monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Românii au tot mai puţină încredere în clasa politică

Sondaj INSCOP: Românii au tot mai puţină încredere în clasa politică
Politicienii clujeni –atât cei ai puterii, cât şi cei ai opoziţiei - recunosc că traseismul, parlamentul uriaş şi dispreţul clasei politice faţă de aplicarea legii sunt principalele cauze pentru care românii nu au încredere în instituţiile politice, însă dau vina unii pe alţii.

Lobonț nu vrea să revină în Liga 1

Bogdan Lobont
Portarul Bogdan Lobonţ a declarat că preferă să se retragă din activitate decât să se întoarcă la o echipă din Liga 1 la final de carieră.

Leul a avut o zi liniştită

Leul a avut o zi liniştită
După aprecierea de acum două zile a leului, influenţată de vânzările de valută ale celor care au cumpărat titluri de stat româneşti, ieri acesta a avut o şedinţă liniştită.

Guvernul Cehiei şi-a prezentat DEMISIA

Economistul ceh de stânga, Jiri Rusnok
Guvernul Cehiei şi-a prezentat oficial demisia, marţi, dat fiind că nu a reuşit să obţină încrederea Parlamentului săptămâna trecută, urmând să fie convocate alegeri anticipate pentru depăşirea crizei politice.

Încasări record la Finanţele clujene

Încasări record la Finanţele clujene
Dacă până acum încasările lunare ale Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj erau foarte apropiate valoric de sumele înregistrate în aceleaşi perioade ale anului trecut, în iulie s-a dat peste cap „rânduiala”.
Apelurile în reţea şi în afara reţelei, taxate nediferenţiat

Apelurile în reţea şi în afara reţelei, taxate nediferenţiat

Cosmote, Orange, RCS&RDS şi Vodafone vor lansa oferte prin care proprii clienţi vor putea apela utilizatorii altor reţele la tarife nediferenţiate pentru a elimina “îngrijorările” Consiliului Concurenţei cu privire la un posibil abuz de poziţie dominantă practicat de operatori în propria reţea.

16.000 de sarmale, pregătite pentru pelerini, la Mănăstirea Nicula

Zeci de mii de pelerini, aşteptaţi la Mănăstirea Nicula
Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi, joi, să se roage la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, slujba urmând să fie oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andreicuţ.

Caniculă şi disconfort termic în toată ţara

Informare meteo de canicula
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo valabilă pentru 13 şi 14 august, potrivit căreia în toată ţara vor fi temperaturi ridicate, iar indicele de temperatură-umezeală va atinge pragul crtici de 80 al disconfortului termic.

Tablourile furate din Olanda nu au fost arse

Tablourile furate de romani, de la Muzeul din Rotterdam, Olanda
Avocaţii lui Radu Dogaru, Eugen Darie şi Alexandru Bitu au declarat, marţi, la Judecătoria Sectorului 3, că cei trei le-au spus că tablourile furate de la muzeul din Rotterdam nu au fost arse, aceştia aşteptând cadrul procesual corect pentru a le preda autorităţilor olandeze.

Greco-catolicii pornesc în pelerinaj la Nicula

Greco-catolicii continua traditia pelerinajelor
Mâine, de la ora 16.00, PS Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, va conduce procesiunea, pe jos, de la capela greco-catolică din Gherla până la biserica parohială din Nicula.

Divorţ în lumea fotbalului clujean

Ricardo Cadu, căpitanul lui CFR Cluj şi soţia sa, Dulce
Ricardo Cadu, căpitanul lui CFR Cluj, trece printr-o situaţie grea în plan personal. Lusitanul a divorţat recent de soţia sa, Dulce, cu care era căsătorit din 2009.

Primăria Turda, la limita funcţionării

Consilierii locali au aprobat în unanimitate organigrama, numărul de posturi şi statul de funcţii pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Turda, serviciile şi instituţiile publice aflate în subordinea Consiliului Local al oraşului de pe Arieş.

Modele noi de iPad, de la Apple, până în iarnă

Modele noi de iPad, de la Apple, până în iarnă
Apple va intra în perioada sărbătorilor de iarnă cu noi generaţii ale iPhone şi iPad, principalele produse ale companei, şi noi modele din gama Mac, sperând să-şi consolideze poziţia pe o piaţă aglomerată într-un moment delicat pentru companie.

Azi începe procesul privind furtul de tablouri din Olanda

Tablourile furate de la Muzeul din Rotterdam, Olanda. Sursă foto: buzznews.ro
Procesul privind furtul de tablouri din Olanda începe marţi la Judecătoria Sectorului 3, şase inculpaţi în acest dosar fiind trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, pentru furt calificat.