monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Proiectul privind realizarea studiilor pentru transportul intermodal a ajuns la final. Pe ce s-a cheltuit 1,6 milioane de euro

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" Cluj a derulat, începând de anul trecut, proiectul "Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă", proiect cofinanţat de U.E. prin programul TEN-T. Acest proiect a ajuns la final, urmând ca în perioada următoare să se treacă la construirea efectivă a obiectivelor prevăzute pentru implementarea transportului intermodal.

Noi emisii de acte administrative şi procedurale la Finanțele clujene

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca informează contribuabilii că în Monitorul Oficial al României nr. 843 din 19 Noiembrie 2014 a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr.1536/2014 pentru modificarea şi completarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, nr. 1.107/2012 privind emiterea prin intermediul centrului de imprimare masivă a unor acte administrative şi procedurale.

MFP va face emisiune de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor Publice
Guvernul a aprobat joi, 27 noiembrie, la propunerea MFP, Hotărârea de Guvern care reglementează instrumentul de datorie publică guvernamentală reprezentat de titlurile de stat adresate persoanelor fizice (populației) ce vor fi emise pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București SA, ca și instrument de retail, instrument utilizat de altfel de majoritatea țărilor Uniunii Europene. Actul normativ se găsește postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, la rubrica Transparență Decizională.

Cum se explică întârzierile aeronavelor din cauza ceţii chiar şi după modernizarea balizajului

În luna octombrie, reprezentanţii Aeroportului Internaţional Cluj spuneau că în urma investiţiei efectuate în modernizarea balizajului în sezoanele de iarnă se va reduce numărul zborurilor întârziate sau anulate din cauza ceţii. Chiar şi după această modernizare, la începutul lunii noiembrie mai multe aeronave au fost redirecţionate spre alte aeroporturi sau au avut întârzieri semnificative.
Sebastian Ghiţă demisionează din PSD. Sursă foto: Jurnalul.ro

Sebastian Ghiţă demisionează din PSD

Deputatul Sebastian Ghiţă a anunţat, vineri, că demisionează din PSD, el precizând că a avut anterior o discuţie cu liderul formaţiunii, Victor Ponta. El a ţinut să anunţe că ”nu va mai reveni în acest partid, cât timp chestiunile legate de comunism, corupţie şi schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate”.

Clujenii sunt invitați să danseze pe ritmuri de Zumba pentru copiii dependenti de dializă

Foto arhivă
Clujenii sunt invitați să participe la Zumbathon, un eveniment caritabil organizat de către Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" şi instructorii de zumba din municipiul Cluj-Napoca pentru tinerii dependenţi de dializă, din cauza insuficienţei renale cronice de care suferă, fie au transplant renal. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 29 noiembrie 2014 începând cu ora 18.00 la Internaţional Ballroom de la Transylvania College.
Fostul şef al DIICOT, Alina Bica

Fostul şef al DIICOT, Alina Bica rămâne în arest preventiv

Instanţa supremă a decis definitiv ca fostul şef al DIICOT Alina Bica, Lăcrămioara Alexandru, fostul vicepreşedinte al ANAF Dragoş Bogdan şi expertul evaluator Emil Nuţiu să fie cercetaţi în arest preventiv în dosarul privind acordarea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat din Capitală.
Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM). Sursă foto: Jurnalul.ro

Şeful Agenţiei Naţionale a Medicamentului: De ce să dai 30 de lei pe o cutie de Nurofen când există antiinflamatoare la 5 lei

Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a afirmat zilele trecute că nu înţelege de ce în cazul produselor antiinflamatoare (împotriva durerilor şI febrei), oamenii cheltuiesc 15, 20 sau 30 de lei pentru o cutie de Nurofen (produs ce nu necesită prescripţie), când există variante mai ieftine, care costă 5 lei.

Hans Bergel, despre rezistență prin literatură

Scriitorul german de origine română Hans Bergel
Când între 1944-1947, germanul de origine română Hans Bergel, scria nuvela sa de debut printre luptătorii anti-comuniști din munți, nimeni nu anticipat că de atunci, destinul autorului avea să atârne de micuța sa carte. Monitorul de Cluj vă prezintă povestea tulburătoare și aventuroasă țesută în jurul primei cărți a autorului, scrisă în anii ‘40.