monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Evenimente rugbystice la final de săptămână

Echipa de rugby Universitatea Cluj va juca, vineri, de la ora 18:00, a treia partidă din play-out-ul Superligii de rugby masculin, împotriva formaţiei Dinamo Bucureşti.

Includerea Roşia Montană în patrimoniul UNESCO – născocirea menită să pună piedică proiectului minier

Roşia Montană
Includerea Roşia Montană în patrimoniul UNESCO trebuie să mai aştepte. Primarii din zonă se opun iniţiativei spunând că ar bloca șansele de dezvoltare economică a zonei, iar ministrul Culturii spune că localitatea nu are nicio şansă să fie înscrisă acum în patrimoniul Organizaţiei. Solicitarea „e marca” Alburnus Maior, principalul ONG care se opune începerii exploatării de la Roşia Montană.

Băsescu, la căpătâiul lui Cioabă

Preşedintele Traian Băsescu a venit personal la Sibiu, miercuri după-amiază, pentru a transmite condoleanţe familiei îndoliate a lui Florin Cioabă.

Cum ar putea arăta lumea în 2050?

V-aţi întrebat vreodată unde veţi locui voi sau copiii voştri în 2050? Experţii anticipează că până atunci trei sferturi din populaţia lumii va trăi în oraşe. BBC a încercat să afle cum va fi viaţa urbană peste 40 de ani.

4 clujence merg la Rio pentru o medalie

Corina Caprioriu
Sportivele sectiei de judo ale CS Universitatea Cluj vor participa la Campionatul Mondial de Senioare, programat in perioada 22-29 august, in Brazilia (Rio de Janeiro).

Primarii din Apuseni către UNESCO: Mineritul trebuie să continue în Apuseni!

Prima clădire restaurată din Centrul Istoric Roşia Montană
Primarii a 45 de localități din Munții Apuseni, din judeţele Alba şi Hunedoara, cer repornirea mineritului la Roşia Montană și se opun includerii localităţii pe lista tentativă UNESCO. Această inițiativă ar bloca șansele de dezvoltare economică a zonei și ar alunga investițiile necesare pentru a salva patrimoniul cultural al regiunii.

Wizz Air mută zborurile din Târgu Mureş la Cluj Napoca

Wizz Air mută zborurile din Târgu Mureş la Cluj Napoca
Wizz Air a anunţat că va reloca operaţiunile de la Aeroportul din Târgu Mureş pe cel din Cluj Napoca, în perioada 15 septembrie, ora 20:00 – 22 septembrie, ora 12:00, din cauza lucrărilor de mentenanţă efectuate la Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş.

Primăria cumpără 3 tone de motorină pentru SMURD

În şedinţa de Consiliu Local din 29 august, va fi supus votului consilierilor locali proiectul de hotărâre prin care se alocă bani pentru cumpărarea a 3 tone de motorină pentru SMURD.

GALERIE FOTO: 1,7 mil. € pentru repararea școlilor clujene

Liceul Teoretic
Primăria Cluj-Napoca a alocat pentru acest an aproximativ 1 milion de euro pentru reparații în 77 de școli din municipiul Cluj-Napoca și alte 700.000 de euro pentru reparațiile curților școlilor. Lucrările vizează reparaţii, refaţadizări şi modernizări.

Vezi ce i-a spus Ștefănescu fiului său înainte să se sinucidă

Durerile cumplite şi lipsa oricărei speranţe l-au determinat pe fostul mare fotbalist al României, Costică Ştefănescu, să recurgă la un gest extrem. Fostul fundaş s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 5 al Spitalului Militar, acolo unde revenise duminică pentru tratament.

Scurgere de amoniac în Mexic: 4 persoane au murit, 1.500 au fost evacuate

Patru persoane au fost ucise, alte 15 intoxicate şi circa 1.500 evacuate din cauza unei scurgeri de amoniac survenite dintr-un gazoduct al companiei publice Petroleos Mexicanos (Pemex)
Patru persoane au fost ucise, alte 15 intoxicate şi circa 1.500 evacuate din cauza unei scurgeri de amoniac survenite dintr-un gazoduct al companiei publice Petroleos Mexicanos (Pemex) într-o zonă rurală a statului Oaxaca (în sudul Mexicului), au anunţat marţi autorităţile, potrivit AFP.