monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Guvernul chinez monitorizează migraţia lucrătorilor cu ajutorul muştarului

Muncitori chinezi
Guvernul chinez reuşeşte cu greu să urmărească mişcările celor 263 de milioane de lucrători nomazi, dar a găsit recent o metodă originală după ce a constatat preferinţa acestora pentru o rădăcină de muştar marinat, relatează miercuri AFP preluând un articol din ziarul Economic Observer.

Procurorii clujeni recunosc că oraşul a devenit scena răfuielilor între interlopi

Un procuror clujean recunoaşte într-un document oficial că municipiul Cluj Napoca a devenit, în ultima perioadă, scena unor reglări de conturi între diferite grupări din lumea interlopă. Procurorul a cerut arestarea în lipsă a lui Ionuţ Vasile Tripon şi Rareş Ciprian Marc, consideraţi a fi şefii unei astfel de grupări de crimă organizată.

Derby-ul Clujului, amânat de Victor Pițurcă!

U Cluj - CFR, noiembrie 2012
Comitetul Executiv al FRF întrunit, miercuri, la Casa Fotbalului, a aprobat solicitarea selecţionerului Victor Piţurcă de amânare a meciurilor din cadrul etapei a şaptea, programate la 31 august.

Play-off și play-out în Liga 2

Liga secundă va avea în componenţă 25 de echipe împărţite în două serii geografice, iar după disputarea meciurilor din sezonul regulat se va trece la un sistem play-off/play-out, în urma căruia vor promova primele două echipe din fiecare serie şi vor retrograda cele de pe locurile 10-12.

Meciul lui Bute cu Pascal va avea loc pe 18 ianuarie

Lucian Bute
Jean Bedard, preşedintele Interbox, şi Lucian Bute au anunţat oficial că data propusă pentru meciul contra lui Jean Pascal este sâmbătă, 18 ianuarie 2014, lupta urmând să aibă loc la Centre Bell din Montreal, se arată într-un comunicat de presă.
Persoanele inteligente sunt mai puţin dispuse să creadă în Dumnezeu

Persoanele inteligente sunt mai puţin dispuse să creadă în Dumnezeu

Cu cât o persoană are un coeficient de inteligenţă mai mare, cu atât ea este mai puţin dispusă să creadă în Dumnezeu, afirmă autorii unui studiu realizat recent, apărut în numărul din această lună al revistei Personality and Social Psychology Review.

Studiu Inscop: PNL-PC ar obține sub 20% la europarlamentare

Oameni pe stradă, în Cluj-Napoca
Social-democraţii sunt preferaţi de aproape 40% dintre români, pe când alianţa dintre PNL şi PC nu reuşeşte să convingă decât mai puţin de 20% dintre alegători să le dea un vot pentru Parlamentul European.

500 de biciclete gratis pentru clujeni abia în 2014

Proiectul Bike Sharing începe să devină o himeră pentru clujeni, termenul de finalizare fiind amânat de la o zi la alta. Iniţial, trebuia să fie încheiat în vara acestui an.

25 de amenzi, date de poliţia locală, marţi noaptea

25 de amenzi, date de poliţia locală noaptea trecută
În urma controalelor efectuate, marţi noaptea, de poliţia locală, au fost acordate 25 de amenzi în valoare de peste 9.000 lei. Ele au fost aplicate pentru circulaţie neregulamentară, alimentaţie publică, parcări neregulamentare şi tulburarea liniştii publice.

Zeci de amenzi, pentru nereguli în locurile de joacă pentru copii

79 de amenzi, date de poliţiştii clujeni în urma verificării spaţiilor de joacă pentru copii
În urma unor controale în parcurile de joacă pentu copii, poliţia locală a aplicat 79 de amenzi în valoare de peste 6500 lei. Sancţunile au fost date în perioada iulie – august 2013 pentru nerespectarea locurilor de plimbat câinii cu stăpân şi consum de alcool pe domeniul public.
Constantin Grecu

Grecu a ajuns la Dinamo

Constantin Grecu, fotbalist transferat de la Universitatea la Petrolul, în vara anului trecut, a ajuns la Dinamo București.

Persoană înecată în lacul Tarniţa

Lacul Tarniţa, judeţul Cluj
Echipajul de scafandri al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj intervine în aceste momente pentru recuperarea unei persoane din lacul Tarniţa.

Pelerinaj la Nicula de Sf. Maria pentru 150 de pensionari clujeni

Pelerinaj la Nicula de Sf. Maria pentru 150 de pensionari clujeni
Joi, 15 august, ora 7.00 de pe platoul Salii Sporturilor va avea loc plecarea microbuzelor puse la dispoziţia pensionarilor clujeni, care activează în centrele de zi ale Primăriei şi în Cluburile de Pensionari - catre mănăstirea Nicula, cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

FOTO: Expoziţie în premieră la Muzeul de Artă Cluj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează o expoziție în premieră cu lucrări semnate de Gy. Szabó Béla, celebrul desenator, gravor și artist din Transilvania. Vernisajul va avea loc duminică, 18 august 2013, la ora 17, în clădirea Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Primăria organizează pieţe volante în alte două cartiere

Începând cu data de marţi 20 august, în fiecare săptămână, pe strada Sigismund Toduţă din cartierul Grigorescu, între străzile Bulevardul 1 Decembrie şi Gavril Musicescu, Primăria prin Serviciul Administrare Hale şi Pieţe va organiza pieţe volante pentru producători.

Sondaj: În ce mai cred românii în 2013?

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES a realizat, în luna august, un studiu cu privire la percepţiile populaţiei din România asupra religiei, şi a analizat opiniile acesteia referitoare la credinţă, dar şi pe cele referitoare la alte câteva aspecte legate de morala creştină.

Una rece, una caldă pentru SSIF în semestrul 1

Compania clujeană a înregistrat în primele şase luni ale anului profit în scădere, chiar dacă cifra de afaceri a crescut. Profitul SSIF Boker a scăzut în primul semestru la 1,3 milioane de lei, cu mai bine de 50% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când se consemna un rezultat de 3,1 milioane de lei.

Laparoscopia a debutat cu succes la Turda

Vasile Grumaz
Primele operaţii laparoscopice realizate la Spitalul Municipal Turda s-au dovedit un succes, mai multe persoane apelând la această metodă. Prima operaţie de acest gen din Turda s-a desfăşurat pe data de 1 august.

Află ce actriţe vor limitarea drepturilor paparazzilor

Două actriţe americane vor limitarea drepturilor paparazzilor
Două actriţe americane au depus mărturie, marţi, în faţa comisiei legislative a statului California, pentru a susţine un text de lege care limitează drepturile paparazzilor de a-i fotografia pe copiii vedetelor din showbiz, a raportat presa locală.

Biletele de tren se scumpesc de la 1 septembrie

Biletele de tren se scumpesc de la 1 septembrie
Preţurile biletelor de tren vor creşte diferenţiat de la 1 septembrie, cu până la 10%, măsura ţinând cont de evoluţia inflaţiei şi majorarea din ultimii doi ani a unor costuri ale CFR Călători, cu combustibili, energie sau piese.

Ponta: Şova a reziliat contractul cu Bechtel pe baza unei copii legalizate

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, că rezilierea contractului cu firma americană Bechtel a fost realizată de ministrul pentru mari proiecte de infrastructură, Dan Şova, pe baza unei copii legalizate a contractului original, pe care ministrul l-a reclamat ca fiind de negăsit.