea asura sa o bombă. În urma descoperirii dispozitivului suspect, la fața locului a fost chemată o echipă echipă de genişti pentru a investiga situația, relatează postul local CBS în pagina electronică.