monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Concertul Roger Waters de la Budapesta, o avanpremieră a concertului de la București

Roger Waters a creat la Budapesta un show impresionant, oferind publicului nu doar un concert, ci o experiență audio-vizuală unică
Show-ul lui Waters de la Budapesta a fost unul memorabil, atât prin acuratețea sonorizării, a solo-urilor de excepţie, cât și prin grandiozitatea evenimentului care se petrece pe o scenă de 150 de metri, construită sub forma unui zid. Desigur, spectacolul a fost condimentat cu efectele speciale inedite, de sunet, lumină şi pirotehnie.
Adrian Năstase

Adrian Năstase ar putea fi exclus din avocatură?

O decizie privind excluderea din avocatură a lui Adrian Năstase va fi luată după ce o comisie formată din consilieri ai Baroului Bucureşti va analiza motivul reţinut de Consiliu atunci când a decis menţinerea fostului premier în Barou, a declarat, marţi, decanul Ion Ilie-Iordăchescu.
Oficiu al Poştei Române

Poşta va disponibiliza 3.650 de salariaţi în septembrie

3.650 de angajaţi ai Poştei Române vor fi disponibilizaţi începând cu 3 septembrie, reprezentând 11% din total, ca parte a procesului de restructurare a companiei care vizează restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de salariaţi ai operatorului poştal.

Cuvinte intraductibile din întreaga lume

Cuvinte intraductibile din întreaga lume
Legătura dintre cuvinte şi sensul lor este una fascinantă, iar lingviştii au petrecut ani întregi pentru a o descifra, luând literă cu literă şi încercând să înţeleagă de ce sunt atât de multe sentimente şi idei pe care nu le putem exprima în cuvinte şi pe care limbile noastre nu le pot identifica.

INTERVIU Mihai Szeplekan: Consilierul judeţean liberal nu vrea surprize în competiţia pentru şefia PNL Cluj

Consilierul judeţean PNL, Mihai Szeplekan
Liberalii clujeni îşi aleg, în 14 septembrie, noua conducere, după ce actualul lider al PNL Cluj, Marius Nicoară, a anunţat că se retrage. Deşi în cursa pentru şefia organizaţiei judeţene nu s-a înscris oficial decât consilierul judeţean Mihai Szeplekan, el îl va avea contracandidat pe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj (CJ Cluj), Horea Uioreanu, care şi-a anunţat întenţia de a candida încă de acum o lună.

AVERTIZARE ANM: Cod galben de FURTUNĂ la Cluj

Cod galben de FURTUNĂ la Cluj
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben pentru partea de nord-vest a judeţului Cluj, valabilă între orele 16:00 şi 17:00.

Clujenii trec pe credite în lei

Clujenii trec pe creditele în lei
Diferenţa dintre suma totală contractată de la bănci, la nivelul judeţului în euro şi cea în lei începe să scadă.

Judecătorii clujeni nu au emis mandate de arestare pentru agresorii de la clubul Alegria

Bătaie interlopi în faţa clubului Alegria din Cluj-Napoca
Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au respins, marţi, propunerea procurorilor de a emite un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Ionuţ Vasile Tripon şi Rareş Ciprian Marc, cei care i-au agresat în luna iulie pe M. Alexandru şi V. Alin, în clubul Alegria, din cartierul clujean Zorilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au declarat recurs pe loc.

Premieră: Trei alpinişti clujeni duc însemnele judeţului pe unul dintre cei mai înalţi munţi ai planetei

Trei alpinişti clujeni duc însemnele judeţului pe unul dintre cei mai înalţi munţi ai planetei
Trei alpinişti clujeni vor pleca joi, 29 august, într-o expediţie, în premieră, spre Himalaya unde vor escalada vârful Manaslu. Expediţia este cu atât mai importantă, cu cât este pentru prima dată când alpiniştii clujeni vor cuceri un vârf de peste 8000 de metri, fără a folosi oxigen suplimentar sau ajutorul şerpaşilor. Întoarcerea lor este programată după data de 20 octombrie 2013.
Dumitru Dragomir, presedintele LPF

Dragomir: „Amânarea etapei a șaptea ne-a făcut mari greutăți“

Dumitru Dragomir, președintele LPF, a declarat că amânarea etapei a 7-a a Ligii 1, decisă la solicitarea selecţionerului Victor Piţurcă, a făcut mari greutăţi instituţiei pe care o conduce, dar nu a putut fi refuzată pentru că în joc este interesul echipei naţionale.

Două facultăţi din cadrul UBB Cluj organizează un „Târg de masterate”

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
Facultatea de Studii Europene şi Facultatea de Business din cadrul Universităţii Babeş Bolyai organizează joi, 29 august, un “Târg de masterate”. Evenimentul va fi organizat în cadrul Facultăţii de Studii Europene (str. Em. de Martonne nr. 1, Cluj-Napoca), etaj 1, Sala Jean Monnet, între orele 10:00 – 15:00.

Dan Şova, la DNA, în legătură cu dispariţia contractului Bechtel

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova
Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, s-a prezentat marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a da lămuriri în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o pentru lipsa exemplarului original al contractului cu Bechtel.

Primul turneu pentru baschetbaliști

„U“ Bt Mobitelco pleacă astăzi spre Sibiu, unde se va disputa, începând de miercuri, memorialul „Elemer Tordai“.

Târg de artă şi antichităţi la Zilele Turzii

Târg de artă şi antichităţi la Zilele Turzii (Sursa foto: goingout.ro))
Organizatorii zilelor oraşului s-au gândit să diversifice activităţile din acest an. Un nou punct de reper pe harta evenimentului este târgul de antichităţi organzat în colaborare cu muzeul de istorie din Turda şi un colecţionar privat.

Care este “vârsta de aur” la femei?

Femeile se simt cel mai bine în pilea lor la vârsta de 34 de ani
Sinonim cu dezvoltarea şi încrederea de sine, anul 34 din viaţa unei femei ar fi cel mai bun, arată un sondaj realizat de o firmă britanică şi preluat de The Telegraph.