monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Poziția Netcity Telecom privind afirmațiile ANISP referitoare la proiectul Netcity

„Încă de la publicarea Avizului ANCOM privind condiţiile tehnice şi economice de acces la rețeaua Netcity în mai 2013, compania noastră și-a făcut publică poziția conform căreia Avizul este unul arbitrar, fără o fundamentare reală în contextul pieței de telecomunicații din București și fără a ține cont de principiile de funcționare a proiectului Netcity.”

Votul, o necesitate sau o obligaţie?

Obligativitatea participării la vot reapare pe masa parlamentarilor. Ideea este veche, dar în România nu a avut trecere, de-a lungul timpului. Nici la Cluj nu îşi găseşte susţinători, nici măcar printre reprezentanţii puterii. Votul este un drept, iar faptul că s-a absentat atât de mult de la urne este un efect, nu o cauză, arată reprezentanţi din mediul academic şi politic.
Cursul euro a urcat de la 4,3958 la 4,3971 lei

Şedinţă de depreciere pentru leu

Şirul de trei şedinţe consecutive de apreciere a leului s-a întrerupt ieri, când principalele monede au cunoscut creşteri.

Ce a mai rămas din Remarul?

Fotografie făcută în urmă cu patru ani, când Remarul 16 februarie aniversa 140 de existență
Producătorul clujean Remarul 16 Februarie vinde ce poate, inclusiv apartamente, în speranţa unei redresări.
Sursă foto: unesco.org

Vezi unde trăiește orhideea care îi poartă numele organizației UNESCO

O nouă specie de orhidee, care trăiește în Singapore, a fost numită UNESCO, în onoarea cunoscutei organizații internaționale, cu ocazia celei de-a 38-a sesiuni a Comitetului pentru Patrimoniu Mondial al organizației UNESCO, ce are loc la Doha între 15 şi 25 iunie.

Uioreanu, Ioan Bene şi Ioan Petran, trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie

sursa foto: mediafax.ro
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Horea Uioreanu, Ioan Bene, Ioan Petran, Vasile Pogăcean şi Gabriel Davidescu pentru infracţiuni de corupţie. În rechizitoriul DNA se arată că Uioreanu şi Petran au pretins sume de bani cu titlu de mită de la cei trei oameni de afaceri pentru a-i favoriza.

Cum a tăiat Consiliul Judeţean Cluj aripile aeroportului: nici bani, nici credit

Scandal fără precedent între Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj. Conducerile celor două instituţii se acuză reciproc de blocarea activităţii după scandalul de corupţie în care este implicat Horea Uioreanu şi Ioan Bene, patronul firmei Napoca Construcţii care a construit noua pistă de aterizare-decolare de 2100 metri.

Marea refaţadizare este invizibilă. Centrul se dărâmă bucată cu bucată

Marea refaţadizare este invizibilă. Centrul se dărâmă bucată cu bucată
Din 2013 când a fost aprobată hotărârea de Consiliu Local privind marea refaţadizare, Primăria a reuşit doar să trimită notificări către proprietari. Potrivit calendarului stabilit, până la sfârşitul lui 2014 ar trebui reparate clădirile de pe aproximativ 20 de străzi.

4 medalii pentru România la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale. Una ajunge la Cluj

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii, dintre care două de aur, una de argint şi una de bronz, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 18 - 23 iunie, la Jena, în Germania. Medalia de argint a fost câștigată de un elev al Liceului de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca.

Uniunea Europeană suspendă relaţiile cu Thailanda

Sursă foto: Businessinsider.com
Uniunea Europeană a condamnat și a suspendat, începând de luni 23 iunie 2014, cooperarea cu Thailanda în urma loviturii militare de stat, care a avut loc în 22 mai 2014, din această țară şi a promis restabilirea ordinii constituţionale.

CNADNR caută constructor pentru 37 de kilometri din Autostrada Transilvania

Autostrada Transilvania în construcție. Foto: Arhivă
CNADNR caută constructor pentru execuţia unui tronson de 37,2 de kilometri, pe traseul Ogra (judeţul Mureş) - Câmpia Turzii (judeţul Cluj), parte din Autostrada Transilvania, proiectul având o valoare estimată de până la 2,33 miliarde lei (531,5 milioane euro), inclusiv TVA.
Podul Horea. Sursă foto: Panoramio

Restricţii de circulaţie pentru Podul Horea

Primăria Cluj-Napoca anunţă începerea lucrărilor la podul Horea, lucrări care fac parte din proiectul modernizării tramei stradale de acces la zona industrială.