monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Cum poţi fi găsit de NSA printr-o simplă căutare pe internet?

Afiş Edward Snowden
Biroul directorului serviciilor americane de informaţii (ODNI), care se confruntă cu o presiune sporită a Congresului în urma dezvăluirilor lui Edward Snowden, a declasificat miercuri documente secrete, dar urmează să se confrunte cu noi dezvăluiri privind extinderea programelor NSA de supraveghere.

Un suporter al echipei Vitesse Arnhem a murit la Ploieşti

Jucători ai echipei Vitesse Arnhem
Un suporter al echipei Vitesse Arnhem, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a decedat, joi după-amiază, la Ploieşti, în zona unei terase unde consumase alcool împreună cu alţi susţinători ai formaţiei olandeze, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţi ai Poliţiei Române.

Regionalizarea nu se mai face anul acesta!

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis
Problema regionalizării pare să-și fi pierdut brusc urgența, atât liberalii cât și premierul acceptând că anul acesta e pierdut pentru chestiune. Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), cel care conduce comisia pentru regionalizare din acest partid, Klaus Iohannis, a declarat joi că liberalii „nu se grăbesc cu regionalizarea”, pentru că „aproape sigur că nu o facem anul acesta”.

Premieră națională: transplant pentru refacerea sistemului imunitar

Premieră națională: transplant pentru refacerea sistemului imunitar la Târgu Mureş
Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului.

Câţi clujeni au plecat în vara aceasta să lucreze în străinătate?

Aproape 2.000 de clujeni au plecat, de la începutul anului, la muncă în străinătate
Aproape 2.000 de clujeni au plecat doar prin intermediul agenţiilor de recrutare de la începutul anului în străinătate, dar numărul este rotunjit şi de cei care au plecat ajutaţi de familie sau de prieteni, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Corina Gavriliuţ.

Doi dintre studenții care au jefuit o benzinărie din Florești, arestați în lipsă

Mai mulţi tineri au jefuit o bezinărie din Floreşti
Magistrații Judecătoriei Cluj au emis, joi, mandate de arestare preventivă pentru ceilalți doi tineri care au jefuit benzinăria de la ieșirea din Florești. Florin Beniamin Dascălu şi Pompei Ionel Baciu au fost arestați preventiv după ce au contribuit, alături de Claudiu Sergiu Feher, la jaful de la benzinăria Agip.

Comisia pentru exproprieri și-a încheiat lucrările. Vezi la ce concluzii au ajuns

Protest împotriva exproprierii pentru pista Aeroportului internaţional Cluj-Napoca
Comisia de verificare a dreptului de proprietate ori a altui drept real asupra imobilelor supuse exproprierii pentru obiectivul de utilitate publică „Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca - Pista de decolare –aterizare 3.500 m, etapa a II-a” situate pe raza administrativ teritorială a municipiului Cluj-Napoca și a comunei Apahida, și-a încheiat lucrările.

Lecții de viață de la Cluj: Cum să prinzi Nunta de Aur

Familia Dumitru şi Elena Nan
Într-o lume în care este la modă să te căsătorești și să divorțezi la scurt timp după, există totuși familii care demonstrează că greutățile vieții pot fi depășite dacă există răbdare, înțelegere și încredere. Este cazul și unor familii din Cluj-Napoca care au fost premiate de către primarul Emil Boc, la împlinirea a 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

Controale la vânzătorii de pepeni din Cluj

47 de producători agricoli care comercializau pepeni au fost verificaţi
Poliţiştii Clujeni au organizat controale pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru impunerea respectării prevederilor legale în domeniul comerţului cu pepeni

Clujenii, încurajaţi să consume peşte

Clujenii, încurajaţi să consume peşte
Consumul de peşte şi produse din peşte va fi promovat la nivelul oraşului printr-un proiect prin fonduri europene. Prima conferinţă din campania de promovare a avut loc azi, la Cluj-Napoca.

Târgul Produs de Cluj ajunge în weekend la Baia Mare

Târgul Produs de Cluj ajunge în weekend la Baia Mare
Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Asociaţia Produs de Cluj şi Primăria Baia Mare organizează în perioada 2-4 august 2013, o nouă ediţie a Târgului Produs de Cluj. Evenimentul va avea loc pe Bulevardul Unirii din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, intrarea fiind liberă.

Le Monde: “În România, dacă un primar are o problemă cu legea, decât să i se ceară să plece, mai bine se schimbă legea”

Ce spune Le Monde despre primarii incompatibili din Romania
Aproape jumătate din cei 2.665 de primari din România aleşi în iunie 2012 ar trebui să-şi abandoneze posturile din cauza conflictelor de interese. Aceasta este constatarea zdrobitoare făcută publică de Agenţia Naţională de Integritate /ANI/, instituţia însărcinată să vegheze asupra funcţionarilor publici. Primarii şi consilierii locali arătaţi cu degetul figurează în consiliile de administraţie ale mai multor societăţi comerciale, scrie, miercuri seară, cotidianul francez Le Monde, în ediţia online.

Cum au evoluat chiriile în cartierele din Cluj?

În cartierul Mănăştur, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună, faţă de 160 de euro pe lună în aceeaşi perioadă a anului trecut
În cartierul Mănăştur, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună, faţă de 160 de euro pe lună în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unei analize imobiliare.ro.

Avântul BT s-a potolit în primul semestru

 Avântul BT s-a potolit în primul semestru
Banca Transilvania a încheiat prima jumătate a acestui an cu un profit de 209,42 milioane de lei, apropiat valoric de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, când se consemna un plus de 193,22 milioane lei.