monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Comisia comună pentru relaţia cu UNESCO ar putea fi desfiinţată

Liderii grupurilor parlamentare analizează oportunitatea menţinerii în structura Legislativului a Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, a afirmat luni deputatul Niculae Mircovici, secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Cum va arata NOUA HARTĂ A ROMÂNIEI în concepţia vicepremierul Liviu Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea ridică miză în dezbaterile pentru regionalizare. Deşi susţine că "nu există la această oră un proiect oficial de regionalizare", Dragnea, cel care este responsabil de punerea pe hârtie a noii hărţi a României, aruncă în discuţie subiectul capitalelor de regiuni, nu câte una însă pentru fiecare unitate, ci două sau chiar mai multe.

Comisia pentru revizuirea Constituţiei s-a întrunit în prima şedinţă

Comisia de revizuire a Constituţiei s-a întrunit luni, într-o prima şedinţă. În urma acesteia, s-a decis constituirea unui Forum constituţional, al cărui rol va fi acela de a organiza dezbateri cu oamenii în teritoriu. Astfel, timp de patru luni, membrii comisiei se vor ocupa de teme importante din Legea fundamentală, precum modificarea numărului de parlamentari sau limitarea atribuţiilor preşedintelui României. Aceasta în ciuda faptului că niciunul din cei 23 de membrii ai comisiei nu este specialist în drept constituţional. Majoritatea sunt jurişti, dar unii dintre ei au studii tehnice. Crin Antonescu, liderul absenţelor, conduce comisia Nici măcar preşedintele comisiei, liderul PNL, Crin Antonescu, nu are studii juridice. Mai mult de atât, Antonescu nu se poate lăuda nici cu activitatea sa în Parlament. Potrivit unui studiu IPP, acesta a fost, în mandatul trecut de senator, liderul absențelor, cu o prezență de doar 6%. Astfel, comisia condusă de Crin Antonescu este complet diferită de cea formată între 2001-2004, când aproape toţi membrii erau cunoscuţi în tehnica legislativă, ca de exemplu, Valer Dorneanu, care era preşedintele acesteia, dar şi Antonie Iorgovan, considerat autorul Constituţiei din 1991. Democrat liberalii clujeni Emil Boc şi Daniel Buda au subliniat, de mai multe ori că Antonescu nu este potrivit pentru funcţia de preşedinte al Comisiei, neavând studii juridice. Vă reamintim, în comisia de revizuire a Constituţiei, PSD are nouă membri, PNL are şase membri, PDL are trei membri, PP-DD are doi membri, UDMR, PC şi minorităţile naţionale câte un membru.

Proclamaţie de unire a romilor, semnată miercuri de reprezentanţii acestei etnii

O proclamaţie de unire a tuturor romilor din România urmează să fie semnată miercuri de liderul Partidei Romilor Pro-Europa, deputatul Nicolae Păun, preşedintele Centrului Creştin al Romilor, Florin Cioabă, şi alţi reprezentanţi ai societăţii civile rome, informează un comunicat emis luni de Comisia pentru drepturile omului, culte şi probleme ale minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

80% dintre absolvenţi îşi vor căuta în van loc de muncă la Cluj până în 2015

Statutul de şomer cu diplomă „e revendicat” de un număr din ce în ce mai mare de absolvenţi clujeni în contextul în care tot mai multe companii îşi reorganizează activitatea cu scopul de a-şi eficientiza costurile, renunţând la o parte din personal sau „îngheţând” oferta de locuri de muncă.

Bugetarii ar putea avea în acest an mai multe zile libere în luna mai

Agenţiile şi firmele din domeniul turismului doresc ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate zile naţionale libere în acest an astfel încât, împreună cu liberele oferite de sărbătoarea Paştelui (4, 5 şi 6 mai) angajaţii statului să se poată bucura de o mini-vacanţă.

Proiectul privind circulaţia pe drumurile publice, supus de MAI dezbaterii publice

Modificările legislative în domeniul circulaţiei pe drumurile publice au fost lansate în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne iar persoanele interesate îşi pot exprima sugestiile şi opiniile cu privire la acestea, în termen de zece de zile, la adresa de email a instituţiei sau la Centrul de relaţii cu publicul al MAI.

Liberalii se pregătesc de Congres

Zilele trecute, liberalii din aripa Chiliman-Tăriceanu au anunţat că vor propune mai multe reforme, pentru a evita „dictatura“ în PNL.

Vrei să studiezi în străinătate? Instituţii de învăţământ din opt ţări europene îşi prezintă joi oferta educaţională la Cluj-Napoca

Târgul Ofertelor Educaționale din Străinătatate, EEF - European Education Fair, își deschide portile la Cluj-Napoca joi, 21 februarie 2013, între 11.00 și 17.00, la hotel Napoca. În cadrul evenimentului vor participa reprezentați ai universităților și școlilor participante din opt țări: Danemarca, Marea Britanie, Suedia, Germania, Italia, Spania, Ungaria, Olanda.

Clujul, declarat ruşinea Europei din cauza animalelor abuzate

Iubitorii de animale din Europa au iniţiat o petiţie pentru a opri abuzul asupra animalelor în Cluj după ce la urechile lor a ajuns o poveste a doi câini maidanezi chinuiţi, stropiţi cu benzină şi lăsaţi să moară. Întâmplarea ar fi avut loc în Cluj, dar nici Poliţia, nici autorităţile locale nu au primit nicio sesizare despre acest caz.

Serena Williams, cel mai în vârstă lider WTA. Ce poziţii ocupă jucătoarele românce în clasament

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a urcat un loc şi se află pe poziţia 30, cu 1.565 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni, în care noul lider este americanca Serena Williams. Următoarea româncă din clasamentul WTA este Irina-Camelia Begu, care a urcat de pe 47 pe 45, cu 1.225 puncte. Simona Halep a coborât trei poziţii, până pe 51, cu 1.155 puncte, informează site-ul oficial al WTA.

Trei hoţi violenţi, arestaţi la Turda

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat ieri trei bărbaţi care sunt suspectaţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Încă un clujean ce fura curent, prins de jandarmi

În urma unei acţiuni punctuale desfăşurate în comuna Gilău, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca în cooperare cu lucrători ai S.C. Electrica Transilvania Nord S.A. Cluj au identificat vineri un proprietar ce avea locuinţa branşată ilegal la reţeaua de curent.

Vânzările de armament ale principalilor 100 producători mondiali, în scădere în 2011

Vânzările de armament ale principalilor 100 producători mondiali au înregistrat o scădere în 2011, pentru prima oară de la mijlocul anilor 1990, după sfârşitul Războiului Rece, în contextul politicilor de austeritate şi al achiziţiilor militare mai reduse pentru operaţiunile din Afganistan şi Irak, conform cifrelor date publicităţii luni de Institutul de cercetări internaţionale în domeniul păcii, transmite Reuters.

Extracţia gazelor de şist prin 'fracturare' ar putea fi interzisă în Germania

Germania ar putea interzice extracţia de gaze de şist prin 'fracturare' - o metodă de extracţie a gazelor naturale din depozite de rocă anterior inaccesibile, prin injectarea de fluide sub presiune ce conţin agenţi chimici, a declarat ministrul mediului Peter Altmaier, citat de agenţia EPD.de.

Julian Assange va candida pentru un loc în Senatul australian

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, afirmă că a găsit soluţia de a ieşi din Ambasada Ecuadorului la Londra, unde este refugiat de opt luni: trebuie să fie ales în camera superioară a parlamentului australian, indică luni un site de ştiri australian, preluat de AFP.