monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Banca Transilvania a primit o nouă finanţare de la BERD

sursa foto economica.net
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă o nouă finanţare, de 15 milioane de euro, Băncii Transilvania pentru continuarea susţinerii creditării întreprinderilor mici şi mijlocii care investesc în proiecte de eficienţă energetică şi energie regenerabilă.

UPDATE: Clujeanca Csilla Hegedus, numită ministru al Culturii

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi seară, decretul privind numirea lui Hegedüs Csilla ca ministru al Culturii, ceremonia de depunere a jurământului urmând să aibă loc miercuri, după publicarea decretului în Monitorul Oficial.

Dosarul lui Klaus Iohannis, amânat pentru 25 noiembrie

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat marți, pentru 25 noiembrie, dosarul în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost declarat în stare de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Leul s-a depreciat cu peste un ban

Cursul monedei europene a crescut ieri de la 4,4243 lei, minimul ultimelor circa trei săptămâni, la 4,4353 lei. Deprecierea leului a fost una în ton cu cea a altor monede regiune.

De la Bombay la Cluj-Napoca: ce fac studenții străini la Cluj?

Aproximativ 250 de studenți vin în fiecare an ca să studieze la Cluj, în cadrul schimburilor Erasmus. Cine sunt ei și cum de au ajuns din țări îndepărtate la facultățile din Cluj? Am vorbit cu o parte din ei, încercând ca, prin ineditele lor povești și experiențe, să vedem viața studențească prin ochii tinerilor de peste hotare.

Cursuri de calificare profesională, finanțate cu 2.5 milioane de euro

Începând cu această toamnă, Asociația Tipografilor „Transilvania”, împreună cu partenerii săi, a demarat proiectul „Calificarea ta-un viitor mai sigur”, prin care se va asigura pregătirea profesională a aproximativ 3000 de angajați necalificați.

Piaţa auto românească, pe locul 3 în topul celor mai mari creşteri din UE

Dacia Logan
România a consemnat a treia mare creştere a înmatriculărilor de autoturisme noi din UE, de 26,2%, în primele zece luni din acest an, pe o piaţă europeană în urcare, în timp ce Dacia a avut cel mai important avans dintre mărcile cu volum ridicat de vânzări, de 28,7%, la 304.405 unităţi.
Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor (FDGR). Sursă foto: sibiu100.ro

Cine conduce acum Primăria Sibiu?

Viceprimarul Astrid Fodor, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) este cea care conduce acum Primăria Sibiu. Ea a primit delegare de atribuții din partea primarului Klaus Iohannis încă din luna august, aceasta fiind valabilă până la finalul lunii noiembrie.
Preşedintele României, Klaus Iohannis. Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a îmbogăţit românii

Un român a câştigat 15.238 de lei la o casă de pariuri sportive, după ce a jucat un bilet în care l-a indicat pe Klaus Iohannis drept câştigător al alegerilor prezidenţiale de duminică. Totalul câştigurilor plătite celor care au pariat pe Iohannis este de peste 145.000 lei.

Administrator de firmă, cercetat pentru evaziune fiscală de peste 100.000 lei

Poză arhivă. Foto ilustrativă
Luni, 17 noiembrie, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus urmărirea penală faţă de administratorul unei societăţi comerciale din Cluj-Napoca, care este suspectat că ar fi folosit în interes personal creditul firmei, cauzând un prejudiciu de peste 100.000 lei.

Începe campania de vaccinare antigripală

Aproximativ 500.000 de români vor fi vaccinaţi gratuit împotriva virusului gripal, începând din această săptămână, prin programul Ministerului Sănătăţii.