monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
Prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Dreapta politică: "Vă chem alături de ACL pe toţi cei pe care politica dezbinării promovată de Victor Ponta a încercat să ne separe"

Prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis face un apel pentru unitatea Dreptei politice în contextul în care, în 16 noiembrie, competiția electorală se dă între un reprezentant al Dreptei şi unul al Stângii, el afrimând că acum este momentul în care partidele de Dreapta au nevoie să îşi unească forțele, pentru a da României o nou șansă.

Clujul participă la Târgul de Turism al României

Primăria Cluj-Napoca a făcut echipă cu Consiliul Judeţean şi participa zilele acestea, împreună, la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, care se desfăşoară în perioada 13 - 15 noiembrie 2014 la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti.

100 de profesori din Cluj îi învață pe elevi secretele orientării în spațiu

100 de profesori din Cluj îi învață pe elevi secretele orientării în spațiu
Ce au în comun activități precum citirea unei hărți, identificarea traseului dorit într-un centru comercial, interpretarea unei diagrame, înțelegerea unui fenomen în spațiu sau asocierea între locuri și evenimente? Toate sunt activități care se bazează pe o abilitate a gândirii cunoscută sub denumirea de gândire spațială.

(P) Cursuri gratuite de calificare în trei domenii, pentru clujeni

Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor Europroject a lansat vineri, 14 noiembrie 2014, un proiect din fonduri europene prin care 1.500 de angajați pot urma cursuri de calificare gratuie în domeniile industriile auto, mobilier și contrucții.

România a evitat intrarea în recesiunea tehnică

Sursă foto: eurojust.ro
Economia a crescut cu 1,9% în cel de-al treilea trimestru comparativ cu trimestrul al doilea din acest an, serie ajustată sezonier, şi cu 2,8% pe primele nouă luni, cu 0,4 puncte procentuale peste avansul anual înregistrat în luna iunie, evitând astfel intrarea României în recesiune tehnică, potrivit datelor semnal publicate de INS.

Report de peste 8,1 milioane euro la Loto 6/49

Report de peste 8,1 milioane euro la Loto 6/49
La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 36,13 milioane lei (peste 8,1 milioane euro) informează Loteria Română. Duminică, 16 noiembrie 2014, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc.

Clujul va fi gazda celui mai mare eveniment de învăţare nonformală al anului 2014 din Europa

Educaţie nonformală. Sursă foto: Facebook Dar Association
Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Federaţia Share Cluj-Napoca şi Restart în Educaţie organizează, în perioada 19-23 noiembrie, la Cluj-Napoca, cel mai mare eveniment de învăţare nonformală al anului 2014 din Europa: Connector.
sursa foto transilvaniareporter.ro

Lovitură de teatru. Budoiu, demis de la conducerea Operei, dar NUMIT din nou în fruntea instituţiei de către Victor Ponta

Concursul pentru postul de director al Operei din Cluj-Napoca, organizat de Ministerul Culturii în 2012, a fost anulat prin decizia instanţei supreme, după ce un candidat a reclamat trucarea examenului pentru funcţie. Ioan Vrăsmaş, contracandidatului lui Marius Budoiou, susţine însă că Victor Ponta a semnat decizia de demitere a lui Budoiu, iar apoi l-a numit din nou managerul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

Un funcționar de la Primăria Cluj Napoca, implicat în scandalul importurilor de mașini second-hand

Parc auto cu mașini second hand. Sursă foto: sursazilei.ro
Ramona Colcer, în vârstă de 34 de ani, angajată a Direcției de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Cluj Napoca, este urmărită penal de procurorii clujeni fiind acuzată că a ajutat membrii din mafia importurilor de autoturisme second hand să obțină mult mai repede și mai ușor, certificatele fiscale de scoatere din evidențele fiscale a autoturismelor achiziționate din spațiu intracomunitar.