monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Ce ARSENAL avea asupra lui suspectul reţinut în cazul atacului de la Bruxelles

Bărbatul suspectat că ar fi autorul atacului de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles nu a făcut nicio declaraţie de la reţinerea sa, dar expertizele ştiinţifice asupra armelor sale şi a camerei încep să ofere elemente "convingătoare", a anunţat duminică o sursă apropiată anchetei, relatează AFP.

Program mai lung la Salina Turda

Orarul de funcţionare al Salinei Turda a fost prelungit
Orarul de funcţionare al Salinei Turda a fost prelungit începând de ieri, 1 iunie, potrivit unei hotărâri a Consiliului de Administraţie a SC Turda Salina Durgău SA.

Experții înjumătățesc autostrada electorală

Anul acesta, în România ar putea fi finalizați maxim 60 km de autostradă, susţin reprezentanţii grupului american Louis Berger
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNANDR) promite 100 km de autostradă anul acesta. Consultanţii străini spun însă că mai mult de 60 km nu au cum să fie finalizaţi.
Soldatul american, Bowe Bergdahl, eliberat după 5 ani de captivitate

Soldat american, eliberat după 5 ani de captivitate

Bowe Bergdahl, singurul soldat american ţinut prizonier de talibanii din Afganistan a fost eliberat sâmbătă după aproape cinci ani de captivitate. Anunțul a fost făcut de preşedintele SUA, Barack Obama.

România, aur la CE de canotaj

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit, la Belgrad, medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj.
Președinteșe SUA, Barak Obama. Foto: Wikipedia

Băsescu şi Obama se întâlnesc în Polonia

Președinteșe SUA, Barak Obama și președintele României, Traian Băsescu se vor întâlni zilele următoare în cadrul unei reuniuni a liderilor ţărilor aliate din Europa Centrală şi de Est potrivit site-ului Casei Albe.
Foto: dcnews.ro

Copiii, parlamentari pentru o zi!

Peste 150 de elevii au devenit, duminică, parlamentari pentru câteva ore. Ei au elaborat şi au votat câteva proiecte de legi într-o şedinţă de plen inedită organizată la Camera Deputaților cu ocazia Zilei Copilului.

Ioan Petran și-a luat telefon de fițe după ce a primit o șpagă de 20.000 de euro cash de la UTI. Şpaga, dată într-un mall din Cluj

Referatul DNA de propunere a arestării preventive în cazul lui președintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu (PNL), relevă faptul că unul dintre directorii SC UTI Facility Management SA Bucureşti, Gabriel Davidescu, ar fi dat șpagă 20.000 de euro, prin intermediul consilierului Ioan Petran. Gabriel Davidescu are calitatea de suspect în acest dosar. Intermediarul șpăgii, Ioan Petran, și-a cumpărat un Iphone 5 S Gold.
Sursa foto: presalocala.com

Oleleu: PNL face o greşeală istorică

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, care săptămâna viitoare ar putea fi schimbat din această funcţie, a declarat duminică că membrii PNL fac o „greşeală istorică”. Acesta speră că în Consiliul Judeţean există consilieri judeţeni care să accept că interesul judeţului este mai presus de orgoliul personal al cuiva.

Remus Lăpuşan: Vom ataca în instanţă dacă Oleleu va fi schimbat din funcţia de vicepreşedinte CJ Cluj

Preşedintele PSD Cluj Remus Lăpuşan a declarat duminică într-o conferinţă de presă că organizaţia judeţeană va ataca în instanţă dacă consilierii judeţeni vor decide schimbarea vicepreşedintelui CJ Cluj Ioan Oleleu. Mai mult, Lăpuşan l-a atacat dur pe fostul coleg de alianţă, Marius Nicoară, criticându-l pentru faptul că a acceptat să-i facă jocul lui Mihai Seplecan: “Lui Nicoară să-i fie rușine că vorbește după ce noi eram să-l facem primarul Clujului”.

Regal fotbalistic pe Cluj Arena! Generația de Aur a făcut show în fața Universității Cluj

Generația de Aur și foști jucători ai Universității Cluj din perioada 1990-1995 au oferit un show veritabil, sâmbătă, pe Cluj Arena. Partida, disputată în scop umanitar, s-a încheiat cu victoria categorică a tricolorilor, scor 10-1. Banii strânşi din vânzarea biletelor vor ajunge la copiii defavorizaţi din două centre sociale din judeţele Cluj şi Alba.

Dosarul electronic de sănătate al pacientului, obligatoriu din iunie

Sursa foto ziarulderoman.ro
Medicii de familie şi unităţile sanitare vor avea obligaţia de a deschide, din iunie, un dosar electronic pentru fiecare pacient, în care să fie trecut istoricul medical al acestuia, util la urgenţe. Cei care refuză să folosească dosarul vor putea primi sancţiuni, de la avertisment până la amenzi.

"Orăşelul copiilor", amânat din cauza ploii

Orăşelul copiilor se amână
Din cauza vremii nefavorabile evenimentul “Orăşelul copiilor” care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, în Parcul Central din Cluj-Napoca, a fost amânat şi va fi reprogramat, anunţă organizatorii.