monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Turneul Stradivarius ajunge la Cluj

Violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul rus Eduard Kunz se află în “Turneul Stradivarius. In the mood for Prokofiev”.

SCANDAL la TVR. O jurnalistă acuză TVR 3 că i-a CENZURAT un interviu cu Traian Băsescu

Un scandal s-a iscat la TVR după ce jurnalista Brînduşa Armanca, de la TVR Timişoara, a acuzat conducerea TVR 3 că i-ar fi cenzurat un interviu cu Traian Băsescu. În replică, Răzvan Bucuroiu, directorul TVR 3, a răspuns că interviul nu era programat să fie difuzat la postul pe care îl conduce şi că nu şi-ar permite să îl cenzureze pe preşedinte.

(A) Ia-ți un moment de tihnă!

Clujenii pot să îşi rezerve mici momente de răsfăţ şi tihnă chiar în inima oraşului. Magazinul Napolact din Piaţa Mihai Viteazul, pe care îl ştim cu toţii, a primit acum straie noi transformându-se într-un loc de relaxare unde puteţi să vă bucuraţi nu doar de toate produsele Napolact – brânzeturi, iaurturi și lapte, ci şi de multe bunătăţi pregătite special pentru clujeni, într-un meniu simplu şi sănătos, în care se folosesc doar cele mai bune ingrediente.

Românii nu mai vor să muncească în Marea Britanie

Tot mai puțini români și bulgari optează să meargă să muncească în Marea Britanie. După anularea la 1 ianuarie restricţiilor impuse pe piaţa muncii celor două state, numărul imigranților a scăzut cu 4.000 faţă ultimul trimestru al anului trecut.

GFR cere publicarea contractului de privatizare a CFR Marfă

Tren GFR. Foto: gfr.ro
Compania GFR, deţinută de Gruia Stoica, se declară surprinsă de cererea Ministerului Transporturilor de executare a scrisorii de garanţie bancară pentru participarea la privatizarea CFR Marfă, spune că nu este în culpă pentru nefinalizarea procedurii şi cere publicarea contractului de privatizare.

Un nou RECORD doborât de Halep! Românca va urca pe locul 4 WTA!

Simona Halep va urca, începând de luni, de pe locul 5 pe locul 4 în ierahia jucătoarelor profesioniste de tenis, numai americanca Serena Williams, chinezoaica Na Li şi poloneza Agnieszka Radwanska fiind mai bine clasate decât sportiva română.

Bătrân dispărut din ianuarie, găsit decedat în Cluj

sursa foto: infopresspascani.ro
La data de 13 mai, ora 13:00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Moldoveneşti, au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe malul unui pârâu de pe raza satului Podeni, comuna Moldoveneşti, a fost găsit cadavrul unui bărbat.

Clujenii au participat la o întâlnire cu actorii Operei din Cluj

Opera Națională Română din Cluj-Napoca a prezentat în premieră luni, 12 mai 2014, de la ora 18.30,un vernisaj de fotografie şi o lansare de carte care au reunit, pentru întâia oară, artişti şi spectatori pe scena lirică clujeană.

3 actori clujeni participă în programul „10 pentru FILM” la TIFF 2014 - FOTO

10 actori talentați din teatrele din România, dintre care trei clujeni, vor avea parte de expunere, de întâlniri cu publicul, presa și specialiștii din industria filmului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie), în cea de-a treia ediție a programului 10 pentru FILM

Vestigii arheologice descoperite în cursul săpăturilor la Autostrada Transilvania, într-o expoziţie unică

sursa foto: libertatea.ro
Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei organizează în acestă săptămână două vernisaje. Joi, 15 mai, ora 12.00 va fi vernisată expoziţia “Satul preistoric de la Sănduleşti” iar vineri, 16 mai, ora 18.00‚ „Colecţii şi colecţionari. Ceasuri din colecţia particulară Gaspar”. Evenimentele vor loc la sediul muzeului, str. C. Daicoviciu nr. 2.

Încep lucrările de construire pentru TETAROM IV

sursa foto: business24.ro
Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat miercuri ordinul de începere a lucrărilor de construire pentru Parcul Industrial TETAROM IV. Acest nou obiectiv de investiții se întinde pe o suprafață de 86 de hectare și se află în comuna Feleacu.

(P) Colecție unică de motociclete vintage în Iulius Mall

O colecţie inedită de motociclete Harley şi Indian poate fi admirată la Iulius Mall Cluj, timp de patru zile, din 14 mai până pe 18 mai 2014, de către iubitorii de motoare şi nu numai în cadrul expoziţiei „Vintage Motorcycles” care include adevărate bijuterii pe două roţi, îndrăgite de generaţii de bikeri din întreaga lume.

10 cadre didactice din UBB, premiate la Gala Profesorului Bologna

sursa foto: scoalaedu.ro
Zece cadre didactice din Universitatea Babeș-Bolyai au primit titlul de “Profesor Bologna” acordat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), în cadrul unei Gale organizate la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Cod GALBEN de PLOI în județul Cluj

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri, 14 mai 2014, un cod galben de ploi valabil pentru județul Cluj și alte 21 de județe din țară.