monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

100 de studenţi clujeni vor studia la AIESEC Academy

AIESEC Cluj-Napoca, componentă a celei mai mari organizaţii de tineret din lume organizează în perioada 1 aprilie - 14 iunie AIESEC Academy, un proiect care îşi propune să ofere studenţilor o experienţă practică astfel încât participanţii să îşi îmbunătăţească şi dezvolte cunoştinţele din IT şi vânzări, dar şi alte beneficii.

STUDIU: Sedentarismul poate avea cauze genetice

Plăcerea de a practica exerciţii fizice poate fi determinată genetic, spun cercetătorii americani de la Universitatea de Stat din Iowa, al căror studiu ar putea explica motivele pentru care unele persoane se simt euforice după ce fac sport, în timp ce altele urăsc acest lucru.

Bank of Cyprus își închide sucursalele din România

Decizia de închidere temporară a sucursalelor din România ale Bank of Cyprus nu este un motiv de panică, iar banii deponenţilor sunt în siguranţă potrivit preşedintelui Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea. Radu Graţian Gheţea a afirmat ieri, la postul România TV. că  sistemul bancar de la noi este solid, motiv pentru care banii deponenţilor sunt în siguranţă. „În România, sistemul bancar este altceva decât cel din Cipru. În ultima perioadă, Banca Naţională şi noi, Asociaţia Română a Băncilor, am susţinut că sistemul bancar românesc este solid, un sistem care poate face faţă diverselor atacuri care ar putea apărea asupra sistemului bancar românesc, prin atac înţelegând şi o situaţie cum s-a întâmplat cu cea din Cipru. Eu cred că deponenţii în sistemul bancar românesc, şi prin asta înţeleg toate băncile comerciale din România, şi în special deponenţii în băncile care sunt membre ale Fondului de Garantare, nu trebuie să îşi facă probleme. Nu trebuie creată panică. Eu sper să se rezolve cât mai repede situaţia din Cipru, pentru a se ridica şi această oprire temporară a activităţii sucursalelor din România ale băncii cipriote”, a spus Gheţea. Retragerile de la bancomatele din România nu sunt limitate, a precizat preşedintele ARB. „Există reglementări privind transferurile de capital de la sucursale către băncile mamă, iar acestea sunt supervizate de Banca Naţională şi nu cred că Banca Naţională o să lase lucrurile să se ducă în direcţia unor retrageri de capital din sucursalele băncii din România. Mai mult decât atât, eu cred că Ciprul îşi va rezolva problemele. Aici sistemul bancar este de opt ori mai mare decât PIB-ul, faţă de câteva sute de milioane de euro pe care îi au ei aici în România”, a explicat Graţian Gheţea. Subsidiara din România a Banc of Cyprus a anunţat, ieri, că Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC) a decis suspendarea temporară, pentru o săptămână, a operaţiunilor din România ale Bank of Cyrus, în această perioadă rămânând funcţionale doar bancomatele băncii. „În conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezoluţia instituţiilor de credit şi a altor instituţii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusă în procedura de rezoluţie (restructurare şi reorganizare). BoC funcţionează în România prin intermediul unei sucursale şi al agenţiilor acesteia. Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC), în calitatea sa de autoritate de supraveghere şi rezoluţie, a decis suspendarea operaţiunilor din România ale BoC pentru o perioadă de o săptămână, începând de astăzi, 1 aprilie 2013, în conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru, în vederea identificării unei soluţii de vânzare a acesteia. BNR a fost notificată în acest sens”, arată comunicatul Bank of Cyprus România.

Trei târguri cu profil educaţional, la Expo Transilvania

Părinţi şi elevi sunt invitaţi la trei târguri cu profil educaţional - 'Universitaria', 'Liceeum' şi 'Edu-kids' - care se vor desfăşura concomitent, la Expo Transilvania din Cluj-Napoca, în zilele de 3 şi 4 aprilie.

Toţi pacienţi internaţi din 1 aprilie vor achita coplata

Pacienţii internaţi din 1 aprilie vor plăti la externare, indiferent de durata petrecută în spital, o sumă între 5 şi 10 lei, a spus luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, precizând că introducerea acesteia este cuprinsă în acordul cu FMI şi nu poate fi schimbată decât prin ruperea acordului.

Crin Antonescu: Discutăm despre Constituţie, nu se rupe USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că discuţiile cu premierul Victor Ponta vizează revizuirea Constituţiei şi nu numirea procurorilor-şefi, susţinând că nu există riscul unei ruperi a USL, iar acest lucru reprezintă o ''himeră''.

Mergea nu va juca cu Olanda

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat, luni, că absenţa lui Florin Mergea din echipă pentru meciul cu Olanda reprezintă o pierdere, dar a precizat că jucătorul a refuzat convocarea după ce nu a primit garanţia că va juca.

