monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Relația dintre Occident și Putin, rezumată într-o singură fotografie

Foto: The Independent
O fotografie realizată în 6 iunie 2014, cu ocazia aniversării „D-Day”, ziua debarcării Aliaților în Normandia, în 1944, și publicată de ziarul britanic „The Independent” ilustrează perfect relațiile tensionate dintre Rusia și Occident în contextul crizei din Ucraina.

Spectacolul de operă „Luceafărul” la Salina Turda

Salina Turda va găzdui în data de 17 iunie 2014 , de la orele 20.00, spectacolul cu opera “Luceafărul”, de Nicolae Bretan , cu prilejul comemorării a 125 de ani de la moartea poetului national Mihai Eminescu.

Spectacol pugilistic la Cluj

Șapte lupte de box profesionist vor avea loc în 21 iunie, la Sala Sporturilor „Horia Demian”. Evenimentul, care va începe la ora 19.00, va fi organizat de Box Club Arena.

Baconschi: Traian Băsescu și-a ales ''urmașul'' în persoana Elenei Udrea

Teodor Baconschi. Foto: Wikipedia
Fostul vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară, Teodor Baconschi susține că președintele Traian Băsescu și-a ales ''urmașul'' în persoana Elenei Udrea și că la Congresul PMP intelectualii din partid au fost "evacuați și marginalizați", așa cum s-a întâmplat în trecut și la PDL.

Poliţiştii păzesc bacalaureatul

Pentru a fi evidate fraudele la examenul de bacalaureat, peste 250 de poliţişti clujeni vor fi angrenaţi în asigurarea ordinii şi liniștii publice pe timpul desfăşurării Examenului Național de Bacalaureat.
 Curtea de Apel Bucureşti

Judecătorul lui Dan Voiculescu a cerut pensionarea

Magistratul Florică Duţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă dosarul în care Dan Voiculescu şi alte 12 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să îi admită pensionarea.

Oamenii din spatele proiectului imobiliar Tower Cluj, trimişi în judecată. Prejudiciul se ridică la peste 6 milioane de euro

Procurorii DNA Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor persoane implicate în proiectul imobiliar Tower Cluj pentru înşelăciune. Procurorii îi acuză de faptul că au anunţat construirea unui ansamblu rezidenţial, deşi nu deţineau resursele necesare executării unui astfel de proiect imobiliar, înşelând şi încasând peste 6 milioane de euro de la diverse persoane fizice şi juridice.

Radu Căpâlneanu, directorul medical al Institutului Inimii Cluj, găsit INCOMPATIBIL de ANI

Radu Capalneanu
Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Radu Căpâlneanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Coronariană şi Cardiologie Intervenţională şi director medical al Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca, Clinica de Cardiologie. VEZI ce a declarat doctorul pentru Monitorul de Cluj.

Facebook face investiții imobiliare

Facebook a achiziţionat un teren de 24 de hectare lângă sediul companiei din Silicon Valley, pe care intenţionează să-l păstreze ca investiţie imobiliară.

Cluj-Napoca va colabora cu oraşul Ningbo din China

Cluj-Napoca va colabora cu oraşul Ningbo din China
Primarul Emil Boc a semnat acordul de colaborare dintre municipiul Cluj-Napoca şi oraşul Ningbo, China, după ce, în prealabil, Consiliul Local a aprobat acest acord în şedinţa din 28 mai 2014.

Marian Preda demisionează de la şefia Fundaţiei Mişcarea Populară

Marian Preda demisionează de la şefia Fundaţiei Mişcarea Populară
Marian Preda anunţă că, din motive personale, şi-a depus marţi demisia din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, precizând că pleacă din această funcţie cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România.

(P) Anunț GAL Valea Someșului

APEL DE SELECTIE M 322 GAL VALEA SOMEŞULUI anunţă lansarea sesiunii de cereri de proiecte pentru măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunatăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” în perioada 10.06.2014 – 19.06.2014.

Autorul bestseller-ului „Why nations fail”, în vizită de la Harvard la UBB, pentru o zi

James A. Robinson, autorul bestseller-ului „Why nations fail”
James A. Robinson, profesor dr. în cadrul Universităţii Harvard (SUA) şi autor al bestseller-ului “Why Nations Fail”, va susţine în data de 23 iunie, ora 18:00, în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, o prelegere despre provocările economice pe care trebuie să le accepte România în viitor.

Candidații la bacalaureat susțin azi prima probă

Candidații la examenul de bacalaureat vor susține marți, 10 iunie 2014, proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, prima probă a examenului, care se va desfășura până pe 12 iunie.