monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Ce nu ştiai despre Duminica Floriilor

Duminică este Duminica Floriilor. Ortodocşii sărbătoresc Intrarea Domnului în Ierusalim. Cu o săptămână înaintea Patimilor Sale, Iisus Hristos a intrat in Ierusalim, pe un asin, înconjurat de cei 12 Apostoli ai săi.

ŞOC în Liga 1. Universitatea Cluj nu a luat licenţa

U Cluj poate evolua în sezonul viitor în liga secundă chiar dacă pe teren are şanse importante pentru salvarea de la retrogradare. Clubul clujean nu a putut dovedi că nu are datorii până la 31 decembrie 2012.

Componentul trupei DJ Project, Gino Manzotti, implicat într-un accident rutier la Timişoara

Componentul trupei DJ Project Gino Manzotti a fost implicat, sâmbătă dimineaţă, într-un accident rutier petrecut în centrul municipiului Timişoara, în care au fost implicate patru maşini, soldat cu rănirea uşoară a două persoane, liderul trupei nefiind rănit. La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti pentru a stabili cauzele accidentului.

Un copil de trei ani a murit într-un incendiu izbucnit într-o gospodărie

Un copil în vârstă de trei ani a murit, sâmbătă dimineaţă, într-un incendiu izbucnit în grajdul unei gospodării din localitatea ieşeană Dumeşti, poliţiştii şi pompierii declanşând cercetări pentru a stabili cauzele incendiului, dar şi motivul pentru care copilul se afla acolo.

Programul partidelor din Liga Europa

Programul partidelor care vor avea loc, joi, 2 mai, de la ora 22.05, în manşa secundă a semifinalelor Ligii Europa:

Sâmbăta lui Lazăr - tradiţii şi obiceiuri

Sâmbăta lui Lazăr numită şi Moşii de Florii sau Sâmbăta Morţilor, obişnuindu-se ca, în această zi, femeile să facă plăcintele lui Lazăr şi să le dea de pomană. În sâmbăta lui Lazăr, la sate, femeile nu torc deloc, pentru ca nu cumva morţii, care aşteaptă la poarta Raiului, să revină pe pământ.