monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

BBC se întreabă cât de mare este puterea Bisericii Ortodoxe în România?

Proiectul Catedralei Neamului
Deși religia se estompează în marea majoritate a Europei, în mod evident acest lucru nu se întâmplă în România.La fiecare trei zile o nouă biserică este construită în România, această situație contrastând cu starea de fapt din restul Europei la nivel religios și cu situația economică problematică a acestei țări.

Câte locuinţe s-au construit în perioadă de criză la Cluj?

La Cluj s-au construit peste 15.000 de locuinţe noi în perioadă de criză economică
Numărul locuinţelor noi construite în judeţul nostru de la începutul crizei până în prezent aproape îl egalează pe cel al locuitorilor din Floreşti. Astfel, mai bine de 15.000 de locuinţe noi, incluzând aici apartamente, vile sau case au intrat în fondul locativ al Clujului, potrivit statisticilor. Judeţul nostru a înregistrat astfel o creştere de aproape 6% a numărului de unităţi locative.

Cum a ajuns Clujul să aibă tramvaie ultramoderne?

Odată cu modernizarea liniei de tramvai, clujenii se pot bucura şi de un mijloc de transport modern
După mai bine de un sfert de veac în Cluj, tramvaiul, care tremura din toate încheieturile oferind călătorilor „senzaţii tari”, în timp ce locuitorii din preajma liniei de tramvai se bucurau zilnic de „concerte acustice”, a ajuns să funcţioneze la cele mai înalte standarde tehnologice.

Un bărbat s-a spânzurat pe balcon, din cauza datoriilor

Un bărbat s-a spânzurat pe balcon, din cauza datoriilor
Un bărbat de aproximativ 35 de ani din Turda a decis să-şi pună capăt zilelor, sâmbătă în jurul prânzului. El a fost găsit spânzurat de o grindă metalică a balconului chiar de fiica lui. Trupul victimei a fost dus la morga spitalului din Turda pentru necropsie şi pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

O nouă fundaţie pentru tineret apare la Cluj cu girul lui Uioreanu. Sedii fictive, reprezentanţi certaţi cu legea, scopuri îndoielnice

O nouă fundaţie pentru tineret apare la Cluj cu girul lui Uioreanu
Un proiect de hotărâre privind participarea Consiliului Judeţean Cluj, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei „Univers T2”, a stârnit discuţii aprinse legate de scopul şi persoanele implicate în acest plan. Proiectul a fost trimis consilierilor judeţeni cu 30 de minute înainte de şedinţă. Prima dată nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece, a fost pus din nou pe ordinea de zi, după care a fost retras.

Seria acţiunilor de weekend ale poliţiştilor clujeni continuă: zeci de şoferi au rămas fără permise de conducere

Poliţiştii clujeni au lăsat zeci de şoferi fără permise de conducere în acest weekend
Poliţiştii clujeni au aplicat 399 sancţiuni contravenţionale, dintre care 313 privind circulaţia pe drumurile publice, 52 privind ordinea şi liniştea publică, 16 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 18 la alte acte normative, într-o serie de acţiuni privind combaterea infracţiunilor reducerea riscului rutier, precum şi pentru constarea în flagrant a unor fapte penale.

Prinţul William a împărtăşit primele sale impresii despre experienţă de tată

Prinţul William, ducesa Catherine şi fiul lor prinţul George
Prinţul William a vorbit, sâmbătă, pentru prima oară, în public, despre primele sale impresii în calitate de tată, cu ocazia partitipării la o partidă caritabilă de polo călare, precizând că mintea lui a rămas blocată în "modul bebeluş" după venirea pe lume a fiului său, conform Associated Press.

U Cluj a mai achiziționat trei jucători

U Cluj a achiziționat trei jucători
Clubul Universitatea Cluj a anunţat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că a achiziţionat încă trei jucători. Este vorba despre Gaston Mendy, Ionuţ Neag şi Daniel Lungu. De asemenea, clujenii sunt în negocieri avansate și pentru jucătorii Janos Szekely şi Marius Niculae.