monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Lovitură pentru PSD: PNL solicită la Tribunal desființarea alianței USL

Liberalii dau o lovitură PSD, în plină campanie electorală. PNL va depune la Tribunalul București o solicitare de denunțare a alianței electorale USL, iar în teritoriu fiecare filială județeană a PNL va contesta la Birourile Electorale Județene utilizarea de către PSD a însemnului electoral acronimul USL.

Euro stagnează la 4,44 lei

Euro stagnează la 4,44 lei
După ce a scăzut vinerea trecută la 4,4340 lei, minimul ultimelor şase luni, în contextul vânzărilor mari de valută ale străinilor care au realizat plasamente în titluri de stat sau depozite în lei, euro a crescut ieri la 4,4419 lei.

Vor să pună mâna pe Coro(a)na Ligii

„U” Jolidon primește mâine vizita Coronei, în primul meci al play-off-ului Ligii Naționale de handbal feminin. În sezonul regulat, brașovencele s-au impus în ambele partide: 34-26 la Cluj și 35-26 la Brașov.

Misiune în Rusia cu avion românesc

Misiune în Rusia cu avionul românesc Antonov-30. Sursă foto: Wikipedia
Statele Unite şi Norvegia folosesc un avion românesc de tip Antonov pentru zboruri de observaţie în spaţiul aerian al Rusiei.

Scutire impozit profit reinvestit – veritabilă scutire sau amânare?

O nouă facilitate fiscală a fost introdusă în Codul Fiscal din aprilie
Prin OUG 19/2014 publicată în Monitorul Oficial Partea I nr. 308 în data de 25 aprilie 2014, s-a introdus în Codul Fiscal o facilitate fiscală, şi anume scutirea de impozit pe profit a profitului reinvestit în producţia şi/sau achiziţia de echipamente tehnologice.

Locuinţe mai scumpe, dar credite mai mici

În Cluj, valoarea medie a unui credit acordat de BCR în 2013 pentru achiziţionarea unei locuinţe este de circa 28.500 euro
Cu toate că Cluj-Napoca este unul din oraşele cu cele mai scumpe pieţe imobiliare din ţară, valoarea creditelor accesate de clujeni pentru achiziţia unei locuinţe este sub nivelul mediei naţionale.

Linie rusească de feribot către Crimeea

Portul Krim din Peninsula Crimeea. Sursă foto: englishrussia.com
Infinerii şi scafandrii ruşi au început operaţiuni în vederea construirii unei linii suplimentare de feribot între portul Kavkaz, în sudul Rusiei, şi portul Krim, în Crimeea.

Constituţia, „aruncată“ in 2015

Revizuirea Constituţiei nu mai are şanse să se realizeze anul acesta, referendumul urmând să aibă loc, potrivit estimărilor, spre finalul anului 2015.

Atenţie pacienţi! O să fiţi INTEROGAŢI

Controalele privind decontările pentru serviciile medicale se vor extinde în toate spitalele şi vor ajunge până la pacienţi. Ei vor fi interogaţi.

”Suspecții de serviciu” la TIFF 2014

”La gran familia espanola” în cadrul secțiunii tematice ”Suspecții de serviciu”  de la TIFF 2014
O altă secțiune nouă, ”Suspecții de serviciu” (The Usual Suspects), îi aduce înapoi la Cluj pe cineaștii care au trecut cu filmele lor de început prin competiția festivalului în cadrul TIFF 2014.

Răzbunare cu stil la TIFF 2014 - VIDEO

”The Reunion” în cadrul secțiunii tematice ”Ochi pentru ochi” de la TIFF 2014
Arta răzbunării se predă, în acest an, la TIFF în 12 filme reunite în secțiunea tematică ”Ochi pentru ochi” (Eye for an Eye), la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Studenții UBB premiați în cadrul unor competiții internaționale

Studenţii Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au obţinut locul I la Concursul de Studii de Caz „Dr. Susánszky János”, organizat de Institutul de Management şi Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Miskolc (Ungaria) în perioada 24-25 aprilie 2014.

Liderul trupei Sistem va fi ”Bach in ShowBiz” la Cluj

Zoli Toth, va susține la Cluj-Napoca un spectacol în cadrul turneului ”Bach in ShowBiz”
Liderul trupei Sistem, Zoli Toth, va susține la Cluj-Napoca un spectacol extraordinar cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completată cu un show unic de proiecţii 3D marca “Les Ateliers Nomad” în cadrul turneului național ”Bach in ShowBiz”.

ȚEPUIT cu 200 de lei

Un taximetrist s-a ales cu o paguba de 200 de lei, dupa ce a onorat o comanda.

Alegeri europarlamentare: Rasism, traseism şi probleme penale

Traseismul, problemele de integritate, trimiterile în judecată, incompatibilităţile, nepotismul sau rasismul se află printre criteriile avute în vedere de Alianţa pentru o Românie Curată şi de care unii candidaţi la alegerile europarlamentare nu trec.