Clujul va găzdui prima ediţie a Târgului de locuri de muncă “BESTEngineer”

Peste 25 de companii care oferă locuri de muncă pentru profesionişti în domenii inginereşti şi pentru absolvenţi de studii tehnice, în România şi în străinătate, vor participa la prima ediţie a Târgului "BESTEngineer", care se va desfăşura vineri şi sâmbătă, la Hotelul "Golden Tulip" din Cluj-Napoca.

Crematoriul uman din Mănăştur, mai aproape de realizare

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că vor utiliza toate căile de atac posibile pentru a împiedica construcţia crematoriului uman în Mănăştur. Declaraţia de “război” vine la câteva zile după ce firma RDK Cremation  a obţinut câştig de cauză la Tribunalul Cluj, care a decis că asocierea cu Primăria rămâne în continuare valabilă.

CFR a câștigat Cupa Hagi Danone!

CFR Cluj a câștigat în acest weekend prima etapă a Cupei Hagi Danone 2013 după ce a trecut în finală de FC Zalău, cuscorul de 3-0.

“Săptămâna Paşii FPI”, la Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca

Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca derulează, împreună cu alte 100 de şcoli de profil din ţară, evenimentul “Săptămâna Paşii FPI”, în perioada 1 – 5 aprilie, în cadrul căruia fiecare şcoală va desfăşura vizite la agenţi economici şi dezbateri privind posibilitățile de integrare pe piața muncii a elevilor.

Concert educativ pentru elevi, susţinut de Filarmonica de Stat „Transilvania”

Filarmonica de Stat „Transilvania” pregăteşte elevilor un Concert Educativ susţinut de ansamblurile sale, Corul şi Orchestra Simfonică, sub bagheta dirijorului Mihail Agafiţa (Republica Moldova) alături de Matei Pop. Concertul va avea loc miercuri, 3 aprilie 2013, de la ora 10, în sala Auditorium Maximum (Casa Universitarilor).

„Ciubucul” instituționalizat a intrat în vigoare

Coplata a intrat în vigoare de ieri şi are o valoare cuprinsă între 5 şi 10 lei, în funcţie de hotărârea fiecărei conduceri a spitalului. În judeţul Cluj, managerii tututor spitalelor au stabilit coplata la valoarea maximă de 10 lei.

Seară de film german, la cinema Mărăşti

Asociaţia Studenţilor vorbitori de limba germană „Gutenberg” organizează în cadrul celei de-a doua ediţii a „Universităţii pentru elevi”, mâine de la ora 20.00, la cinema Mărăşti, o seară de film german. Vor participa 80 de elevi vorbitori de limba germană.

Bază de pregătire pentru Crucea Roşie, pe Valea Ierii

Voluntarii Crucii Roşii Cluj vor avea, pe Valea Ierii, zona Şoim, o bază de pregătire civilă, formată din două corpuri de clădiri cu o suprafaţă totală de 2.000 de metri pătraţi. Vor fi 100 de locuri de cazare, două săli de curs şi teren de sport.

Conducea beat prin centrul Clujului

Poliţişti din cadrul Biroul Rutier Cluj-Napoca l-au prins ieri noapte pe Ilie S. de 24 ani, în timp ce conducea un autovehicul în Piaţa Unirii având 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prinși cu iepurii furați, în trafic

În noaptea de 29/30 martie, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţiei Cluj-Napoca au depistat în trafic o autoutilitară în interiorul căreia erau transportaţi 11 iepuri de casă.

Tenis: Sorana Cîrstea a urcat pe locul 25 în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea a urcat două locuri în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis ale lumii, dat publicităţii de WTA, reprezentanta ţării noastre aflându-se în această săptămână pe cea de-a 25-a poziţie, cu 1.730 puncte.

Clinica de Chirurgie Cardiacă din Timișoara S-A ÎNCHIS

Clinica de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara şi-a întrerupt activitatea chirurgicală, ca urmare a lipsei de materiale sanitare şi medicamente, iar pacienţii cu infarct sunt în pericol de moarte, a anunţat, luni, prof. univ. dr. Marian Gaşpar, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi coordonator al Departamentului de Cardiologie Intervenţională a IBCV Timişoara.

Accident grav între Dej și Beclean

O femeie a murit, iar alte două persoane au fost rănite uşor, luni dimineaţă, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident rutier pe DN 17, în judeţul Bistriţa-Năsăud, maşina răsturnându-se în afara şoselei, peste gardul unui imobil.

95 de mașini, implicate într-un șir de accidente în lanț

Trei persoane au murit şi alte 25 au fost rănite duminică într-un şir de accidente în lanţ în care au fost implicate nu mai puţin de 95 de autovehicule. Coliziunile s-au petrecut pe o autostradă din statul american Virginia învăluită într-o ceaţă densă, relatează agenţiile Associated Press, Reuters şi Xinhua.

FOTBAL Liga I: Dinamo învins-o pe Astra Giurgiu

Dinamo Bucureşti a învins pe Astra Giurgiu cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal.