monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Băsescu vrea o Constituţie ca în 1923: A fost una dintre cele mai moderne

sursa foto: rtv.net
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, la Constanţa, după ce a vizitat expoziţia dedicată Regelui Ferdinand I, că noua Constituţie trebuie să fie "la fel de bine gândită ca cea din 1923", susţinând că aceea "a fost una dintre cele mai moderne constituţii din lume".

VIDEO - Cer parţial noros

Desenul animat al celor de la Pixar, “Partly Cloudy”
Un desen animat de câteva minute creat de Pixar, intitulat “Partly Cloudy” (Parţial Noros) şi care a fost postat în urmă cu câteva luni pe platforma de video sharing Youtube, a strâns deja peste 2.400.000 de vizualizăzi. Mini filmuleţul oferă răspunsul la cunoscuta întrebare a celor mici: De unde vin copii şi puii de animale?

Producţie RECORD de grâu şi secară pentru România în acest an

Producţie record de grâu şi secară pentru România în acest an
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul acesta, România a înregistrat cela mai mare producţie de grâu şi secară de 7,3 milioane de tone ultimii opt ani şi a doua din ultimii 43 de ani.

VIDEO - 10 tragedii faimoase, surprinse de camera de filmat

Scufundarea prin bombardare a navei britanice de război HMS Barham
Un filmuleţ postat peYoutube, joi, de compania britanică specializată în producţie de film, British Pathe şi care cuprinde un număr de 10 tragedii surprinse de camera de filmat a reuşit să strângă deja peste 600.000 de vizualizări. Printre tragediile surprinse de camerele de filmat se numără moartea pilotului Frank Lockhart şi a inventatorului paraşutei, Franz Reichelt, dezastrul de la Hindenburg sau scufundarea navei de război britanică HMS Barham.

Un student din Suceava şi-a prădat colegii de apartament

sursa foto: oradeanul.com
În 8 august, ora 00:15, doi tineri au sesizat poliţia cu privire la faptul că în urmă cu o zi, O. Alexandru, de 23 ani, din Vatra Dornei, judeţul Suceava, care locuieşte în acelaşi apartament, într-o cameră alăturată, le-a sustras din camerele lor două laptopuri în valoare totală de 3.500 lei.

Poluare cu ulei pe râul Someşul Mic

Sursa foto: antena3.ro
În seara zilei de 8 august, dispeceratul Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa a fost sesizat cu privire la producerea unei poluări accidentale pe râul Someşul Mic, în municipiul Cluj-Napoca.

CFR, la a patra încercare

Antrenorul CFR Cluj, Mircea Rednic
CFR Cluj primește vizita formației Viitorul Constanța. „Feroviarii“ încearcă să obțină prima victorie din acest sezon. Formaţia clujeană are un start ratat de campionat, dar o victorie în fața Viitorului ar putea schimba lucrurile în Gruia.

Românii au devenit mai prudenți de teama inflației

Rata inflaţiei continuă să crească în România
Rata inflaţiei continuă să crească în România şi afectează dorinţa de cumpărare a românilor, situaţie în care multe persoane se bazează deja pe fructele şi legumele din grădinile proprii, potrivit studiului GfK „Climatul de consum Europa pentru al doilea trimestru al lui 2013”.

„Studenții“ joacă la Giurgiu

„Studenții“ joacă la Giurgiu
Universitatea Cluj va juca duminică în deplasare cu Astra Giurgiu, într-un meci din cadrul etapei a patra a Ligii 1.