monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

U Cluj de neînvins! Dinamo - U Cluj: 1-1

Meciul din această seară dintre Dinamo Bucureşti şi Universitatea Cluj s-a încheiat la egalitate. Echipa clujeană continuă astfel seria de meciuri fără eşec.

Un inginer din Deva, MEDALIAT cu aur la Geneva pentru o INVENŢIE importantă din domeniul auto

Inventatorul român Corneliu Birtok Băneasă a fost premiat cu medalia de aur a Salonului internaţional de invenţii de la Geneva, juriul, format din specialişti din toate domeniile, apreciind calităţile unui filtru de aer special ce reduce consumul de carburant cu 10% la autoturisme şi autoutilitare, dar şi faptul că invenţia inginerului din Deva a fost pusă deja în practică sub forma unui produs ce poate fi folosit de către utilizatorii direcţi.

CFR Cluj confirmă despărţirea de antrenorul Paulo Sergio

Conducerea clubului CFR Cluj confirmă, prin intermediul unui comunicat de presă, rezilierea contractului cu antrenorul portughez Paulo Sergio. Despărţirea de tehnicianul echipei vine după eşecul de pe teren propriu, de vineri seară, cu Pandurii Târgu Jiu, scor 2-3, în Liga I.

Cluj-Napoca are nevoie de 15 MILIOANE euro pentru a deveni CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ 2021

Directorul Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac, creierul manifestărilor din 2007 când Sibiul a fost Capitala Culturală Europeană afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că în momentul de faţă 10-12 oraşe din România sunt pregătite să intre în competiţia pentru acest titlu. Chiriac subliniază că până acum nu a existat nicio Capitală Culturală sub 15 milioane euro alocaţi evenimentelor din anul respectiv.

Decizia ca Romgaz şi Transgaz să aibă sedii în Bucureşti, susţinută şi de băncile de investiţii

Romgaz şi Transgaz vor avea la Bucureşti sedii comerciale, unde urmează să funcţioneze doar partea de conducere corporativă a celor două companii, legată de activităţile de strategie, marketing, relaţii internaţionale şi relaţii instituţionale, inclusiv cu autorităţile de reglementare în domeniu, a anunţat şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Gabriel Dumitraşcu, într-un document obţinut de Agerpres.

3.373 copii, înscrişi în clasa pregătitoare în judeţul Cluj

În primele două săptămâni de la debutul înscrierilor în clasa pregătitoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a înregistrat, până ieri, 3.373 înscrieri, ceea ce înseamnă aproximativ 60% din numărul total de copii estimaţi pentru înscriere.

AFLĂ cât CÂŞTIGĂ preşedintele SUA, BARACK OBAMA

Preşedintele SUA, Barack Obama, şi soţia sa Michelle au avut un venit total net de 608.611 dolari în 2012, în scădere faţă de 2011, achitând un impozit pe venit de 18,4%, anunţă Casa Albă.

Cristian Preda demisionează din Institutul de Studii Populare, fundaţia oficială a PDL

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda şi-a anunţat demisia din board-ul Institutului de Studii Populare (ISP), fundaţia oficială a PDL din cauză că ISP a blocat colaborarea cu Fundaţia Konrad Adenauer şi din cauză că s-a opus susţinerii de către preşedintele Traian Băsescu a unei conferinţe despre Constituţie.

Caravana Aniversară AMBIENT 20 de ani a ajuns la Cluj! Vezi ce surprize ţi-a pregătit!

Ambient a început în această după-masă seria de evenimente dedicate clujenilor, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţare, cu o petrecere câmpenească la care participă câteva sute de furnizori, parteneri, clienţi, meşteri şi angajaţi. Pe lângă bucatele tradiţionale, invitaţii pot să participe la Tombola Ambient, dar şi alte evenimente.

Preşedintele BĂSESCU a fost implicat într-un ACCIDENT

Preşedintele Traian Băsescu a fost implicat într-un accident auto, în zona podului Otopeni, autoturismul pe care îl conducea tamponând uşor o altă maşină, şeful statului admiţând că incidentul a avut loc din vina sa.

România, "campioană" la rata abandonului şcolar

Rata abandonului şcolar în România a fost, anul trecut, de 17,4%, în scădere faţă de 2011, când a fost de 17,5% şi faţă de 2010 (18,4%), însă mult peste media de 12,8% din Uniunea Europeană, potrivit cifrelor date publicităţii de Eurostat.

11% din români vor suferi de diabet până în 2030

În România, peste 800.000 de persoane suferă de diabet zaharat, estimându-se că până în 2030 numărul acestora va reprezenta aproape 11,1% din populaţie. Aproximativ 115.000 de pacienţi au inclusă în schema de tratament insulinoterapia.

Un avion cu 100 de persoane la bord s-a prăbuşit

Un avion al unei companii indoneziene care avea la bord aproximativ 100 de persoane a ieşit de pe pistă şi s-a prăbuşit în mare, pe aeroportul din Denpasar, pe Insula Bali.

Paulo Sergio a fost DEMIS de la CFR Cluj

Tehnicianul Paulo Sergio a fost demis de la CFR Cluj după eşecul de aseară când Pandurii Târgu Jiu au învins echipa clujeană.

O româncă în catalogul Victoria's Secret

Fotomodelul Andreea Diaconu se numără printre fotomodelele care au reuşit să apară într-un catalog pentru produsele de lenjerie intimă ale celebrei case de modă Victoria's Secret.

Începe dezinsecţia domeniului public

Pima acţiune de dezinsecţie pe domeniul public din Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 15-30 aprilie, între orele 20.00 şi 5.00. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va prelungi.