monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Nou record la producţia de opiu în Afganistan

Suprafeţele culturilor de mac destinat producţiei de opiu au înregistrat un nou record în Afganistan în cursul anului 2014, potrivit ONU, semn al eşecului politicii Washingtonului împotriva drogurilor, în contextul în care NATO se pregăteşte să-şi retragă trupele din regiune.

Noul prag pentru euro este la 4,43 lei

Incertitudinile care planează asupra evoluţiei economiei zonei euro au ca efect colateral slăbirea monedelor din regiune.

Funcţionarii plătiţi cu bani europeni vor fi mai bine monitorizaţi

Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici a găsit soluţia pentru „taxarea“ funcţionarilor care beneficiază la salariu de un bonus din fonduri europene, dar nu sunt performanţi. Soluţia prezentată la Cluj de Teodorovici, care vine tocmai în campania electorală pentru prezidenţiale, presupune ca începând de anul viitor să se introducă un sistem de monitorizare a acestora.

Ocolesc tot cartierul ca să ajungă la locul de parcare

Intersecție Calea Mănăștur
Lipsa unui sens giratoriu pe Calea Mănăștur le dă bătăi de cap mai ales clujenilor care locuiesc pe partea stângă a străzii. Mai mult, polițiștii stau la “pândă” și îi amendează pe șoferii care încalcă regulile de circulație.

14 percheziţii în Cluj la persoane suspectate de evaziune fiscală

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Dâmbovița, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești, au destructurat o grupare infracțională specializată în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Seplecan: Hoțul strigă cel mai tare: “Prindeți hoțul!”

Preşedintele executiv al ACL Cluj Mihai Seplecan a transmis un comunicat de presă referitor la plângerea penală depusă ieri de repezentanţii PSD prin care au cerut verificarea listelor suplimentare de la votul din primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Angajaţii Operei din Cluj, scrisoare deschisă către Victor Ponta. Marius Budoiu şi Sabin Mircea Rus, în vizorul sindicaliştilor

Sindicatul Transilvania Art a angajaţilor din Opera Naţională Română Cluj-Napoca a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta prin care semnalau mai multe încălcare a legii, precum şi abuzuri comise de către conducerea instituţiei. Aceştia îl acuză pe directorul Operei Marius Budoiu că direcţiona beneficiile cuvenite Operei şi angajaţilor spre un ONG fondat de Sabin Mircea Rus.

Curtea de Apel Cluj confirmă arestul la domiciliu în cazul lui Horea Uioreanu

Curtea de Apel Cluj a dispus ca fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu, arestat preventiv de la sfârşitul lunii mai pentru corupţie, să fie plasat în arest la domiciliu, decizia fiind definitivă şi se aplică de îndată, astfel că Uioreanu va părăsi miercuri Penitenciarul Gherla.

Google închiriază o parte dintr-o fostă bază militară a NASA

Campusul Google. Sursă foto: berkeley-film.tobiasdeml.com
Google a ajuns la o înţelegere cu Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială (NASA) pentru închirierea unei părţi dintr-o fostă bază aeriană, timp de 60 de ani, pentru suma de 1,16 miliarde de dolari, în contextul investiţiilor companiei americane în domenii ca robotica şi aviaţia.

Ce au găsit poliţiştii într-un taxi

Poliţiştii clujeni au depistat în trafic un autoturism cu care se transportau bunuri furate dintr-o societate comercială din Cluj-Napoca.

Concursul EBEC, dedicat studenților la profile tehnice, a ajuns la a 10-a ediție

Concursul EBEC, dedicat studenților la inginerie, a ajuns la a 10-a ediție
Anul acesta, BEST Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea Tehnică organizează a 10-a ediție de EBEC (European BEST Engineering Competition), o competiție inginerească care le oferă studenților cu abilități tehnice și creative posibilitatea de a-și pune în practică ideile originale și neconvenționale.

Elevii din clasa a III-a vor învăţa de pe tablete din martie 2015

Potrivit Mediafax, elevii din clasa a III-a vor învăţa de pe tablete din martie 2015, pe aceste terminale, care vor fi achiziţionate prin licitaţie, urmând să fie instalate manuale digitale şi alte aplicaţii necesare în procesul educaţional.

PRIMA CONFRUNTARE dintre Iohannis și Ponta, un schimb acid de replici

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, şi premierul Victor Ponta, candidat din partea PSD-UNPR-PC, au participat, marţi seară, de la ora 20.00, la dezbaterea televizată organizată de Realitatea TV înainte de turul 2 al alegerilor prezidenţiale.