monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Marius Copil a câştigat turneul de la Quimper

Tenismanul Marius Copil, locul 173 ATP, a câştigat, duminică, turneul challenger de la Quimper (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei.

Facebook, victima unui atac informatic

Facebook, operatorul celei mai mari reţele de socializare la nivel mondial, cu peste un miliard de membri, colaborează cu FBI pentru dovedirea unui atac informatic asupra sa, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.

Cum e văzut viitorul UE de la Cluj-Napoca?

Criza economică a scos la iveală vulnerabilitatea Uniunii Europene (UE) făcând evidentă necesitatea schimbării. Ce fel de transformări ar trebui să sufere UE în contextul în care pare a fi din ce în ce mai fragmentată, cine ar trebui să le facă, cu ce scop şi ce poziţie ar trebui să adopte România, au fost câteva dintre întrebările care au animat dezbaterea purtată la Facultatea de Studii Europene la sfârşitul săptămânii trecute pe tema viitorului „european”.

“U” Jolidon a învins pe Danubius

“U” Jolidon a învins formaţia HC Danubius Galaţi, într-un meci din cadrul etapei a 14-a a Ligii Naţionale de handball feminine.

Volei: Clujul pierde, Dejul câştigă

Echipele de volei ale CS Universitatea Cluj au suferit înfrângeri în meciurile disputate în acest weekend pe teren propriu, în timp ce Unirea Dej a învins pe SCM Craiova.

Mesajul Papei Benedict al XVI-lea la penultima slujbă Angelus oficiată

Papa Benedict al XVI-lea a îndemnat credincioşii - cu ocazia slujbei Angelus, oficiată duminică în Piaţa San Pietro de la Vatican - să renunţe la egoism, să facă "voia lui Dumnezeu", să combată răul şi să nu ceară în rugăciuni "succes sau bunuri materiale".

Rezultate sub aşteptări pentru SSIF Broker Cluj! Profit de sub 1 mil. de lei!

Brokerul clujean a încheiat anul 2012 cu un profit net de 0.8 milioane lei, potrivit informării publicate la sfârşitul săptămânii trecute pe site-ul propriu, faţă de raportările preliminare realizate la sfârsitul lunii decembrie 2012, când se anunţa un profit net de 3.7 milioane lei.

Decanul de la FSEGA, Dumitru Matiş, a suferit un INFARCT

Directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a declarat duminică pentru Monitorul de Cluj că în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică au apărut două noi diagnostice în cazul decanului FSEGA, Dumitru Matiş. Potrivit lui Costin, Matiş a suferit azi noapte un infarct miocardic acut, la care se adaugă şi o insuficienţă renală.

Medici, jurişti şi economişti vor schimba legea malpraxisului

Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor din România vor colabora pentru modificarea legislaţiei privind cazurile de malpraxis. Potrivit Biroului de Presă din cadrul Ministerului Sănătăţii, Colegiul Medicilor din România şi Ministerul Sănătăţii vor organiza un grup de lucru, format din medici, jurişti, economişti care să lucreze la modificarea cadrului legislaţiv privind culpele medicale. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a cerut ca până în această vară iniţiativa legislativă să fie finalizată. Ulterior, proiectul de lege va fi supus dezbaterii publice.

Presa internaţională relatează despre succesul filmului românesc ”Poziţia copilului”

Noul succes întregistrat de cinematografia românească prin câştigarea marelui premiu al celei de-a 63-a ediţii a Berlinalei constituie este unul dintre principalele subiecte ale presei internaţionale de duminică, în care se elogiază filmul 'Poziţia copilului' al regizorului român Călin Peter Netzer, precum şi prestaţia de excepţie a Luminiţei Gheorghiu în rolul principal.

Decanul FSEGA, Dumitru Matiş, ar putea fi supus unei operaţii

Directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a declarat că Dumitru Matiş se află internat la Secţia de Terapie Intensivă a Clinicii de Chirurgie nr. I, fiind stabilizat hemodinamic. Potrivit acesteia, medicii vor aştepta cel puţin 48 de ore de la internare, după care vor decide în ce măsură pacientul poate fi supus unei intervenţii chirurgicale.

VIDEO Cinism extrem sau sinceritate debordantă?

Ponta se răzbună pe români: „Vom lua de la români banii pe care Băsescu nu i-a obținut de la Bruxelles”. Premierul Victor Ponta a declarat, într-o emisiune, la Antena 3, referindu-se la bugetul alocat de UE României, că românii vor trebui să plătească banii pe care ţara noastră nu i-a obţinut la Bruxelles. Ponta a răspuns astfel, unei declaraţii pe care şeful statului a făcut-o săptămâna trecută, la Cluj-Napoca.

UPDATE ACCIDENT rutier în JUCU, la kilometrul 17

Un accident rutier, posibil soldat cu 5 victime, a avut loc în această dimineață în localitatea Jucu, la kilometrul 17.  Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Situații de Urgență (ISU) Cluj în acest moment se intervine cu două autospeciale și un SMURD.

Cutremur puternic în Italia: O persoană a decedat

Un cutremur de 4,8 grade pe scara Richter a avut loc în centrul Italiei, între Roma şi Napoli, o persoană murind de frică, însă daunele materiale nu sunt semnificative, scrie Corriere della Sera, în ediţia online.Cutremurul a avut loc sâmbătă la ora locală 22.16 (23.16, ora României), la adâncimea de zece kilometri.Epicentrul seismului a fost localizat în apropiere de localitatea Sora şi de Insula Liri, în zona Munţilor Ernici-Simbruini.Cutremurul a fost resimţit în oraşul Napoli şi la periferia Romei, stârnind panică în rândul locuitorilor.O femeie în vârstă de 63 de ani de pe Insula Liri a murit de frică din cauza seismului.

România participă la Forumul Mondial al miniştrilor de mediu de la Nairobi

România va fi reprezentată, în perioada 18-22 februarie 2013, la cea de-a XIV-a întâlnire a Consiliului de Administraţie a Forumului Mondial Ministerial de Mediu al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu /UNEP/ de la Nairobi, Kenya, de către Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice /MMSC/, a anunţat, ministerul de resort.

FOTE 2013: A 11-a ediţie de iarnă, pregătită de start

A 11-a ediţie a Festivalului Olimpic de Iarnă al Tineretului European începe duminică 17 februarie la Braşov, cu ceremonia de deschidere (ora 19,30) la care vor participa delegaţiile celor 45 de ţări participante sub privirile unor invitaţi de marcă precum Jacques Rogge, preşedintele CIO, Patrick Hickey, preşedintele Asociaţiei comitetelor olimpice europene, sau primul ministru Victor Ponta.