monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Soluțiile pentru organizarea turului doi în diaspora: praf în ochii alegătorilor

În urma întâlnirii dintre ministrul Corlățean și reprezentanții Biroului Electoral Central, autoritățile electorale au decis asupra unor măsuri menite să repare deficiențele organizatorice de la votul din primul tur. Cifrele trecutului și lipsa unei disponibilități reale de a aduce modificări pentru turul doi lasă să se întrevadă însă o altă intenție a organizatorilor.

Prima înfrângere pentru Aghireșu Cluj

FC Universitatea 2 Cluj a reușit astăzi victoria în fața echipei clasate pe locul 1 în clasamentul Ligii a 4-a județene, CS Aghireșu, cu scorul de 4-1.

Republicanii preiau controlul asupra Senatului SUA

Republicanii au obţinut marţi majoritatea în Senatul american, în alegerile de la jumătatea mandatului, reducând câmpul de acţiune al preşedintelui Barack Obama în ultimii doi ani la Casa Albă, potrivit proiecţiilor televiziunilor.

Cum pot fi manipulaţi alegătorii

În cabina de vot, alegătorul pune ştampila pe pătrăţelul candidatului pe care îl consideră cel mai potrivit pentru interesele sale.

Modificare minimă a cursului euro

Agitația de pe piețele financiare importante nu s-a răsfrânt şi asupra acelora din regiune, astfel că raportul euro/leu a înregistrat o fluctuaţie minimă.

Guvernul recunoaşte: Ponta a vrut să trimită jurnaliștii de investigație la pușcărie

Victor Ponta recunoaşte că a aprobat proiectul lui Şerban Nicolae de modificare a Codului Penal. Guvernul României a transmis miercuri un răspuns la adresa ActiveWatch din 30 octombrie prin care se solicita publicarea stenogramelor ședinței de Guvern din 29 octombrie în care s-a discutat proiectul senatorului Șerban Nicolae de modificare a Codului Penal (L.236/2014).

360.000 carduri de sănătate au ajuns la clujeni

360.000 carduri de sănătate au ajuns la clujeni
360.090 carduri de sănătate au fost predate până acum asiguraților din județul Cluj, fie direct la domiciliul acestora sau, în cazul în care asiguraţii nu au fost găsiţi la domiciliu - la sediile oficiilor poştale, în baza avizului lăsat de factorul poştal şi a actului de identitate.

Marian Oprișan, mesaj DUR către alegătorii din ARDEAL, care vor să îl voteze pe IOHANNIS

Marian Oprișan, vicepreședinte PSD și președinte PSD Vrancea, a declarat pentru realitatea.net că în turul doi al alegerilor, nu se va mai face o distincție între stânga și dreapta, iar PSD se va mobiliza pentru a-i convinge pe cei care au votat candidați de dreapta, că Ponta trebuie votat. Acesta a admis că PSD a avut un scor slab în Transilvania, dar a susținut că dacă cei din Ardeal vor să voteze un candidat susținut de Lazslo Tokes și PDL, nu au decât să îl voteze pe Iohannis.

ACL Cluj: „PSD Cluj face campanie ilegală în judeţ“ - VIDEO

ACL Cluj a depus astăzi o sesizare la Biroul Electoral Judeţean, în care a semnalat faptul că în cursul acestei dimineţi, o echipă a PSD Cluj a făcut campanie electorală în municipiul Turda, fapt ce contravine legii electorale.

Peste 1,5 milioane persoane angrenate în campania electorală pe Facebook

Victor Ponta a avut cei mai mulţi fani, Klaus Iohannis a avut cea mai rapidă creştere, iar Monica Macovei a avut cea mai dinamică campanie, sunt concluziile analizei Mediafax Research&Monitoring asupra campaniei electorale pe Facebook, în care candidaţii au angrenat peste 1,5 milioane de persoane.

Gheorghe Funar a cerut la CCR anularea alegerilor prezidențiale

Candidatul independent clujean la prezidențiale Gheorghe Funar
Candidatul independent la prezidențiale Gheorghe Funar, fost primar al Municipiului Cluj-Napoca, a adresat Curții Constituționale a României (CCR) o cerere de anulare a alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie pe motiv că nu toți românii au putut să își exercite dreptul la vot.