monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
Edward Snowden

Edward Snowden solicită azil politic în Rusia

Edward Snowden, fostul consultant NSA aflat la originea dezvăluirilor despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor, a formulat o cerere de azil politic în Rusia, anunţă surse oficiale, citate de AFP.
Bacalaureat

Suspiciuni de fraudă la Bac, la un liceu din București

Comisia de bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, din Sectorul 5 al Capitalei, a fost schimbată, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, ieri, pentru suspiciuni de fraudă la proba scrisă la Limba şi literatura română.
Android

Sistemul de operare Android domină segmentul smartphone din Europa

Sistemul de operare ANDROID, dezvoltat de GOOGLE, şi-a consolidat poziţia de lider pe segmentul smartphone din Europa, cu o cotă de piaţă de 70,4% în intervalul martie-mai, faţă de 61,3% în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui studiu publicat de firma de cercetare Kantar Worldpanel.
Roaming

Orange a scăzut tarifele în roaming

Clienţii Orange România plătesc de luni mai puţin pentru apelurile de voce, internet şi pentru SMS-uri în roaming, tarifele fiind scăzute până la plafonul impus de Uniunea Europeană.
Traian Băsescu

Băsescu propune semnarea unui pact pentru agricultură privind perioada 2014-2030

Preşedintele Băsescu a propus partidelor semnarea în septembrie, împreună cu organizaţiile din domeniul agro-alimentar, a unui pact pentru dezvoltarea agriculturii în perioada 2014-2030, care să preia obiectivele raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, lansat luni în dezbatere publică.

Rezultate bune pentru clujeni la CN de atletism

Atleții de la CS Universitatea Cluj au obținut două locuri întâi în etapa a 2-a a Campionatului Național de seniori și tineret, desfășurată la Bucuresti în perioada 28-30 iunie.

Un atacant brazilian în teste la CFR

Obina, in probe la CFR Cluj
Iuliu Mureșan, președintele CFR-ului, a declarat că antrenorul Mircea Rednic va testa timp de o săptămână un atacant brazilian. Este vorba de Manoel de Brito Filho, cunoscut sub numele de Obina.

Seminar despre infrastructura care va lega Aeroportul de gară

Reprezentanţii firmei care se ocupă de proiectarea pentru infrastructura care va lega Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca de gară au prezentat, astăzi, în cadrul unui seminar de lucru, principalele etape care urmează a fi realizate în vederea elaborarii unui set de studii necesare pentru proiectarea şi dimensionarea acestui sistem de transport intermodal.

Locuri de joacă prea puţine în Mărăşti! Copiii se joacă pe asfaltul încins

Parc de joacă pentru copii
Câţiva clujeni din cartierul Mărăşti au solicitat Primăriei Cluj-Napoca, de mai multe ori, amenajarea unui loc de joacă pentru copii pe un spaţiu verde neamenajat din zona străzii Ciocârliei, însă fără rezultat. Reprezentanţii Primăriei spun că este nevoie de acordul tuturor vecinilor şi protejarea vegetaţiei.

Parlamentul a APROBAT statutul senatorilor şi deputaţilor

Sursă foto: www.dcnews.ro
Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, în sesiune extraordinară, cu 391 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", proiectul Statutului deputaţilor şi senatorilor, conform Agerpres.ro.
Sursă foto: www.pendum.com

VIDEO: Au furat 10.000 lei din ATM-uri cu o lamelă şi un card

Trei bărbaţi din judeţele Bihor, Hunedoara şi Suceava au furat 10.000 lei din ATM-uri din judeţul Cluj, în decurs de aproape o lună. Hoţii s-au folosit de un card şi o lamelă din metal cu care rupeau uşiţa de eliberare a numerarului.

