monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Îmbrânceli la protestul din faţa Prefecturii Cluj. Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana l-a bruscat pe purtătorul de cuvânt al PSD Horia Nasra VIDEO

Jandarmii au interveni în forţă la protestul studenţilor şi ai partidelor politice din faţa Prefecturii Cluj după ce fostul membru al PSD Cluj congolezul Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana l-a bruscat pe purtătorul de cuvânt al PSD Cluj Horia Nasra. “Ai distrus PSD-ul”, a izbucnit Gaston Bienvenu la adresa lui Nasra. Imediat, Gaston Bienvenu a fost dus în duba jandarmilor.

Studenţii clujeni şi reprezentanţii ACL Cluj PROTESTEAZĂ în faţa Prefecturii Cluj. “Laşii”, „Vuşcan, demisia”, “Hoţii” FOTO

Peste 50 de studenţi şi reprezentanţi ai ACL Cluj protestează duminică seara în faţa Prefecturii Cluj cerând demisia prefectului Gheorghe Vuşcan pentru proasta organizare a alegerilor prezidenţiale. La protest şi-au făcut apariţia senatorul Alin Tişe, consilierii judeţeni Mihai Seplecan şi Alexandru Coroian, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Horaţiu Cătărig, Valentin Lungu, director Univers T sau Ovidiu Câmpean.

Alegeri prezidenţiale. Prezenţa la vot în judeţul Cluj la ora 19.00 a depăşit 50%

Prezenţa la vot, la nivelul judeţului Cluj, la alegerile prezidenţiale, era, la ora 19.00, de 50,48% din numărul alegătorilor înscrişi pe listă a anunţat, duminică, preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), Monica Trofin. În judeţul Cluj au fost 602.620 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente şi 654 de secţii de votare amenajate - cu una mai mult ca la alegerile europarlamentare -, dintre care 287 deschise în mediul urban şi 367 în mediul rural.

Alegeri prezidenţiale. Cum au reacţionat reprezentanţii PSD Cluj după primele exit poll-uri FOTO

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au obţinut cele mai multe voturi la alegerile prezidenţiale, cei doi urmând să ajungă în turul al doilea, potrivit datelor celor patru exit-poll-uri comandate de televiziunile de ştiri. Victor Ponta a obţinut între 38 şi 41,5% din voturi, în timp ce Iohannis a obţinut între 31 şi 32%. La PSD Cluj a fost bucurie mare, preşedintele PSD Cluj Remus Lăpuşan precizând că se aştepta la un asemenea scor.

Udrea: Locul trei, pe care l-am obţinut, este un obiectiv atins

Candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat că locul trei obţinut în primul tur al prezidenţialelor este o "ţină, un obiectiv" pe care consideră că l-a atins, deşi a avut "cea mai grea campanie din ultimii 25 ani".

Au vrut să voteze şi n-au ştiut unde: Studenţii au fost derutaţi de schimbarea locaţiei în care puteau vota la fiecare scrutin- FOTO

Clujenii s-au înghesuit să îşi exercite dreptul de vot încă de la orele dimineţii. Scrutinul acesta a reuşit însă să îi deruteze pe studenţi care nu au mai putut vota la cantina din Haşdeu, ca în alţi ani. Pentru că nu li s-au creat condiţii, aceştia s-au înghesuit pe la alte secţii de votare şi au stat la cozi interminabile.

Alegeri prezidenţiale. Câţi clujeni au ieşit la vot până la ora 16.00. Număr foarte mare de persoane pe listele suplimentare

Prezenţa la vot, la nivelul judeţului Cluj, la alegerile prezidenţiale, era, la ora 16.00, de 34,28% din numărul alegătorilor înscrişi pe listă, din care 34,91% în mediul urban şi 32,98% în rural, a anunţat, duminică, preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), Monica Trofin. În judeţul Cluj sunt 602.620 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente şi 654 de secţii de votare amenajate - cu una mai mult ca la alegerile europarlamentare -, dintre care 287 deschise în mediul urban şi 367 în mediul rural.

Alegeri prezidenţiale. Clujul, judeţul cu cei mai mulţi votanţi pe listele suplimentare

Judeţul Cluj se află pe primul loc în ceea ce priveşte numărul alegătorilor care au votat pe listele suplimentare. Potrivit Biroului Electoral Central, până la ora 13.00, 14.666 de persoane au votat pe listele suplimentare şi 100.251 de persoane au votat pe listele permanente. În judeţul Cluj sunt aşteptaţi la urne 602.211 de persoane.

Hoţ de biciclete reţinut de poliţişti

Polițiștii au recuperat o bicicletă sustrasă, la doar o oră după ce au fost sesizați. Un tânăr de 18 ani a fost depistat și reținut, 24 de ore, pentru furt calificat.

Alegeri prezidenţiale. O ştampilă dintr-o secţie de vot din Cluj-Napoca a DISPĂRUT

Biroul Electoral Judeţean a fost sesizat duminică că dintr-o secţie de votare a dispărut o ştampilă de vot. Sesizarea a fost făcută de ACL Cluj şi se referă la faptul că la secţia nr. 2, localizată la Colegiul Economic Iulian Pop, strada Emil Isac, nr. 19 din municipiul Cluj-Napoca a dispărut o ştampilă de vot.

Final de lună pozitiv pentru leu

Parcursul din octombrie al raportului euro/leu a fost unul mai agitat, în care cursul a fluctuat între un minim de 4,4030 şi un maxim de 4,43 lei, timp de circa 3 săptămâni media fluctuând în jurul pragului de 4,42 lei.

