monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Ce meserii se caută în Europa?

Ce meserii se caută în Europa?
Primele oferte cu locuri de muncă în străinătate publicate de reţeaua europeană Eures în acest an vizează personalul medical, educatoarele şi lucrătorii în agricultură, cel mai bine remunerate fiind posturile de medic, pentru care se oferă salarii de 4.000 de euro pe lună.
Ariel Sharon

Starea lui Ariel Sharon continuă să se agraveze

Starea de sănătate a fostului premier israelian Ariel Sharon a continuat să se deterioreze în ultimele 24 de ore, rămânând critică, anunţă surse medicale citate de site-ul israelian Ynetnews.

RECORD: 80 de milioane de automobile vândute în 2013

80 de milioane de automobile vândute în 2013
Vânzările de autovehicule la nivel global au crescut anul trecut cu 4,2%, la 82,8 milioane de unităţi, depăşind pentru prima dată 80 de milioane, potrivit firmei de consultanţă IHS Automotive, care estimează o menţinere a trendului până în 2018, când piaţa va trece de 100 de milioane de maşini.

Ikea ar putea deschide o fabrică în Parcul Tetarom 3 din Jucu

Ikea ar putea deschide o fabrică în Parcul Tetarom 3 din Jucu
O firmă din industria lemnului şi mobilei ar putea deschide o unitate de producţie în Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna clujeană Jucu, afirmă consilierul judeţean PSD Remus Lăpuşan, surse din mediul economic clujean spunând că ar fi vorba despre grupul suedez Ikea.

Evaluările naţionale vor avea loc în două sesiuni

Evaluările naţionale vor avea loc în două sesiuni
Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor avea loc în două sesiuni, în intervalul 6 - 29 mai, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).
Plic cu 10.000 de euro, uitat în Aeroportul din Timişoara

Plic cu 10.000 de euro, uitat în Aeroportul din Timişoara

Un plic în care se aflau 10.000 de euro şi documente a fost găsit, joi, pe un bancomat de la Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, ulterior fiind identificat bărbatul care îl uitase acolo şi care este preşedintele unei federaţii sportive.

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la CJ Cluj

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la CJ Cluj
Holul principal al Consiliului Judeţean va fi transformat miercuri 15 ianuarie 2014, cu începere de la ora 14.00, într-un spaţiu cu artistic cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Cât de conform este laptele vândut în magazinele din judeţul Cluj?

Procesatorii şi producătorii de lapte clujeni dau asigurări că produsele pe care le comercializează sunt conforme cu cerinţele europene privind calitatea laptelui de vacă, judeţul Cluj fiind pe primul loc în ţară la cantitatea de lapte conform. Totuşi, autorităţile trag un semnal de alarmă celor care cumpără lapte din staţiile de troleibuze, la uşa apartamentului sau din faţa gării, precizând că aceştia „îşi asumă un risc”.

Amicale tari pentru „U" Cluj în Antalya

Universitatea Cluj va efectua în această iarnă două stagii de pregătire în Antalya, în orașul Side, unde are programate o serie de meciuri amicale.
Lady Gaga

Lady Gaga va inaugura un muzeu dedicat lui Michael Jackson

Lady Gaga va inaugura un muzeu dedicat cântăreţului Michael Jackson, în care vor fi expuse obiecte în valoare de 2 milioane de dolari ce au aparţinut megastarului, pe care artista americană le-a cumpărat după decesul tragic al acestuia.

Vezi ce vedete au câștigat gala People's Choice Awards 2014!

O actriță și un cântăreț au fost marii câştigători la gala People's Choice Awards 2014, recompense cunoscute şi sub denumirea de "premiile publicului american", întrucât sunt acordate pe baza voturilor exprimate de fani.

Află care sunt principalele modificări fiscale din 2014

Principalele modificări fiscale din 2014
Taxarea suplimentară a carburanților, creşterea redevenţelor cu 25%, impozitarea altor construcţii decât clădirile sau Introducerea CASS sunt doar câteva dintre modificărie fiscale ale anului 2014.

România, „campioană“ la numărul de declaraţii şi plăţi fiscale

România, „campioană“ la numărul de declaraţii şi plăţi fiscale
Banca Mondială a ajuns la concluzia că România are cele mai multe plăţi fiscale din UE, pentru achitarea cărora o companie pierde anual 200 de ore. Consultanţii fiscali caracterizează relaţia contribuabilului român cu Fiscul ca fiind „o permanentă aventură“, el trebuind să se înarmeze cu foarte multă răbdare când se duce la ghişeele Fiscului.