monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Cum se strâng „banii gri“ în campania electorală

Politologii şi sociologii clujeni au subliniat, în repetate rânduri, că sumele reale care „se învârt“ în campaniile electorale nu sunt niciodată cunoscute. În acelaşi timp, liderii partidelor se feresc să facă estimări în ce priveşte costurile de campanie.

Arta Culinară vrea să renunţe de tot la dulciuri pentru imobiliare

Societatea Arta Culinară Cluj-Napoca vrea să iasă de tot de pe piaţa serviciilor în domeniul restaurantelor şi să se mute la Bucureşti. Consiliul de Administraţie i/a convocat pe ac'ionari pentru a decide inclusiv asupra retragerii de la la tranzactionare a valorilor mobiliare emise de societate.

Fondatorul Deichmann a decedat

sursa foto: impulse.de
Heinz-Horst Deichmann a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani. După cel de-Al Doilea Război Mondial el a dezvoltat dintr-o pantofărie, un lanţ internaţional de magazine de pantofi.

Încă o săptămână de idei creative pentru Cluj-Napoca 2021

Cei care doresc să avanseze propuneri de idei în cadrul programului “Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană”, primesc o veste bună: termenul limită pentru depunerea proiectelor va fi extins cu o săptămână.

Locuință socială ridicată în două săptămâni

Aproape 100 de voluntari au luat parte la evenimentul de construcție accelerată a unei locuințe pentru o familie nevoiașă din comuna Jucu. În fiecare zi, câte 25 de oameni s-au implicat la ridicarea locuinței de 50 mp., pentru a oferi adăpost familiei Gașpar.

Vakar vs. Oleleu. Cine va fi ales preşedinte al CJ Cluj până la organizarea alegerilor?

Consilierii judeţeni se vor întruni mâine în şedinţă extraordinară pentru a desemna preşedintele Consiliului Judeţean Cluj până la organizarea alegerilor. Potrivit legii, unul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Cluj va fi ales pentru a exercita atribuţii de preşedinte. Cu alte cuvinte, “lupta” se va da între Vakar Istvan (UDMR) şi Ioan Oleleu (PSD).

”Orientariștii” clujeni au făcut impresie bună la Roman

La senioare Neda Katalin și la juniori Bogya Gergely au câștigat câte o medalie la competiția de la Roman, iar la echipe perechea Neda Agnes/Virag Timea la fete și perechea Knobloch Peter/Jancsik Gergo au reușit să se claseze pe podium.

Pentru a vizita Clujul, puteți solicita un ghid!

Pentru a vizita Clujul, puteți solicita un ghid!
După zece luni în care au oferit amatorilor tururi ghidate gratuite, voluntarii asociației „Cluj Guided Tours” își vor continua activitatea pe timpul iernii numai la solicitarea expresă a doritorilor. Monitorul de Cluj a stat de vorbă cu președintele asociației, Cristina Bolog, despre experiența tururilor clujene din acest an.

Dosarul omului de afaceri Ioan Bene, arestat în dosarul Uioreanu, s-ar putea întoarce la procurori pentru refacerea urmării penale

Dosarul în care omul de afaceri Ioan Bene, patronul Napoca Construcţii SA, firma care a realizat noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj, este acuzat de dare de mită s-ar putea întoarce la procurori pentru refacerea urmării penale. Judecătorii Tribunalului Cluj au admis o excepţie invocată de apărătorii lui Bene prin care dosarul acestuia să fie trimis înapoi la procurorii DNA.

Sondaj pe regiuni. Cu cine votează ardelenii, muntenii, moldovenii şi bucureştenii

Candidatul ACL la preşedinţie, Klaus Iohannis, a comentat zilele trecute un sondaj realizat recent de Research Grup, în care Victor Ponta e creditat să ia 42% din voturi în primul tur, în timp ce el are numai 23%. Potrivit cercetării respective, scorurile în primul tur ar fi următoarele: Victor Ponta - 42%, Klaus Iohannis - 23%, Călin Popescu Tăriceanu - 11%, Elena Udrea - 6%, Monica Macovei - 5%.

Plângere PMP la Biroul Electoral Judeţean, la adresa PSD. Ce a decis BEJ

Partidul Mişcarea Populară Cluj a înaintat zilele trecute o plângere la Biroul Electoral Judeţean (BEJ). Reprezentanţii PMP au fost nemulţumiţi de faptul că PSD ar folosi materiale electorale care reproduc atât drapelul României, cât şi al altor state.

La 3 Day Startup Cluj – Napoca se formează viitorii antreprenori ai universităților clujene

La 3 Day Startup Cluj
3 Day Startup este un eveniment adresat comunităţii academice inclusiv studenţilor şi tinerilor cercetători (masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi). Menirea lui este să dezvolte spiritul antreprenorial din cadrul universităţilor clujene şi este organizat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) în perioada 14-16 noiembrie 2014, cu sprijinul echipei 3DS de la University of Texas- Austin, USA.

Seminar pe tema creșterii calității vieții studenților cu dizabilități, la UBB Cluj

Clădirea centrală a UBB Cluj
Biroul pentru Studenți cu Dizabilități (BSD), din cadrul UBB, în colaborare cu Fundația Motivation România, organizează miercuri, 8 octombrie 2014, între orele 16:00 și 18:00, în sala Club a Colegiului Academic al UBB (Str. Em. de Martonne nr. 1, Cluj-Napoca) seminarul care va include elemente de accesibilizare și pregătire pentru viața independentă a persoanelor cu dizabilități.