VOYAGER 1 a ajuns la frontiera SISTEMULUI SOLAR

Sursă foto: www.spacetoday.org
Sonda spaţială americană Voyager 1, lansată în 1977, se află în prezent la marginile Sistemului Solar, urmând să devină primul obiect fabricat de oameni care se va "aventura" în spaţiul interstelar, a anunţat NASA într-o serie de articole publicate vineri în revista Science, informează Mediafax.ro.

„U“ Jolidon reia pregătirile

Sursa foto: www.u-cluj.ro
Handbalistele de la „U“ Jolidon vor relua astăzi antrenamentele, urmând să se pregătească pentru sezonul următor, 2013-14.

BACALAUREAT 2013: Află care au fost SUBIECTELE la proba scrisă la LIMBA ROMÂNĂ

Sursă foto: www.adevarul.ro
Candidaţii la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au avut de rezolvat luni, la proba scrisă la limba şi literatura română, la primul subiect, cerinţe după textul "Scrinul Negru" de George Călinescu la profilul real şi textul "Accidentul" de Mihail Sebastian la profilul uman, potrivit Agerpres.ro.

FOTO - DN 1C, inundat din cauza ploii de ieri

Sursă foto: www.dejeanul.ro
Ploaia abundentă de ieri după-amiază a inundat atât curţile şi grădinilor locuitorilor din zona Dejului, cât şi drumul naţional 1C, scrie www.dejeanul.ro.

Amenzi mai MARI pentru şoferi, de la 1 iulie

Amenzile pentru contravenţiile rutiere cresc de la 1 iulie, după ce salariul minim brut pe economie s-a majorat de la 750 la 800 de lei, ceea ce a făcut ca punctul de amendă pentru şoferi să crească de la 75 la 80 de lei, potrivit Mediafax.ro.

Două lanţuri de magazine deţinute de retaileri români vor trece în reţeaua Carrfour

Lanţurile locale de magazine Rost Com din Braşov şi Traditional Ecologic din zona Bucureşti-Ilfov, împreună deţinând 20 de unităţi, urmează să fie integrate de Grupul Carrefour şi operate în regim de franciză sub brandul Express, în urma unor parteneriate închiate de grupul francez cu cele două branduri locale, anunţă Mediafax.ro.

Mai puţine restricţii pentu tinerii iranieni

Hassan Rohani, noul preşedinte al Iranului, sursă foto: www.cugetliber.ro
Hassan Rohani, noul preşedinte iranian, a declarat sâmbătă, în cadrul primului său discurs televizat, că ar trebui impuse mai puţine "restricţii" pentru tinerii iranieni, potrivit Mediafax.ro.

Nokia a preluat integral Nokia Siemens Networks

Sursă foto: www.yle.fi
Nokia a preluat pentru 1,7 miliarde euro participaţia de 50% deţinută de Siemens la producătorul de echipamente de telecomunicaţii Nokia Siemens Networks, parteneriatul format în urmă cu şase ani de cele două companii, informează Mediafax.ro.

Ponta: Referendum pentru revizuirea Constituţie odată cu turul I al prezidenţialelor, cel mai raţional

Premierul Victor Ponta, sursă foto: www.stiri.com.ro
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat duminică, la un post public deteleviziune, că se va fi discuta în USL dacă organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, anul viitor, acestă propunere constituind în prezent cea mai raţională idee care poate fi luat în calcul, conform Mediafax.ro.

Un mort şi opt răniţi, la un raliu în Ungaria

O persoană a murit, iar alte opt au fost grav rănite duminică, după ce o maşină a intrat într-o mulţime de spectatori, la un raliu pentru atomobilişti amatori, în Ungaria, conform Mediafax.ro.

Croaţia a ADERAT la UE

Drapelul Uniunii Europene
Zeci de mii de persoane au aclamat luni, la ora locală 0.00 (1.00, ora României), aderarea la Uniunea Europeană (UE) a ţării lor, după 22 de ani de la proclamarea independenţei faţă de fosta Iugoslavie, informează Mediafax.ro.