monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Chania sau o altă faţă a Insulei Creta FOTO

În Creta vei întâlni atât atmosfera cosmopolită a Europei, cât şi liniştitul caracter asiatic şi arşiţa Africii. Despre Chania, cea mai vestică regiune din Creta, se poate spune că în ciuda dezvoltării turistice a reuşit să-şi păstreze autenticitatea.
sursa foto semneletimpului.ro

Malnutriţie acută în rândul copiilor mici din rural în judeţele Cluj şi Vaslui

Sărăcia îi determină pe unii părinţi să îşi priveze copiii de alimentaţia necesară dezvoltării lor, astfel că în comunităţile rurale din judeţele Cluj şi Vaslui se înregistrează procente importante de copii cu vârste până în 5 ani afectaţi de malnutriţie acută, rezultă dintr-un studiu World Vision.

Uşoară apreciere a leului

După trei şedinţe consecutive de depreciere, ieri leul a reuşit să câştige teren în faţa principalelor monede.

Soluţii de optimizare fiscală a afacerii

În articolul de săptămâna aceasta ne propunem să vă dezvăluim câteva din opţiunile pe care le avem la dispoziţie în vederea optimizării unei afaceri.

Mihai Seplecan: Mâine voi părăsi biroul, dar peste 3 săptămâni revin la şefia judeţului

Mihai Seplecan este convins că în trei săptămâni va reveni la conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi spune că mâine va părăsi biroul preşedintelui CJ Cluj pe care îl ocupă în prezent. “Cei de la PSD nu au vrut să ajungă în fruntea judeţului un tânăr de 32 de ani neşantajabil. Sunt ferm convins că voi reveni la şefia judeţului”, a precizat Seplecan.

O nouă rută Wizz Air din Cluj-Napoca

Aeroport Nuremberg
Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat că va introduce un nou zbor de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj începând cu 1 octombrie.

Cu cine va concura Tetapolis?

Viorel Găvrea, directorul Tetarom
Doar anul acesta au fost anunţate două noi parcuri ştiinţifice în ţară, care ar putea concura cu proiectul Tetapolis.

David Ciceo a fost reales membru în conducerea ACI Europe

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj
Cu ocazia celei de-a 24-a Adunări Generale a ACI Europe, desfășurată la Frankfurt, în perioada 16-18 iunie 2014, David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj şi Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, a candidat pentru un nou mandat de membru în Consiliul Director al acestei asociații, reprezentând aeroporturile din sub-regiunea de est a Europei.

Prefectul a atacat în contencios numirea lui Seplecan în funcția de vice al CJ şi „debarcarea” lui Oleleu

Prefectul judeţului Cluj Gheorghe Vuşcan a atacat, miercuri, în contencios administrativ hotărârile Consiliului Judeţean Cluj prin care Ioan Oleleu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, respectiv hotărârea prin care Mihai Seplecan i-a luat locul, solicitând instanţei de judecată anularea acestora, ca fiind nelegale.

Guvernul a aprobat proiectul de lege de reducere a CAS

Proiectul legii de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie, a fost aprobat miercuri, de Guvern şi va fi trimis la Parlament, au declarat surse oficiale.

Halep, cap de serie numărul 3 la Wimbledon

Simona Halep, cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, a fost desemnată cap de serie numărul 3 la ediția din acest an a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, competiție care va avea loc în perioada 23 iunie - 6 iulie, pe iarba de la All England Club din Londra.

Studenţi americani pregătiţi la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în colaborare cu Institutul Limbii Române ca Limbă Europeană (ILR-LE) a găzduit, în perioada 26 mai-18 iunie 2014, a-16-a ediţie a „Şcolii de vară ASU (Arizona State University) în România şi Europa Centrală”.

Youtube vrea să introducă un serviciu contra cost de streaming de muzică!

Divizia YouTube a Google a anunţat că intenţionează să lanseze un serviciu contra cost de streaming de muzică, care va exclude reclamele, pentru care a primit deja critici de la organizaţii ale producătorilor privind termenii nefavorabili ai contractelor impuse de companie.

Doi brazilieni la „U" Cluj

Universitatea Cluj i-a transferat azi pe fotbaliştii brazilieni Mateus Alves Maciel (dreapta) şi Paulo Henrique Martins Eugenio „Paulinho” (stânga).

Chinezii vor să investească în Cluj Innovation City

Chinezii vor să investească în Cluj Innovation City
Primarul Emil Boc a fost recent într-o vizită oficială în China, în orașul Ningbo, după ce într-o ședință de Consiliu Local din luna mai a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care cele două orașe au semnat un acord.

Biciclist lovit de o mașină după ce a trecut pe roșu

Poză ilustrativă
Un tânăr de 26 de ani care circula cu bicicleta pe strada Aurel Vlaicu a fost lovit marți, 17 iunie 2014, de o mașină care circula regulamentar, după ce nu s-a asigurat și a trecut pe culoarea roșie a semaforului.