monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

AMBIŢII PERSONALE. Încă o şansă pentru Seplecan. A fost ales vicepreşedinte al CJ într-o şedinţă extraordinară

În urma consultărilor şi după o şedinţă extraordinară de îndată a Consiliului Judeţean Cluj, consilierii judeţeni i-au mai dat o şansă lui Mihai Seplecan, alegându-l vicepreşedinte al CJ Cluj în locul lui Ioan Oleleu. Deocamdată, Seplecan va rămâne în această funcţie până la organizarea unei noi şedinţe de CJ pentru alegerea lui ca preşedinte interimar al instituţiei în locul lui Vakar Istvan.

CUM NE-AM SĂTURAT UNII DE ALȚII! Replica bezmetică - după 15 ani - a unui pretins scriitor din Caracal la manifestul "M-am săturat de România!" al jurnalistului clujean Sabin Gherman

Scriitorul din Caracal, Liviu Andrei
Politicienii și opinia publică clujeană nu au rămas indiferenţi la mesajul instigator la ură al scriitorului din Caracal Liviu Andrei, care a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare plină de ură la adresa Transilvaniei şi Clujului prin care le dorește locuitorilor acestei regiuni „să moară în saivane, violaţi de batali” sau „să-i mănânce dracii”.

Legea amnistiei, miza posibilei alianțe dintre PSD și PPDD

De câteva zile mai toata lumea se întreabă de ce ţine atât de mult PSD să se alieze cu PPDD. Şi asta, în ciuda tuturor criticilor apărute. Până la urmă, adevărul iese la iveală - legea amnistiei şi gratierii reprezintă adevarata miză a alianţei dintre cele două partide.

Comunicări științifice pe tema holocaustului din Transilvania de Nord la Facultatea de Istorie din cadrul UBB Cluj

Academia Română și Institulul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca organizează vineri, 13 iunie 2014, sesiunea de comunicări ştiinţifice intitulată „Holocaustul evreilor din Transilvania de Nord – 70 de ani”. Evenimentul va avea loc la sediul Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai (str. Napoca, nr. 11), începand cu ora 09.30.

Primăria Ceanu Mare solicită oferta de ,,Achiziție directă centrală termincă”

Primaria Ceanu Mare,cu sediul in Ceanu Mare,str.Principala,nr.101/C,jud.Cluj,informeaza operatorii economici interesati si autorizati, asupra achizitiei directe prevazuta de art.19 al OG 34 din 2006® cu privire la,,Executare Proiect Tehnic,si montare-CENTRALA TERMICA si INSTALATIE de Incalzire centrala’’ la Caminul cultural,din Ceanu Mare,la nr.376 conform Normelor ISCIR si cu toate autorizarile necesare,in vederea functionarii,emise de catre E.On.Gaz.

Soarta medicilor specialişti stă în pixul ministrului

Medicii, care au promovat examenul de specialitate în această primăvară, nu se pot angaja pe motiv că Ministrul Sănătăţii întârzie să le semneze ordinele necesare obţinerii certificatelor de liberă practică.

Marinel Andro a revenit în Consiliul Judeţean Cluj

Marinel Andro (PDL) a fost validat miercuri ca şi consilier judeţean în locul devenit vacant ca urmare a demisiei consilierului judeţean El Hayes Arthur Roland. Acesta a mai fost consilier judeţean în perioada 2004-2008 şi în perioada 2009-2012. Marinel Andro este şeful Serviciului Pază din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca.

Televiziunea redevine gratuită

Antenă de recepţie de tip Yagi
Începând de anul viitor, milioane de români vor putea recepţiona gratuit până la 16 programe TV fără abonament la cablu sau satelit.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Ioan Oleleu a fost DEMIS din funcţie

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Ioan Oleleu (PSD) a fost eliberat din funcţie miercuri în şedinţă de Consiliu Judeţean. Un număr de 19 consilieri judeţeni au votat pentru eliberarea din funcţie a acestuia, 11 consilieri judeţeni au votat împotrivă şi cinci voturi au fost anulate.

Ludovic Orban şi suporteri ai U Cluj, printre susţinătorii lui Seplecan pentru şefia CJ Cluj

Deputatul PNL Ludovic Orban şi Verdes Attila, zis “Hienă”, unul dintre cei mai înfocaţi fani ai Universităţii Cluj, participă la şedinţa de Consiliu Judeţean Cluj de miercuri unde pe ordinea de zi se află şi un proiect de hotărâre privind schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui CJ Cluj, Ioan Oleleu şi numirea în funcţia de preşedinte interimar al instituţiei al lui Mihai Seplecan.

PNL Cluj a REFUZAT numirea lui Cristian Matei în funcţia de consilier judeţean. Circ în CJ

Cu toate că a apelat la un executor judecătoresc pentru a obliga conducerea PNL Cluj să semneze numirea în Consiliul Judeţean Cluj a următorului candidat aflat pe lista USL după demisia consilierului judeţean Rareş Pop (PNL), PSD Cluj nu a reuşit nici în şedinţa de Consiliu Judeţean de miercuri să-l convingă pe Mihai Seplecan să semneze acest document.

EXCLUSIV Alarmă la „U" Jolidon! Echipa ar putea rămâne fără mai multe jucătoare de bază, dar și fără antrenor!

„U” Jolidon s-a înscris în Cupa Cupelor, dar riscă să rămână fără antrenor și fără mai multe jucătoare importante dacă situația financiară a clubului nu se va îmbunătăți. Laura Popa, Irina Ivan, Ana Maria Măzăreanu și Ștefania Florea și-au depus memorii pentru a-și recupera salariile restante. „Studentele” sunt neplătite din decembrie anul trecut.
sursa foto: realitatea.net

2.000 de euro furaţi dintr-un bar din Gherla

Poliţiştii cercetează un bărbat de 25 de ani pentru sustragerea unei genţi cu documente şi bani incident petrecut într-un local public din municipiul Gherla.

Accident de circulaţie pe centura Clujului

La data de 10 iunie, ora 12:00, pe Varianta Ocolire Cluj Est, pe raza localităţii Apahida, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane şi avarierea unui autovehicul.

TIFF 2014 în cifre: 1.000 de invitați, 400 de proiecții și 63.000 de bilete vândute

Voluntarii TIFF 2014. Foto: Nicu Cherciu
Cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) s-a încheiat spectaculos pe 8 iunie, cu premiera mult-așteptată a filmului Boyhood (r. Richard Linklater) la care au asistat aproape 2000 de spectatori, în Piața Unirii din Cluj. În cele 10 zile de festival, TIFF-ul a transformat orașul într-un imens centru cultural, cu sute de proiecții, lansări, concerte, masterclass-uri și dezbateri.
Angelina Jolie şi şeful diplomaţiei britanice, William Hague

Summit fără precedent la Londra pe tema violenţelor sexuale în războaie

Angelina Jolie şi şeful diplomaţiei britanice, William Hague, au deschis marţi, la Londra, un summit "fără precedent" pe tema violenţelor sexuale comise în timpul conflictelor şi recurgerii la viol ca "armă de război", o iniţiativă salutată de către Papa Francisc.