monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Mii de turişti pe litoral. Cei mai mulţi sunt în Mamaia

Litoralul românesc s-a umplut de turişti încă de la primele ore ale dimineţii. Mii de turişti îşi petrece ziua de 1 Mai în staţiunile de la malul mării. Majoritatea au ales Mamaia, unde este lansat astăzi imnul staţiunii, dar sunt şi mulţi tineri care au ales staţiunile din sud şi au mers în Costineşti şi Vama Veche.

VEZI ce surprize te aşteaptă la „Sărbătoarea Stufului” din Sic

Asociaţia Ecotransilvania, în parteneriat cu Asociaţia Ecochoice, organizează în 12 mai „Sărbătoarea Stufului”. Evenimentul va avea loc în comuna Sic, din judeţul Cluj şi va fi organizat sub forma unei sărbători câmpeneşti. Programele special pregătite încep la ora 14.00.

13% dintre români nu au nicio zi liberă în această perioadă

36% dintre români se bucură, în acest an, de 3-4 zile libere în perioada 1 Mai-Paști, 33% au între 1 și 2 zile libere, 7% beneficiază de 5-6 zile, iar 5% au peste 6 zile libere. Totuşi, 13% dintre români nu au, în această perioadă, nicio zi liberă.

VEZI unde îşi petrec românii vacanţa de 1 Mai şi Paşti

2 din 10 români vor pleca undeva în perioada 1 Mai – Paşti. Majoritatea vor merge în ţară, în vizită la rude şi prieteni (54%), la munte în România (35%) sau la ţară (34%), potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES).