monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Cum poate câștiga România milioane de voturi din diaspora?

Scrutinul de duminică a înregistrat un număr record de voturi venite dinspre diaspora, dar și nemulțumiri vocale provocate de deficiențele majore de organizare. În acest context, tema votului electronic poate (re)deveni un subiect important de dezbatere în societatea românească.

Victorie zdrobitoare în Superligă

Echipa de fotbal feminin a Clujului, Olimpia Universitatea Tehnică, a câștigat meciul în fața echipei Universitatea Alexandria cu scorul de 17-0.

Incompatibilitatea lui Iohannis, judecată înaintea turului II?

Potrivit Mediafax, Curtea Constituţională (CC) ar putea să decidă, marţi, dacă un articol de lege în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis, este sau nu constituţional.

Nou maxim al dolarului american

Moneda americană şi-a continuat aprecierea faţă de cea europeană, cursul mediu crescând ieri de la 3,5098 la 3,5319 lei, care reprezintă un nou maxim al acestui an.

Noi reguli de acces în cupele UEFA

UEFA a trimis tuturor Federațiilor naționale afiliate scrisori privind regulile de acces în cupele europene, valabile pentru ciclul 2015-2018.

Criza europeană îi ajută pe germani

La 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, puterea în Europa se află acum în mâinile Germaniei, și nu în cele ale Bruxellesului, Parisului sau Londrei, iar criza actuală din zona euro nu face decât să întărească această poziție, estimează analiști.

Ce scrie presa străină despre alegeri

Presa internaţională scrie despre incidentele de la secţiile de votare din străinătate, care au marcat primul tur al scrutinului prezidenţial din România, anticipând un duel strâns între cei doi candidaţi care merg în turul al doilea.

Azi începe FISC 2014 - VIDEO

Foto arhivă. FISC 2013
Azi, 3 noiembrie de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenților, va avea loc Gala de deschidere a celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Stand-up Comedy (FISC).

Monitorul de Cluj te trimite la FISC 2014

Monitorul de Cluj oferă două invitații a câte două locuri la spectacolul de stand-up comedy susținut de Sorin Pârcălab, Nicu Bendea și Micutzu, care va avea loc în această seară, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenților.

Protestele continuă la Prefectura din Cluj-Napoca. ACL îi face plângere penală lui Ponta-FOTO

Aproximativ 30 de tineri au protestat luni dimineaţa în faţa Prefecturii din Cluj-Napoca faţă de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale din primul tur în străinătate. De asemenea, tot în cursul dimineţii, liderii ACL Cluj au anunţat că vor formula o plângere penală la adresa lui Victor Ponta pentru că a împiedicat procesul de vot în străinătate, dar şi în ţară. Aceştia subliniază că Ponta „trebuie să răspundă şi penal, nu doar politic“.

Alegeri prezidenţiale 2014: HARTA VOTULUI în primul tur de scrutin

Rezultatele parţiale la nivel naţional anunţate luni de BEC arată că Victor Ponta şi Klaus Iohannis au intrat în turul al doilea al prezidenţialelor, candidatul PSD-UNPR-PC obţinând 40,01% din voturi, în timp ce candidatul ACL a obţinut 30,54%, după centralizarea a 91,33% din procesele verbale.

Un șofer a fost la un pas să ajungă cu mașina în lacul din Mărtinești

Lacul din Mătinești. Sursă foto: locuridepescuit.net
Un accident rutier a avut loc loc în această dimineață în localitatea clujeană Mărtinești. Un autoturism a fost la un pas să ajungă într-unul din lacurile din localitate. La fața locului a intervenit Detașamentul de Pompieri Turda cu o autospecială de descarcerare și o ambulanța SAJ.

Votul în diaspora: cozi uriaşe, ştampile puţine, proteste, porţi închise înainte de 21:00

Românii din Londra stau la rând pentru a vota. Sursă foto: Digi24.ro
Românii din străinătate au ieşit, duminică, în număr record la vot, dar imaginile care vor rămâne de la scrutinul din 2 noiembrie sunt cele ale cozilor uriaşe în mai multe capitale europene, ale protestelor pentru dreptul de a alege şi al închiderii porţilor în faţa celor care nu au mai putut vota. În total, un număr de 153.677 de alegători s-au prezentat la vot duminică.