Alegeri prezidenţiale. Prezenţa la vot în judeţul Cluj la ora 13.00. Urbanul bate ruralul

Prezenţa la vot, la nivelul judeţului Cluj, la alegerile prezidenţiale, era, la ora 13.00, de 19,23% din numărul alegătorilor înscrişi pe listă, din care 20,02% în mediul urban şi 17,58% în rural, a anunţat, duminică, preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), Monica Trofin. În judeţul Cluj sunt 602.620 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente şi 654 de secţii de votare amenajate - cu una mai mult ca la alegerile europarlamentare -, dintre care 287 deschise în mediul urban şi 367 în mediul rural.

95 de ani de la primul curs în limba română la UBB

Muzeul de Istorie al Universităţii Babeş-Bolyai organizează luni, 3 noiembrie 2014, de la ora 12, vernisajul expoziţiei foto-documentare „Datoria vieţii noastre: Universitatea Babeş-Bolyai la ceas aniversar”. Evenimentul va prilejui împlinirea a 95 de ani de la începutul învățământului superior clujean cu predare în limba română

Alegeri prezidenţiale. Seplecan la ieşirea de la urne: Am votat pentru ca tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece din ţară FOTO

Mihai Seplecan, consilier judeţean şi preşedinte executiv ACL Cluj a votat la secţia de votare 38 la Liceul teoretic “Onisifor Ghibu” din cartierul Grigorescu. Însoţit de liderii ACL Cluj Marius Nicoară şi Daniel Buda, Seplecan a declarat că a votat pentru ca tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece din ţară. Alături de Seplecan au mai fost senatorul Alin Tişe, Radu Moisin, Horaţiu Cătărig, Florin Stamatian şi deputatul Adrian Oros.

Prezenţa la vot în judeţul Cluj, mai mare decât la alegerile prezidenţiale din 2009. Ce incidente au fost înregistrate în judeţ

Prezenţa la vot, la nivelul judeţului Cluj, la alegerile prezidenţiale, era, la ora 10.00, de 5,22% din numărul alegătorilor înscrişi pe listă, din care 5,06% în mediul urban şi 5,55% în rural, a anunţat, duminică, preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), Monica Trofin. În judeţul Cluj sunt aşteptaţi la urne 602.620 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente, care vor vota în 654 de secţii de votare - cu una mai mult ca la alegerile europarlamentare -, dintre care 287 vor fi deschise în mediul urban şi 367 în mediul rural.

Alegeri prezidenţiale. Emil Boc a fost însoţit la vot de reprezentanţi ai PMP- FOTO

Primarul municipiulu Cluj-Napoca Emil Boc a votat la o şcoală din cartierul Zorilor. El a venit alături de soţia sa, iar la intrarea în secţia de votare, Boc a fost aşteptat de Rareş Rusu şi Adrian Gurzău, reprezentanţi ai PMP Cluj. Primarul municipiului Cluj-Napoca a făcut şi o glumă atrăgând atenţia asupra urnelor transparente de la acest scrutin.

Locuitorii din estul Ucrainei îşi aleg preşedintele şi Parlamentul

Alegătorii din regiunile separatiste din estul Ucrainei au început să voteze duminică pentru a-şi alege preşedinţii şi Parlamentele, pe fondul intensificării confruntărilor, într-un scrutin susţinut de Moscova, dar denunţat de occidentali şi care va complica eforturile de pace.

Alegeri prezidenţiale. Tişe a făcut glume cu Nicoară la ieşirea de la urne: “De Santa Claus, sărbătorim victoria unui candidat cu nume de Klaus” FOTO

Senatorul şi preşedintele executiv ACL Cluj Alin Tişe a votat duminică la ora 10.00 la secţia de votare 132 la Liceul Teoretic Avram Iancu. El a venit însoţit de europarlamentarul Daniel Buda, co-peşedinte ACL Cluj, de senatorul Marius Nicoară, co-preşedinte ACL Cluj, de consilierul judeţean Mihai Seplecan, de vicepreşedintele CJ Cluj Horaţiu Cătărig şi de fostul prefect al Clujului Florin Stamatian.

Alegeri prezidenţiale. Aurelia Cristea a venit cu alaiul la secţia de votare, blocând accesul alegătorilor FOTO

Ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea a votat duminică la ora 9.30 la secţia de votare 102 la grădiniţa Lumea Copiilor din cartierul Gheorgheni. Ea a venit însoţită de zeci de tineri din Partidul Social Democrat, dar şi de preşedintele PSD Cluj Remus Lăpuşan, blocând astfel accesul celorlalţi alegători care au fost nevoiţi să aştepte pe coridor până ce aceasta şi-a exercitat dreptul la vot.

Alegeri prezidenţiale. Peripeţiile dintr-o secţie de votare din Bistriţa-Năsăud

O secţie de votare din Bistriţa-Năsăud a rămas fără curent electric, cu aproximativ trei ore înainte de începerea scrutinului, după ce o maşină a intrat într-un stâlp de electricitate şi l-a rupt, iar angajaţii primăriei au adus un generator, astfel că secţia de votare a fost deschisă la ora 7.00.

Alegeri prezidenţiale. Totul despre organizarea alegerilor la Cluj

Potrivit analiştilor, rata prezenţei la urne ar urma să fie de aproximativ 60%. Ultimele sondaje au relevant faptul că pe primele locuri în topul preferinţelor românilor este candidatul PSD Victor Ponta, urmat de Klaus Iohannis, candidatul ACL.