monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Dragnea: „O să ne uităm foarte atent la Cluj, să vedem dacă este cineva acolo care ar fi putut stopa acest val sau nu“

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a susţinut că le va răspunde în interiorul partidului celor care îi cer demisia pentru eşecul în alegerile prezidenţiale, şi nu prin intermediul presei. Dragnea a mai spus că votul a fost unul total atipic şi se va face o analiză la Comitetul Executiv de săptămâna viitoare, pentru a stabili dacă responsabilitatea revine liderilor de filiale sau celor care au coordonat campania de la centru.

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis, pe masa ICCJ

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis va fi luat în discuţie, marţi, de judecătorii instanţei supreme, fără a se începe însă judecarea acestuia, magistraţii urmând să stabilească dacă recursul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) este sau nu admisibil.

Serge Moscovici a încetat din viață la 89 de ani

Serge Moscovici, fondatorul psihologiei sociale moderne în Europa, a murit în noaptea de sâmbată spre duminică la Paris, el fiind și unul dintre cei mai importanți filosofi ai științei, antropologi și teoreticieni al ecologiei, informează Le Monde.

Parlamentarii votează respingerea legii amnistiei

PSD şi partidele din coaliţie votează marţi respingerea legii amnistiei şi încuviinţările cererilor Justiţiei. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că reprezentanţii PSD şi ai celorlalte formaţiuni din coaliţie vor vota, marţi, în Parlament, pentru „respingerea definitivă“ a legii amnistiei şi graţierii şi pentru încuviinţarea cererilor Justiţiei.

Scăderi ale principalelor valute

Leul s-a apreciat ieri în faţa principalelor valute, în ton cu evoluţia celorlalte monede din regiune.

FDGR pregătește candidatul pentru Primăria Sibiu

Klaus Iohannis a câștigat alegerile pentru Președinția României și așteaptă acum validarea rezultelor alegerilor de către Curtea Constituțională. Practic, odată cu alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României, la Sibiu, încep calculele pentru viitorul primar al municipiului.

Scandal pentru „ciolan” în PSD după pierderea alegerilor

sursa foto: romaniatv.net
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că îşi exprimă dorinţa de dialog cu noul preşedinte ales, Klaus Iohannis, menţionând că nu va demisiona din funcţia de premier şi că vrea să continue actul de guvernare cu partenerii actuali, plus PLR.

POZA ZILEI! PSD Cluj a fost surprins de rezultatele anunţate

Anca Gherle, consilier senator Alexandru Cordoş
Efectele primelor rezultate ale EXIT-POLL-urilor de duminică, ora 21.00 s-au văzut pe fețele reprezentaților PSD Cluj, aceștia fiind profund îngrijorați de situația națională, dar mai ales de situația internă din partid după ce Victor Ponta a fost înfrânt de candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Oficial italian, cu jalba în proţap la autorităţile clujene. Lobby pentru Atzwanger, firma care nu a construit Centrul de Deşeuri

Autorităţile judeţene au primit, luni, vizita unei delegaţii a Ambasadei Italiei, condusă de Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei la Bucureşti. Venit în vizită oficială la Cluj-Napoca şi sub pretextul consolidării relaţiilor româno-italiene, Diego Brasioli nu a ezitat să “pună o vorbă bună” pentru firma italiană Atzwanger Spa, fostul contructor al Centrului de Deşeuri, în încercarea de a opri rezilierea contractului.

Pieton beat lovit de o maşină pe strada Aurel Vlaicu

Un accident rutier grav a avut loc duminică, 16 noiembrie, în jurul orei 15:00, pe strada Aurel Vlaicu, din Cluj-Napoca, soldat cu rănirea gravă a unei persoane şi avarierea unui autoturism.

Cum s-a votat în principalele oraşe din judeţ. În Cluj-Napoca, Ponta nu a avut nicio şansă

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în judeţul Cluj, obţinând 73,82% din voturi în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, arată rezultatele finale comunicate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj. În municipiul Cluj-Napoca, Iohannis a fost votat de 162.047 de persoane, în timp ce pe Victor Ponta l-au votat 45.527 de persoane.

Cum divide euro Uniunea Europeană

„Moneda euro mai mult divide Europa decât s-o unească”, a declarat europarlamentarul german Joachim Starbatty într-o conferință care a avut loc la sfârşitul săptâmânii trecute la Cluj-Napoca.

Vasile Blaga: ACL nu mai EXISTĂ!

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, în această dimineață, că Alianţa Creştin-Liberală şi-a încetat existenţa în cursul nopţii ce a urmat alegerilor de duminică.