monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Gargara extremistă de la Budapesta are miros de campanie electorală

Vona Gabor
Se apropie alegerile în Ungaria, iar extremiştii maghiari vin să strângă nişte voturi şi de pe teritoriul ţării noastre. Numai că discursurile lansate în ultimele săptămâni de diverşi oficiali ungari, aflaţi în pelerinaj în România în scop electoral creează efecte nu doar la noi, ci şi în alte ţări.

Compania românească Coral Impex, dublu premiată în Elveţia

Firma de dezinsecţie Coral Impex, dublu premiată în Elveţia
Firma de dezinsecţie Coral Impex a fost premiată în Elveţia de Organizaţia European Business Award, prin Comitetul “Socrates”, pentru management eficient şi pentru eforturile continue de a obţine performanţă la nivel înalt. Compania românească a obţinut distincţiile “Best Enterprise in the field of pest control services, Romania” şi “Manager of the year”, acordată Directorului General.

În secolul XXI, pentru spitalele din Cluj, internetul este o necunoscută

Managerii spitalelor clujene recunosc că mai au mult de lucru la site-urile instituţiilor pe care le conduc
În secolul XXI, când internetul a devenit o sursă vitală de informare pentru majoritatea oamenilor, spitalele de stat din Cluj nu se grăbesc să îşi modernizeze site-urile astfel încât să le ofere pacienţilor informaţii despre tratament, medici sau noutăţi medicale. Managerii spitalelor recunosc că mai au mult de lucru la site-urile instituţiilor pe care le conduc, dar nu au bani.

Produs de Cluj a ajuns în Polonia

Asociaţia Produs de Cluj, organizaţie înfiinţată şi coordonată de Consiliul Judeţean Cluj, a participat în perioada 9-15 august 2013 la Târgul European de Produse Tradiţionale care a avut loc în staţiunea Zakopane din Munţii Tatra (Malopolska, Polonia), eveniment care a reunit aproximativ 200 de producători din 16 ţări.

Proiecţie de film, "King's Speech", pentru Ovi

Afis
Cinefilii clujeni sunt invitaţi joi, de la ora 20:00, la Cinema Mărăşti, să vizioneze filmul “Discursul Regelui/King's Speech”, câştigătorul premiului Oscar în 2012, și în același timp să facă o faptă bună, să îl ajute pe Ovi, un tânăr clujean care suferă de o formă rară de cancer.

EXPERIENŢĂ de COŞMAR în Salina Turda

Roata mare din Salina Turda
Doisprezece turişti au fost blocaţi, luni, timp de două ore şi jumătate, în Roata Mare din Salina Turda, situată în Mina Rudolf, la o adâncime de 80 de metri, din cauza unei defecţiuni, ei fiind coborâţi cu ajutorul unei macarale.

Centrul de dializă de la Dej nu se închide

Alexandru Ciolan, directorul centrului de dializă din Dej
Centrul privat de dializă de la Dej nu se închide, a dat, luni, asigurări directorul centrului, Alexandru Ciolan. Acesta a participat la o întâlnire cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, unde s-a încercat găsirea de soluţii pentru ca centrul să nu se închidă.

Baschetbaliștii s-au întors la Cluj

„U“ Bt Mobitelco a încheiat stagiul de pregătire efectuat în Serbia. Elevii lui Dorin Pintea se vor antrena la Cluj în următoarea perioadă.

15 noi programe de masterat, acreditate la UBB Cluj

15 noi programe de masterat, acreditate la UBB
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) Cluj va beneficia, din toamnă, de 15 noi programe de masterat acreditate de Ministerul Educaţiei. Dintre acestea 7 sunt în limba română, 5 în limba maghiară şi 3 în limba engleză.

(P) Oficiul de Turism al Ungariei promovează la Cluj atracţiile turistice ale ţării vecine

Oferta turistică a Ungariei este prezentată la Zilele Culturale Maghiare din Cluj de către Oficiul de Turism al Ungariei. În perioada 22-25 august 2013, în spaţiul special amenajat pe strada Mihail Kogălniceanu, vizitatorii noştri vor avea ocazia să cunoască întreaga oferta turistică a Ungariei, cu atracţii spectaculoase şi gustări din produse specifice ungureşti.

Dej: Tânără JEFUITĂ în tren. Vezi câți bani i s-au furat!

sursa foto: rtv.net
La data de 16 august, lucrătorii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi au fost sesizaţi de către F. Andra, de 23 ani, din Sibiu, despre faptul că în timp ce călătorea cu trenul care circulă pe relaţia Constanţa – Oradea, între staţiile CF Beclean pe Someş şi Dej Călători i-a fost sustrasă din portmoneu suma de 70 euro şi 1500 forinţi, valoarea prejudiciului fiind de 340 lei.

Tomac: “Partidul Mişcarea Populară cere demisia imediată a lui Victor Ponta”

Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară
Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), susţine, într-un comunicat remis luni, că bilanţul celor 68 de săptămâni de guvernare USL este "cel mai întunecat cunoscut de vreun Guvern al României de după 1989", motiv pentru care el cere "demisia imediată a prim-ministrului Victor Ponta".

BACALAUREAT 2013: 2.025 de elevi clujeni s-au înscris la sesiunea a doua care a început azi cu proba orală de limba română

2.025 de elevi clujeni s-au înscris la sesiunea a doua care a Bacalaureatului
Sesiunea de toamnă a examenului naţional de bacalaureat, la care s-au înscris peste 2000 de absolvenţi de liceu, începe luni cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. La nivelul judeţului Cluj sunt 2.025 de candidaţi înscrişi în această sesiune. Dintre aceştia, 630 sunt din promoţii anterioare.

Zeci de suporteri au interzis pe Cluj Arena la meciul U Cluj- Concordia Chiajna

Zeci de suporteri au interzis pe Cluj Arena la meciul U Cluj- Concordia Chiajna
Aproximativ 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele ,,F.C.Universitatea Cluj” şi ,,C.S.Concordia Chiajna” în zona imediată şi apropiată a Stadionului Cluj Arena.