monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin

Rogozin transmite din nou mesaje României

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a post luni, 19 mai 2014, pe contul său de Facebook, un nou mesaj, în limba rusă, adresat autorităților române.

Halep își vede visul cu ochii! A urcat pe locul 4 WTA

Simona Halep ocupă locul 4 în ierahia jucătoarelor profesioniste de tenis, dat publicităţii luni. Doar americanca Serena Williams, chinezoaica Na Li şi poloneza Agnieszka Radwanska sunt mai bine clasate decât sportiva română.

ATV-uri în schimbul monedelor dacice

Trei copii din satul hunedorean Ocolişu Mic care au găsit şi au predat autorităţilor 140 monede dacice din aur au primit, luni, la Guvern, câte 10.000 de lei, ei spunând că îşi vor cumpăra câte un ATV din banii primiţi.

Procurorii ai cerut DESHUMAREA Aurei Ion. Vezi DE CE!

Procurorii de la Parchetul instanţei supreme au dispus o nouă expertiză medico-legală în cazul Aurei Ion, întrucât concluziile raportului de autopsie din 10 februarie nu au fost avizate de Comisia de avizare şi control al actelor medico-legale din cadrul Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca.

Show total în prima zi a Cupei Liceelor

Cea de-a zecea ediție a Cupei Liceelor la fotbal a debutat azi cu meciuri extrem de spectaculoase. Performera zilei a fost echipa LPS (foto), care a câștigat cu 11-1 în fața celor de la George Coșbuc. Partidele au fost oficiate de Horațiu Feșnic și Dan Dreve, ambii arbitri de Liga I.

Dunărea, peste cotele de inundaţie

Dunăra la Orșova. Foto: Wikipedia
Dunărea se situează peste cotele de inundaţie şi are un debit de 12.100 metri cubi pe secundă la intrarea în ţară anunță ANAR care precizează însă că deocamdată nu există risc major de inundaţii pentru populaţie şi locuinţe.

(P) 10 motive să stochezi ADN la Biogenis

10 motive să stochezi ADN la Biogenis
Pentru prima dată în România, o bancă de celule stem oferă serviciul de stocare ADN. Este vorba de Biogenis, parte a FamiCord, grup european de bănci de celule stem cu locaţii de stocare proprii, partenere şi comerciale în Europa şi SUA.

Buluc la “Noaptea Muzeelor”

foto: facebook
Numai Muzeul de Artă din Cluj-Napoca a fost vizitat în noaptea de sâmbătă spre duminică de 15.000 de persoane.

Duru: Fotbalul românesc e în colaps financiar

În opinia lui Viorel Duru, Liga I e o competiţie a insolvenţilor. Directorul Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF precizează că fotbalul românesc este în colaps financiar şi că se aşteaptă să mai apară grupări care să intre în insolvenţă.
Adrian Papahagi, PMP Cluj

Papahagi îşi încetează suspendarea din PMP

Adrian Papahagi anunţă că a decis luni să-şi înceteze suspendarea voluntară din PMP, deoarece nu mai poate sta pe margine, pentru că ”lupta împotriva PSD are nevoie de toate forţele dreptei”.

Adrian Năstase, deținutul model

Adrian Năstase, deținutul model
Adrian Năstase va sta în închisoare patru ani, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti care a respins cererea DNA de majorare a pedepsei cu încă un an. În motivarea acestei hotărâri, judecătorii au scris că Adrian Năstase este un bun familist şi un deţinut model, care nu a încercat să se sustragă pedepsei.

Prins în flagrant când fura o motocicletă

Un clujean de 26 de ani a fost prins în flagrant de polițiștii din Florești, luni dimineața, 19 mai 2014, în timp ce încerca să fure o motocicletă.
 Bărbat cu probleme psihice, găsit de polițiști clujenii

Bărbat cu probleme psihice, găsit de polițiștii clujenii - FOTO

Polițiștii clujeni au găsit pe stradă, luni, 19 mai 2014, un bărbat de circa 30-35 de ani, a cărei identitate nu se cunoaşte. Bărbatul prezintă tulburări psihice și a fost internat la Centrul de Găzduire Temporară din Cluj-Napoca până când cineva îl va recunoaște.

Bătrân de 86 de ani, jefuit în plină zi

Polițiștii clujeni au fost anunțați despre faptul că un bărbat de 86 de ani, din localitatea Țaga, a fost jefuit ziua în amiaza mare de un tânăr de 27 de ani care i-a furat portmoneul cu 800 de lei.

Tudor Giurgiu, despre ediţia din acest an a TIFF: Ne bazăm pe hazard, noroc şi pe numărul 13

Mai sunt 10 zile până la startul celei de-a 13-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Între 30 iunie şi 8 iunie Clujul va fi animat de sute de proiecţii, concerte, expoziţii, masterclass-uri şi dezbateri. 217 filme din 55 de ţări vor rula pe ecrane şi circa 700 de invitaţi străini şi români vor ajunge în oraş în perioada festivalului.

Platoul românesc, motivul invadării Crimeii?

Un articol publicat în cotidianul New York Times atrage atenția asupra uriașelor rezerve de hidrocarburi aflate în Marea Neagră și Marea Azov pe care Rusia le-a câștigat prin anexarea Crimeii.
Muzicalul ”My Fair Lady” la Opera Română din Cluj

Săptămână muzicală la Opera Română din Cluj-Napoca

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca le pregăteşte spectatorilor săi o săptămână de sărbătoare muzicală, cu patru spectacole preferate din repertoriul liric universal: „My Fair Lady”, „Carmen” şi dublul-spectacol mozartian „Bastien şi Bastienne” şi „Impresarul”.