monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
Băsescu: Cu ce seamănă relațiile dintre Israel și palestinieni?

Băsescu: Cu ce seamănă relațiile dintre Israel și palestinieni?

România sprijină cererea Tel Aviv ca palestinienii să recunoască Israelul ca stat evreu, a declarat, într-un interviu, preşedintele Traian Băsescu, care a comparat situaţia din Orientul Mijlociu cu recunoaşterea Republicii Moldova de către România.

Radu Zamfir: Am transmis coordonatele din Google Maps

Radu Zamfir
Medicul Radu Zamfir, implicat în accidentul aviatic de luni seară, din judeţul Cluj, a declarat, într-un interviu, că pentru a transmite coordonatele locului în care se afla după producerea accidentului din Munţii Apuseni, s-a folosit de Google Maps, care îi arăta formele de relief şi distanţa la care se afla faţă de comunele din zonă.

Dirijorul Noam Zur revine la Cluj

Dirijorul Noam Zur revine la Cluj
Dirijorul Noam Zur revine şi anul acesta pe scena Colegiului Academic. Maestrul va dirija un Concert Simfonic ce prezintă lucrări de Mendelssohn, Chopin şi Mahler, vineri, 24 ianuarie 2014, de la ora 19, alături de Orchestra simfonică şi invitatul său, pianistul Shai Rosenboim, unul dintre cei mai talentaţi muzicieni tineri din Israel.

gândul.info: De ce „localizarea în cinci secunde” a durat peste cinci ore

gândul.info: De ce „localizarea în cinci secunde” a durat peste cinci ore
Avionul prăbuşit la Cluj în care au murit Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion putea fi localizat cu ajutorul a două programe soft. Unul utilizat de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, altul fiind utilizat de serviciul 112 şi gestionat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Pilotul Adrian Iovan ar fi cerut amânarea zborului, după identificarea unor probleme tehnice la avion

Pilotul Adrian Iovan ceruse AMÂNAREA zborului

Adrian Iovan ar fi cerut amânarea zborului de luni, după ce ar fi fost identificate unele probleme, la inspecţia tehnică a aeronavei, însă medicii au fost de acord să plece spre Oradea, pentru că transplantul era urgent, pilotul spunând: "Măcar să trecem de zona muntoasă", susţin surse medicale.

ACCIDENT GRAV în Poieni

ACCIDENT GRAV în Poieni
Un accident rutier grav a avut loc în această dimineaţă în localitatea Poieni.
Pictorul Aurel Nedel, membru fondator al  UAP,  A MURIT la vârsta de 84 de ani

Pictorul Aurel Nedel, membru fondator al UAP, A MURIT la vârsta de 84 de ani

Pictorul Aurel Nedel, membru fondator al Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP) a murit duminică, la vârsta de 84 de ani, acesta urmând să fie înmormântat miercuri, în comuna sa natală, Vaidei, din judeţul Hunedoara, informează un comunicat al instuţiei culturale.
Localnicii şi preotul comunei Horea duc o cruce la locul accidentului aviatic

Localnicii şi preotul comunei Horea duc o cruce la locul accidentului aviatic

Secretarul comunei Horea, Corneliu Olar, spune că moţii din comună au făcut o cruce de lemn pe care o vor amplasa, marţi, în locul unde se află epava avionului, urmând ca preotul din localitate să oficieze o slujbă în memoria pilotului şi studentei care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic.

Dr. Radu Zamfir a fost transferat la Bucureşti

Dr. Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic petrecut ieri lângă Beliş, este transferat chiar în aceste clipe cu un avion la Bucureşti.

TiMAF caută voluntari pentru Lord of The Dance

Dansatorii de la Lord of The Dance
Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania (TiMAF) caută voluntari pentru evenimentul „Lord of The Dance!” ce se va desfășura pe 12 Martie 2014 la Sala Sporturilor Horia Demian începând cu ora 20:00.

Google ştie când suntem acasă sau în oraş

Achiziţia Nest Labs de către Google permite intrarea efectivă în casele oamenilor a operatorului celui mai utilizat motor de căutare la nivel mondial, dar analiştii afirmă că obiceiurile lor sunt deja urmărite de companiile de internet, iar acesta este doar începutul.

VIDEO - De ce s-a găsit atât de târziu avionul? Salvamontist: Nu se poate lua în calcul o viteză fantastică de reacţie când nu ştii drumul

O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care avea la bord un echipaj medical, a aterizat forţat într-o pădure dintr-o zonă muntoasă, pe un drum forestier între judeţele Alba şi Cluj. În accident, pilotul Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa, o asistentă medicală, a murit de asemenea, iar copilotul avionului este în stare foarte gravă.

Autopsiile vor fi făcute la Câmpeni, nu la IML Cluj

Procurorii au dispus ca autopsiile pentru Iovan şi pentru studentă să fie făcute la Câmpeni. Iniţial, trupul lui Adrian Iovan, scos din avion şi dus la un centru din Câmpeni, ar fi trebuit să fie preluat şi dus la IML Cluj.

Directorul general al CFR SA a fost ÎNLOCUIT din funcţie

Directorul general al CFR SA a fost ÎNLOCUIT din funcţie
Directorul general al CFR SA, George Micu, a fost înlocuit din funcţie de Ionel Voicu, director general adjuct pe proiecte europene, iar Consiliul de Administraţie al companiei a fost completat cu doi membri, după ce Victor Cionga şi George Ciobănaşu, selectaţi iniţial, au renunţat la această funcţie.

Copilotul avionului, în stare CRITICĂ. Trei medici, în stare medie spre gravă

Foto: Marius Pop
Răzvan Petrescu, copilotul avionului care ar fi aterizat forţat luni după-amiază, este în stare critică, acuzând un şoc hipovolemic ca urmare a hemoragiei masive, iar medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu sunt în stare medie spre gravă, cu fracturi multiple, potrivit SMURD.