monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Fiat vrea să concureze Dacia cu un brand low-cost

Fiat analizează lansarea unui brand low-cost care să concureze Dacia, iar dacă planul va fi aprobat automobilele vor fi construite în afara Europei pentru reducerea costurilor de producţie, a declarat directorul general al grupului italian, Sergio Marchionne, relatează Automotive News Europ.

CCR: Încasarea TVA odată cu taxa clawback, neconstituţională

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că este neconstituţională încasarea TVA odată cu taxa clawback pe medicamente de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de la producătorii farmaceutici, au declarat surse judiciare.

„Stejarii“ au urcat pe 18

Echipa naţională de rugby a României a urcat o poziţie şi se află pe locul 18 în clasamentul forului mondial - IRB.

CSAT a avizat proiectul de privatizare a CFR Marfă

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectul pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfă, solicitând privatizarea cu un investitor strategic.

Doi fotografi români au intrat pe lista finală a nominalizărilor Sony World Photography Awards

Cadre apropiate cu gorile aflate pe cale de dispariţie, instantanee cu tineri sărbătorindu-şi aniversările sau cu fani heavy-metal din Botswana se numără printre fotografiile extraordinare care au fost nominalizate la premiile internaţionale de fotografie decernate de Sony. Printre fotografii nominalizaţi se numără şi românii Alecsandra Drăgoi şi Hajdu Tamas, scrie marţi publicaţia britanică Daily Mail.

USL vrea Parlament „obez“ şi senatori „regionali“

O altă propunere a USL pentru modificarea Constituţiei este Parlament bicameral, cu menţiunea ca Senatul să devină reprezentantul colectivităţilor locale. Pe de altă parte, această prevedere se leagă şi de proiectul regionalizării.

Primăria a renunţat la construirea unui parking pe strada Kogălniceanu

Până la sfârşitul acestui an, vom afla cum va fi reamenajată strada Mihail Kogălniceanu, în acest sens fiind organizat un concurs de soluţii. Înainte de realizarea concursului de soluţii pentru reamenajarea străzii Kogălniceanu vor avea loc dezbateri publice, iar un astfel de eveniment a avut loc astăzi.

Diplomele Spiru, recunoscute de justiţie, dar refuzate de şcoală!

Deşi au obţinut în instanţă diplomele care să ateste definitivarea studiilor universitare, după ce au urmat programele de studii la distanţă şi la frecvenţă redusă şi au promovat examenul de licenţă organizat de Universitatea Spiru Haret, sute de clujeni se văd nevoiţi să apeleze din nou la justiţie pentru a le fi recunoscute actele.

Dosarul Nana Club: patroana Natalia Horja, condamnată definitiv la închisoare cu executare

Natalia Horja, fosta patroană de la Nana Club, a fost condamnată definitiv la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Sentinţa a fost dată de judecătorii Curţii de Apel Cluj, dar avocaţii Nataliei Horja au declarat recurs la ÎCCJ, recurs care a fost respins luni.

Peste 1.000 de cazuri de criminalitate informatică, înregistrate anul trecut

Criminalitatea informatică în România este într-un trend crescător, doar anul trecut poliţiştii înregistrând peste 1.000 de astfel de cazuri, a precizat marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din IGPR, Virgil Spiridon.

Plăţile către beneficiarii POSDRU ar putea fi reluate

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) ar putea fi deblocat în perioada următoare, în urma măsurilor luate pentru remedierea deficienţelor, anunţă Ministerul Afacerilor Europene pe site-ul propriu.

„U“ Jolidon a învins pe Corona Brașov

Vicecampioanele de la „U“ Jolidon au obținut o victorie importantă în meciul de pe teren propriu cu Corona Brașov, în meciul disputat luni seară.

VEZI până când poţi depune situaţiile financiare pe 2012

Companiile naţionale, regii autonome, institute naţionale de cercetare-dezvoltare şi subunitaţile din Romania care aparţin unor persoane juridice străine au termen de 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, respectiv până la data de 30 mai 2013, pentru întocmirea şi depunerea la organul fiscal a situaţiilor financiare anuale, potrivit unei informări venite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj. Pentru celelalte entitaţi, termenul de depunere este de 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.

Sancţiuni de 70.000 lei aplicate de jandarmii clujeni în ianuarie

În descusul lunii ianuarie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj au executat aproximativ 1320 de misiuni la nivelul judeţului în urma cărora au fost aplicate 236 sanctiuni contravenţionale în valoare de 69.900 lei pentru încălcarea  unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru comerţ illicit.

BNR menţine dobânda de politică monetară la 5,25% pe an

Consiliul de Administraţie al BNR a decis marţi să menţină rata dobânzii de politică monetară la 5,25%, precum şi ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) aplicabile pasivelor în lei şi valută ale instituţiilor de credit, de 15% pentru moneda naţională şi 20% pentru valută.

Autoturism căutat în toată Europa, descoperit în Turda

O persoană care a cumpărat în Italia un autoturism în leasing „a uitat” să mai plătească ratele şi a venit cu maşina în ţară. A fost prins însă de poliţiştii din Turda, iar maşina a fost înapoiată firmei de leasing.

ATENŢIE! Hoţ de portmonee, prins pe troleul 6

Un bărbat de 31 de ani din Cluj-Napoca a fost prins, ieri, de poliţiştii clujeni după ce a furat portmoneul unei femei care se afla în troleibuzul 6. Hoţul a reuşit să fure portofelul din geanta victimei.

Ministerul Finanţelor analizează modificarea sistemului de plată a TVA. Vezi ce variante sunt în lucru

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) analizează mai multe variante de modificare a sistemului de plată a TVA la încasarea facturii, introdus din ianuarie 2013, după semnalele primite de la mediul de afaceri şi consultanţii fiscali privind problemele cu care se confruntă firmele în aplicarea noilor reglementări, a declarat marţi pentru AGERPRES, secretarul de stat în MFP Dan Manolescu.

Reg Presley, interpretul piesei "Wild Thing", a murit

Reg Presley, solistul trupei britanice The Troggs - celebră pentru hituri ale anilor '60 precum "Wild Thing", "With a Girl Like You" şi " Love Is All Around" şi care va concerta în Bucureşti luna aceasta -, a murit luni, în reşedinţa lui din Marea Britanie, la vârsta de 71 de ani, potrivit Reuters.