monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Consumul național de gaze a crescut considerabil

Consumul de gaze la nivel național a atins vineri, cel mai mare nivel din ultimii doi ani, respectiv 67 de milioane de metru cubi, cu 35% mai mult decât într-o zi normală de iarnă, din cauza temperaturilor scăzute, au declarat surse din cadrul Transgaz.

Mai mulţi parlamentari din Cluj i-au urat "La Mulţi Ani!" unui MORT

Constantin Asăvoaie a murit anul trecut în luna decembrie
Mai mulţi parlamentari din Cluj i-au urat unei persoane decedate "La mulţi ani!" pe Facebook. Senatorul Alexandru Cordoş, fostul prefect al Clujului Călin Platon şi directorul Direcţiei de Evenimente Publice şi informare cetăţeni din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, se numără printre cei care i-au urat "La mulţi ani!" lui Constantin Asăvoaie, fondatorul Prison Fellowship, decedat în decembrie 2013.

Codul roșu de viscol are culoarea PSD

sursa foto: Facebook
Surorile Salanță, două bistrițence fierbinți, deszăpezesc din Bali județul Dâmbovița. „Efortul” lor este răsplătit cu peste 2 milioane de euro!

Primarul din Apahida vrea herghelie de cai lângă casele oamenilor

Primarul unei comunei Apahida, limitrofă cu municipiul Cluj Napoca vrea cu tot dinadinsul ca lângă casele şi terenurilor unor localnici să fie construită o herghelie de cai. Localnicii protestează şi susţin că nu vor să trăiască lângă rampa cu dejecţiile animalelor.

Aproape 100 de trenuri, anulate

Traficul feroviar este restricţionat din cauza zăpezii, sâmbătă dimineaţă, pe şapte linii, majoritatea din sud-est, iar 100 de trenuri sunt anulate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 9.56.

Circulaţie blocată pe A2 şi 10 drumuri naţionale din cauza zăpezii

Traficul rutier este întrerupt sâmbătă dimineaţă, din cauza zăpezii, pe tronsoane din A2 şi 10 de drumuri naţionale din judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Călăraşi, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Arafat: 13 oameni au murit din cauza gerului în ultimele şase zile

Medicul Raed Afarat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, că 13 persoane au murit, în intervalul 26 - 31 ianuarie, din cauza gerului, majoritatea lor fiind bătrâni căzuţi în stradă sau fără adăpost.

ANP va sesiza instanțele în cazul eliberării a 400 deținuți, ca urmare a noilor coduri penale

Comisiile din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au analizat 30.887 dosare ale unor deținuți și vor sesiza instanțele de judecată, pentru ca acestea să se pronunțe asupra eventualei încetări a executării pedepsei privative de libertate pentru un număr de aproximativ 400 de cazuri, ca urmare a intrării în vigoare a noilor coduri penale.

AFLĂ aici noile CODURI care vor intra în vigoare de la 1 februarie: arest la domiciliu, zile amendă şi separarea funcţiilor judiciare în procesul penal

Arestul la domiciliu, introducerea sistemului zilelor amendă, eliminarea pedepselor pentru minori şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei se numără printre modificările aduse în sistemul judiciar odată cu intrarea în vigoare, la 1 februarie, a noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală.